Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejfehérje allergiás babák...

Tejfehérje allergiás babák anyukái?!?

Figyelt kérdés
fiam 11hós, és most diagnosztizálták a tejfehérje allergiát, mivel gyanús volt más, kb 3 hónapja tejmentes diétázunk mind2en (szoptatok még). miket adtok babátokak enni? milyen desszertet? milyen "édességet", miket főztök? mi a kedvence? milyen vajat.... használtok? minden érdekelne!!!!!
2011. máj. 11. 10:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mindenen nézem az összetevőket.

margarint olyat amiben semmi tej-jel kezdődő összetevő nincs írva.

Édesség,nasi:"kuki",néha étcsoki(nálunk figyelni kell h az se legyen ráirva h nyomokban tejszármazékot tartalmazhat),lekváros piskótetekercs

Főzés:mindenre figyelek szintén,szójatejet használok ha neki is főzök,kenyereken is figyelni kell az összetevőket(még a zsemlemorzsábol is van amiben tejsavópor van)

Szivesen válaszolok ha van még kérdés vagy eszembe jut vmi.

2011. máj. 11. 11:01
 2/12 anonim ***** válasza:

Ja!

[link]

én innen okosodtam,sokmindent leirnak!!

2011. máj. 11. 11:05
 3/12 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm! :)
2011. máj. 11. 11:26
 4/12 anonim ***** válasza:

Tej helyett zabtej vagy rizstej. A szójával könnyen keresztallergia jöhet létre.

Szereti a kölesgolyót. Győri édes zabfalatok natúr.

Sütéshez Liga margarin. Nasinak még a geszti marci, geszti eszti. Az enyém már két éves, ő elkívánja a nagyobbtól a túró rudit, így ezt kap helyette.

Szoktam pudingot csinálni az említett tejekből + Dr Oetker pudingpor, az nyomokban sem tartalmaz.

Tescoba lehet kapni piskotatallért az is jó.

Étel sűrítésére sokszor használok zabtejszínt, amikor a mienket sima tejszínnel habarom.

2011. máj. 11. 13:32
 5/12 anonim ***** válasza:

Szójatejet valóban nem szabad, amúgy rá is van írva, hogy csecsemőknek nem adható!

Az előttem válaszolók tök jókat írtak, én írok egy konkrét receptet is, nekünk ez a kedvencünk:

BÖGRÉS KÓKUSZOS SÜTI

Hozzávalók:

4 tojás

6 evőkanál olaj

1 1/2 bögre liszt (kb. 2,5 dl-es)

1 1/4 bögre rizstej

1/2 bögre cukor

1 kiskanál vaníliaaroma

1 mk. szódabikarbóna

1 bögre kókuszreszelék

Elkészítés:

A hozzávalókat tálba rakjuk, majd habverővel néhány perc alatt összedolgozzuk. (Ajánlom: a tojást az olajjal, majd bele a cukor, a liszt, a szódabikarbóna, a tej, amibe belekevertem a vaníliaaromát és a kókuszreszelék sorrendet!)

Lehet rátenni ananászt is, nagyon jól illik a kókuszhoz.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 175 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

Ez egy kisebb tepsinyi mennyiség, a nagyhoz dupla kell.

2011. máj. 11. 15:15
 6/12 anonim ***** válasza:
Ki fogok írni egy kérdést, ahova tejallergiás gyerekeknek recepteket oszthatnánk meg. Úgy látom tobben vagyunk érdekeltek a témában, segítsük egymást, szerintem mindig tudunk egymásnak újat mondani. Ok?
2011. máj. 11. 15:58
 7/12 A kérdező kommentje:

jujj csajok! ezek nagyon jók, és utolsó, azt én is szívesen olvasnám!!!!! millió köszike!!!még csak most kezdjük komolyan, mert most derült ki h tényleg ez van :(

állítólag felvágottakban is meg ilyenekben is van tejes dolog. ez igaz? most mondta a védőnő...

2011. máj. 11. 20:34
 8/12 anonim ***** válasza:
Elsö vagyok:a spar budget piskotatallér is jó:))
2011. máj. 11. 20:47
 9/12 anonim ***** válasza:

Mi már 3 évesek leszünkk,a szojatejet mondták h mehet,ugy látszik ezt is dokija válogatja.

Ja és a marhahúst is tiltólistára kellett tennünk a keresztallergia miatt.

2011. máj. 11. 20:48
 10/12 anonim ***** válasza:

Kiírtam a kérdést.Remélem jó sok recept összegyűlik majd. Az én fiam 2 éves elég nehéz, mert van egy 4 éves tesó aki mindent ehet, így a nagyobb lassan zugevő lesz, mert a kisebbnek is mindig az kellene ami a nagynak. viszont a nagyobbtól a tejtermékeket nem lehet megvonni.

Szójára visszatérve jó tanácsként mondom vigyázz vele, mert sok gyerek kezdi tejallergiával majd folytatja tej és szójaallergiával. Valamiért hajlamosabbak rá, ezt a gasztrós dokink mondta és látom az oviba is.

Nálunk is azért előfordul a szójatej, ha épp csak az van a boltban, de ritkán. Még amit mi eszünk ritkán az is szójából van, a szójapuding, ez nagyon jó mert amíg a tesó eszi a danette-t ugyanolyan színűt eszik a kicsi is. :-D Kb heti egyszer azért kap ilyet.

Viszont a puding rizstejből egész jól bejött, még a finnyás nagyobb is jóízzel eszi...

2011. máj. 12. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!