Miért veszik ma sokkal szigorúbban a babák (hozzá) táplálását, mint régen?
mikor mi voltunk kisbabák, nem táppal etették az állatokat, nem permetezték agyon a növényeket. a boltban tejet lehetett kapni amit ha kint felejtettél éjszakára, megaludt. ma ha kint felejted az a dobozos fehér lötyit éjszakára akkor megposhad. vagy amim még rosszabb, 2 hét után se romlik meg :O ez azért elgondolkodtató, nem?
nem üvegházi gyümölcsök voltak, amiket agyonpermeteztek fogamzásgátlóval, hogy szebbek legyenek és nem aratták le előbb a zöldségeket, mikor még permetezőszerek nem szívódtak fel. nem volt ennyi autó, így tisztább volt még a levegő is.
azért elgondolkodtató szerintem...
de az, hogy anyáink, nagyanyáink így csinálták, nem biztos, hogy jó. azért meg lehet nézni az okát, vissza kellett menniük dolgozni 6 hét után, vagy 3 hónap után. nem tehették meg, hogy szoptassák a babákat, gyorsan kellett hozzátáplálni, majd elválasztani. és mit adtak volna nekünk? nem volt tápszer, bébikaja!
ha utána nézel, amikor még nem dolgoztak a nők, természetesen szoptattak addig, ameddig csak tudtak.
egyébként ma sem lenne semmi baj a korai hozzátáplálással, de picurik pocija nincs felkészülve erre a sok vegyszerre! és melyik anya az, aki bátran adja a permetezőszert babájának?
azért ha megnézed, falun még mindig bátran adnak mondjuk feles tejet vagy almát 2-3 hónapos babáknak. olyat ami tényleg tej! :)
azért városban ez elég meredek lenne, mikor tudjuk hogy a tej szinte nem is látott tehenet...
nekem ez a véleményem :)
nem értek vele egyet, hogy a mi generációnkaban kevesebb az ellargiás. az allergia népbetegség magyarországon. na most ha olyat adsz a gyerekednek babakorában, ami allergizálhat, akkor lehet, hogy ott helyben nem lesz baja tőle, de bizony kamaszkorában vagy kora felnőttkorában előjöhet. pl. nekem gyerekkoromban nem volt bajom, aztán kamaszként jött elő az allergiám, többfajta is.
szóval igen, a tudomány előre halad, nem visszafelé, és mondjuk egy csomó más terülteten is mások az irányelvek, nemcsak a gyereknevelésben.
Pont az írtam én is, hogy a korai hozzátáplálás ellenére régen kevesebb volt az allergiás, mint ma.:) Viszont abban tényleg van valami, hogy akkoriban nem is volt ennyi műkaja:(
És mi a helyzet a teáztatással, vagy egyéb folyadékpótlással? Az sem "divat" mostanság, és nem csak a cumisüveg miatt..
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!