Pólyázzam-e a kicsit? Gyakran kapkod a kezével és felébreszti magát, így sokszor csillapíthatlanul sír. A pólya tényleg megnyugtatja? De olyan benne, mintha le lenne kötözve. Ti hogy csináltátok? Milyen pólyával?
Vannak azok a párnák amik körbefogják a babákat. Nem tudom mennyire egészséges és nem-e fulladás veszélyes, de egy utána nézétmst megér.
Nekem az oldalt fektetés vált be, és a mellkasomon alvás, de ezt nem ajánlom, mert azt mondják nem szabad veszélyes, persze én nem takaróztam be, hanem inkább melegebb pizsamába bújtam, és nem az ágyon hanem matracon aludtam ezt is körbe tettem plédekkel. Nem dohányzok és nem iszok.
De így sem voltam kipihent, mozdulatlanul éberen aludtam.
A pólya szerintem nem egészséges. A hason altatás pedig a bölcső halál egyik okának gondolják. Erre több okot hallottam: Az egyik hogy nyom valamit ami a légzés nehézségéhez vezet. A másik hogy belefullad a puha matracba, párnába, takaróba, esetleg ha erősen bukós abba, ha az orrával felszívja. A harmadik pedig az volt, h túl mélyen alszanak ilyenkor a babák és elfelejtenek levegőt venni.
Háton alvástól pedig nem kell félni, ha bukós akkor sem, mert oldalra fordított fejjel alszanak és egy egészséges baba kiköpi azt ami feljön. A bölcsőhalál egészséges babáknál szokott bekövetkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!