Éjszakai ébredés / evés 9 hónaposan? Hogy szoktassam le?
Kislányom 9 hónapos múlt. Nem fogad el cumit, csak a cumisüveggel nyugtatható (sajnos nem tudtam sokáig szoptatni, 3 hónapos korától lefejt tejet kap üvegből). Éjszaka, ha felébred, csak és kizárólag tejjel nyugszik meg, azzal viszont egy másodperc alatt. Kezébe adom, megeszi és hang nélkül alszik tovább. Nem is lenne ezzel gondom, de pl. tegnap éjszaka éjfél és 6 között minden órában ébredt (és evett is 50-100 ml-ket). Így hulla vagyok én is, és gondolom neki sem túl pihentető így.
Férjemmel elhatároztuk, hogy nekiveselkedünk, és megpróbáljuk leszoktatni itt a háromnapos hétvégével kezdve.
Tényleg "csak" annyit kell tennünk, hogy nem adjuk neki, és hagyjuk sírni, persze, időközönként átmegyünk megsimogatni?
Vagy máshogy kell?
Tapasztalatokat várunk!
Köszönjük!
nálunk ez nem jött be, de tényleg sokan esküsznek erre a módszerre, megpróbálni mindenképpen érdemes.
az én kisfiam is 9 hós és ő is van hogy 6-szor ébred egy éjjel... ő pár korty vizet iszik és úgy alszik el, de ha a te babád eszik akkor nem lehet, hogy tényleg éhes? Eszik eleget nappal?
nekünk azt mondta a doki, hogy a foga miatt van a sok felébredés, és ez lesz addig amíg ki nem jön lehet az összes, de legalább az első 8....
pár hónapja próbáltuk, hogy hagytuk sírni. 2 hétig csináltuk, abba is hagyta a sírást úgy 10-20 percen belül, viszont a felébredések sajnos nem szűntek meg ettől... pedig a védőnő azt mondta, hogy általában 3 nap alatt így leszoknak róla.. hát a mi babánk nem szokott..:( de azért hátha nektek sikerül!
Csak csináljátok is végig,mert másképp nem megy.
Legfeljebb vizet adjál neki az üvegébe.
Nem elég világos a kérdésed. Csak tegnap éjszaka kelt fel ennyiszer,vagy ez rendszeres?Akkor alszik jól egy baba,ha este rendes vacsorát kap:kenyér,szalámi stb.,és nem éhes. Másik ok lehet, a szoba hőmérséklete,melege van vagy éppen fázik.
De van baba,akit az időjárás is befolyásol.
Ezeket kell elsősorban végiggondolnotok.
Az jó módszer,ha éjjel nem eteted,hagyod sírni,és csak akkor mégy be hozzá,ha nem nyugszik meg 10 perc múlva sem. Ha eddig ott voltál vele,amikor altattad,akkor most is légy ott,de ha nem ,akkor ne menj be hozzá. Ne adj neki minden felébredéskor inni,csak akkor,amikor régen is kapott. De legjobb lenne,ha csak teát kapna.
Remélem, néhány nap alatt visszaáll a régi rendre.
Semmi nem kell neki, csak a tej.
Leírom, hogy eszik:
reggeli tej (200 ml)
11 körül gyümölcs
12-13 körül tej (100-150 ml) elalváshoz
15 körül főzelék
16-17 körül tej (100-150 ml) elalváshoz
20:30 vacsora 300 ml tej, bele kölespép
Azt az egy kezem megtudom számolni, hányszor aludta át az éjszakát. Van, hogy egyszer kel, van, hogy 5-6x. Teljesen változó. 6 foga van (4 alul, kettő felül), nem látom, hogy aktuálisan jönne foga.
Azt honnan tudom, hogy fázik / melege van-e? Szerintem ideális a hőmérséklet.
első vagyok. az én kisfiam is kb így eszik, azzal a különbséggel, hogy uzsonnára szilárdat adok neki, nem tejet. talán ti is megpróbálhatnátok, azért az sokat számít, kérdezz rá a dokidnál mit adhatsz neki, én általában gyümölcsös túrót, vagy húsmentes főzeléket, gyümölcsrizst adok neki 4-5 körül. (szalámit azért még nem adnék egy 9 hónaposnak, ahogy valaki írta).
a leszoktatáshoz még csak annyit, hogy rengeteg módszer van, de nektek kell majd kitapasztalni, hogy nálatok mi jön be (pl egyre tovább hagyod sírni, vagy egyáltalán be sem mész, ha egy óra múlva hagyja abba, akkor hagyod addig, vagy bemész és fel és leteszed, esetleg vizet adsz neki) szóval próbálkozni kell és ne ragaszkodjatok egy módszerhez sem, mert ami másnál bejött az nem biztos, hogy nálatok is bejön és fordítva, ami másnak nem segített, lehet, hogy nektek fog! :)
Szia!
Én a kislányomat 6 hónapos kora után szoktatam rá arra, hogy éjszaka nem eszik. Mi reggel fél 6-kor tejet iszunk, fél 10-10 tápszer, 13.00 főzelék, 17.00 óra gyümölcs Sinlac-cal, vagy babapiskótával sűrítve, este pedig tejpép kicsit sűrűbbre. Így esetleg éjszaka már csak inni kel fel. Akkor is teát kap, és már alszik is tovább.
Az én lányom 14 hónapos, eszméletlen sokat eszik, mellette szopik és mostanában kezdi hajnalig átaludni az éjszakát.
Majd jön közénk cicizik és alszik reggel 8-ig.
Hogy miért van, nem tudom, 9 hónaposan még többször kelt éjszaka.
Szerintem ez egy tévhit, hogyha este jól megeteted, akkor nem kel fel. Az én lányom még 1 évesen is csak szopott, és aludt 8-tól 7-ig.
Ez inkább egy rossz szokás. Inkább az a kérdés, hogy ez így megy minden éjjel, vagy csak alkalmanként? Az én lányom is többször ébredt, amikor jött a foga, és csak cicivel lehetett megnyugtatni. Akkor eszembe sem jutott, hogy ne adjam meg neki. Vagy a pocsék időjárás, torokfájás? Erről azért mindenképp győződj meg, mielőtt hagyod sírni, mert az elég kegyetlen volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!