Mik a tapasztalataitok a bölcsödével kapcsolatban?
Nekünk nem túl jó. A nagyobb járt bölcsibe. Pl. sokan voltak egy csoportban. Papíron két csoport: Bambi I. és Bambi II. (már a névből sejthető volt az összeolvasztás lehetősége), de a valóságban egész nap egy teremben voltak, összesen 26-an. Erre volt egy "rangidős" gondozó és egy dadus (ebéd+fektetés idejére 2-2, a műszakváltás miatt). A kicsik vagy ettek vagy nem (ennyi ember nem képes ennyi kicsit felügyelni), gyakoriak voltak a betegségek (egymásra ragasztották oda-vissza), stb. Három étkezést kaptak, a tízórait mindennap másik szülő "állta": vittünk be babapiskótát, gyümölcsöt, gyümölcslevet az egész csoportnak, hopp egy-két ezres minimum, ezen felül a tisztasági csomagok, csoportpénz. Az étkezési díjjal együtt kb.11-12ezer volt havonta.
A kicsit már családi napközibe tettük (persze alaposan meg kell nézni, hogy hová!). 45ezerbe kerül havonta, de - a magam megnyugtatására :=) - úgy számolom, hogy a gyest + családi pótlékot amúgy is a gyereknevelésre adja az állam, ez kb. 37-38000/hó (fogalmam sincs fillérre), a fennmaradó 7-8ezret fizetem én. Összesen hét gyerek van, a házaspár (hát nem édes? Mint egy igazi család!) van velük, színes, vidám, tágas játszószobában, békés, igazán családias a légkör, ritkábbak a betegségek, rengeteg mondókát, éneket tanulnak (persze a maguk babaszintjén :=) ), gyurmáznak (a bölcsiben soha), sok szép játék van kint is, bent is. Nincs csoportpénz, tisztasági csomag, itt négyszeri étkezést kapnak (ezt is jól meg kell nézni, mert van, ahol csak 3-at), helyben főznek, olyan kajákat, hogy a nyálam elcsordul a kifüggesztett menü láttán, hát még az illatoktól! A gyerek imád odajárni, ezzel szemben a nagyot úgy kellett anno a bölcsibe vonszolnom.
Remélem, segítettem.
Nekünk a bölcsi nem vált be.
Neked is köszönöm a válaszodat!
Sajnos nálunk nem sok lehetőség van,
vagyis a környéken csak egy!
Szivesebben foglalkoznék én a Kislányommal,
de ezt sajnos nem engedhetem meg magamnak... :(
Vissza kell mennem dolgozni,ugyanis
nem elég az,hogy egyedülálló vagyok,
Az apától még gyerek tartást sem kapok rendszeresen...
(évente 1x max. 2x 10eFt-ot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!