Tejfehérje allergiás babák anyukái?!?
Mindenen nézem az összetevőket.
margarint olyat amiben semmi tej-jel kezdődő összetevő nincs írva.
Édesség,nasi:"kuki",néha étcsoki(nálunk figyelni kell h az se legyen ráirva h nyomokban tejszármazékot tartalmazhat),lekváros piskótetekercs
Főzés:mindenre figyelek szintén,szójatejet használok ha neki is főzök,kenyereken is figyelni kell az összetevőket(még a zsemlemorzsábol is van amiben tejsavópor van)
Szivesen válaszolok ha van még kérdés vagy eszembe jut vmi.
Tej helyett zabtej vagy rizstej. A szójával könnyen keresztallergia jöhet létre.
Szereti a kölesgolyót. Győri édes zabfalatok natúr.
Sütéshez Liga margarin. Nasinak még a geszti marci, geszti eszti. Az enyém már két éves, ő elkívánja a nagyobbtól a túró rudit, így ezt kap helyette.
Szoktam pudingot csinálni az említett tejekből + Dr Oetker pudingpor, az nyomokban sem tartalmaz.
Tescoba lehet kapni piskotatallért az is jó.
Étel sűrítésére sokszor használok zabtejszínt, amikor a mienket sima tejszínnel habarom.
Szójatejet valóban nem szabad, amúgy rá is van írva, hogy csecsemőknek nem adható!
Az előttem válaszolók tök jókat írtak, én írok egy konkrét receptet is, nekünk ez a kedvencünk:
BÖGRÉS KÓKUSZOS SÜTI
Hozzávalók:
4 tojás
6 evőkanál olaj
1 1/2 bögre liszt (kb. 2,5 dl-es)
1 1/4 bögre rizstej
1/2 bögre cukor
1 kiskanál vaníliaaroma
1 mk. szódabikarbóna
1 bögre kókuszreszelék
Elkészítés:
A hozzávalókat tálba rakjuk, majd habverővel néhány perc alatt összedolgozzuk. (Ajánlom: a tojást az olajjal, majd bele a cukor, a liszt, a szódabikarbóna, a tej, amibe belekevertem a vaníliaaromát és a kókuszreszelék sorrendet!)
Lehet rátenni ananászt is, nagyon jól illik a kókuszhoz.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 175 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Ez egy kisebb tepsinyi mennyiség, a nagyhoz dupla kell.
jujj csajok! ezek nagyon jók, és utolsó, azt én is szívesen olvasnám!!!!! millió köszike!!!még csak most kezdjük komolyan, mert most derült ki h tényleg ez van :(
állítólag felvágottakban is meg ilyenekben is van tejes dolog. ez igaz? most mondta a védőnő...
Mi már 3 évesek leszünkk,a szojatejet mondták h mehet,ugy látszik ezt is dokija válogatja.
Ja és a marhahúst is tiltólistára kellett tennünk a keresztallergia miatt.
Kiírtam a kérdést.Remélem jó sok recept összegyűlik majd. Az én fiam 2 éves elég nehéz, mert van egy 4 éves tesó aki mindent ehet, így a nagyobb lassan zugevő lesz, mert a kisebbnek is mindig az kellene ami a nagynak. viszont a nagyobbtól a tejtermékeket nem lehet megvonni.
Szójára visszatérve jó tanácsként mondom vigyázz vele, mert sok gyerek kezdi tejallergiával majd folytatja tej és szójaallergiával. Valamiért hajlamosabbak rá, ezt a gasztrós dokink mondta és látom az oviba is.
Nálunk is azért előfordul a szójatej, ha épp csak az van a boltban, de ritkán. Még amit mi eszünk ritkán az is szójából van, a szójapuding, ez nagyon jó mert amíg a tesó eszi a danette-t ugyanolyan színűt eszik a kicsi is. :-D Kb heti egyszer azért kap ilyet.
Viszont a puding rizstejből egész jól bejött, még a finnyás nagyobb is jóízzel eszi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!