Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdjem a hozzátáplálást...

Mikor kezdjem a hozzátáplálást, ha szeptemberre egy szoptatást ki szeretnék véltani?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4 hónapos,csak anyatejes, 2,5 óránként eszik, most kezd rendszer kialakulni étkezésében.Szeptembertől hetente 2-3 délután el kell menjek, addig szeretném megkezdeni a hozzátáplálást, hogy e délutáni étkezést kiváltsam.Mikor kell elkezdjem ahhoz, hogy őszig (akkor lesz 7 hónapos) ezt a szoptatást kiváltsam, és mivel, hogy vacsoráig elég legyen neki (kb. 3-4 órát lennék távol.)Főzelék mellé mit adtok inni a babáknak ?-a cumisüveget nem fogadja el, bár fejtem neki anyatejet, nem issza.köszönöm a válaszokat...
2010. máj. 20. 08:01
 1/6 anonim ***** válasza:
szeptemberben már simán lehet adni neki tejpépet uzsonnára! annyi idős korára még jobban be fog állni a rendszer az étkezésében. nekem akkor már csak ötször evett naponta. 6 hós koráig anyatejes, kb. 5 és fél hós volt, amikor elkezdtem a hozzátáplálást (tízórai, majd később az uzsi lett kiváltva).
2010. máj. 20. 08:09
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi!
2010. máj. 20. 08:17
 3/6 anonim ***** válasza:
ha 6 hósan kezded a hozzátáplálást, akkor pont egy hónap alatt ki tudsz váltani egy szopit, ha esetleg kettőt akarsz kiváltani, szerintem arra is elég egy hónap. De akkor egyből két gyümit vagy zöldséget kellene kóstoltatni, néhány nap eltéréssel. Babavizet vagy felforralt, lehűtött vizet lehetne inni adni.
2010. máj. 20. 08:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Várd meg a 6 hónapot ha anyatejes és akkor pont jó lesz.
2010. máj. 20. 08:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm,ha 1 hónap alatt ki lehet váltani, akkor 6 hótól kezdem, addig marad az anyatej !
2010. máj. 20. 09:38
 6/6 anonim ***** válasza:

baba válogatja. az én lányomnak annyira ízlett a gyümi,hogy 1 hét alatt kiváltottunk egy kajcsit. egyébként ő is anyatejes volt és amikor 5 és fél hósan ki kellett pótolnom tápszerrel, akkor kezdtük.

most 6 és fél hós ebédre főzeléket kap uzsira meg tejpépet.

2010. máj. 20. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!