Tejfehérje allergiás babák anyukái, ti hogy bírjátok ezt a diétát?
Budapesti vagy? Ha, igen akkor ajánlom az Ecseri úti metrómegállónál a toronyház lábánál lévő Diéta ABC-t, ott sok jó dolog van amiben nincs tej. Az én lányomat a tojás is kiüti, gondolhatod milyen szűk a paletta amit a boltban vásárolhatok. Érdemes a gyártók honlapjain böngészni, van ahol tudsz regisztrálni és allergiakeresővel kidobja az összes terméket, amit ehetsz.
Főzni, meg sütni ugyanúgy tudsz a rizstejjel, zabtejjel, rizstejszín stb. Csak mindent magadnak kell elkészíteni...
szia!
bizonyítottan tejfehérje allergiás a gyerek,vagy csak találomra?
az én lányom is tejfehérje allergiás,kivizsgálás alpaján mondták, de én simán ehetek tejterméket,nekünk az nem kavart/kavar be,pedig még mindig szopizunk.
7 hós anyuka
Szia! Én 8 hónapig tartottam a tejmentes diétát. Nagyon nehéz volt és az az érdekes, hogy így is akkor javult jelentősen a kisfiam bőre, amikor csökkent a szopik mennyisége, pedig még tejpor tartalmú dolgokat sem ettem. Kalciumot nem szedtem és 4 fogam elromlott, úgyhogy te mindenképp szedj!
13 hónapos korában próbáltam adni egy kis joghurtot, de kiütéses lett a szája körül, így beutalt a gyerekorvosunk gasztroenterológiára, ahol tejterhelést csináltak. Már 25 ml tejtől csalánkiütései lettek. Most fél év szigorú tejmentes diétát kell tartanunk.
Már 1 éves kora óta nem szopik, de 6 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt. Amikor már nem volt meg a napi fél liter anyatej, Sinlac-ot kapott pótlásként, illetve amióta nincs szopi szója alapú tápszereket is kap.
A HA-s tápszereket tejfehérje allergiás babák nem ehetik, azok megelőzésre vannak. Írass fel valami mást. Sajnos sok baba allergiás a szójára is, de vannak olyan tápszerek, amik nem szója alapúak, csak azok már teljesen mesterségesek.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
ezt a kérdést én tettem fel! :-D most már 8,5 hónapos a fiam, még mindig nem eszem tejterméket, egyre nehezebben bírom, de hát,,, tényleg az a helyzet, hogy szoptatni csak most tudom...
annyira nem gáz egyébként, csak hullámokban tör rá az emberre, kitartás, drukkolok neked :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!