Miért kell beszólni, amiért sokat költünk a saját babánkra? Sértődés, szájhúzogatás nélkül hogy lehet leállítani az "adakozókat"?
21 éves vagyok, ez az első terhességem (őszi baba lesz).
Folyamatosan kapom mindenkitől a felajánlásokat, hogy ideadják a babaruhákat, babakocsit, kiságyat. De olyan emberektől, akiknek már 10-12 éves a gyerekük, vagy tudom, hogy teljesen más az ízlésünk, stílusunk... Mindig szépen megköszönöm, hogy nem kell, de folyton erőltetik, hogy "jó lesz az". És mikor mondom, hogy mi szeretnénk megvenni ezeket, meg én már kinéztem mindent, jön a szörnyülködés, hogy miért újonnan, meg minek ennyi kisruha, mikor nem is fogja őket hordani.
Ez volt a babakocsival is. Apa testvére mondta, hogy ideadja az övékét. Már ők is használtan vették, a gyerekük most 8 éves, szóval a babakocsi minimum 10. Nem olyan stílusút akartam, nekem a Cybex volt az álomkocsi. Ebből sértődés lett, hogy nekem nem elég jó, ami nekik volt...
Imádok vásárolni, most terhesen külön öröm a babaruhák közötti válogatás, rendelgetés. Viszont a legtöbben úgy csinálnak, mintha én lennék az egyetlen anyuka, aki így tesz.
Havonta van ilyen kérdés, szinte szóról-szóra ugyanezzel a szöveggel, csak néha nem Cybex, hanem Stokke az "álomkocsi"...
Amúgy meg azt sem értem, hogy miért volt releváns információ, hogy te 21 éves vagy.
11, mert csak polgárpukkasztás a cél.
Normális, felnőtt ember nem itt kérdezősködik olyan témában, amire caak azok tudják a választ, akikkel a "probléma" fenn áll.
jól van, kérdező, legközelebb ne felejts el nicket váltani, mert így lebukni provokatív kamuval nagyon kínos.
Lehetőségeid:
jaj, gépen írtam ki, de közben telóról válaszol, itt meg nem tudom azt a jelszavam...
a férjem is be van lépve...
a barátnőmet kértem meg, hogy írja ki, közben hazajöttem és már a sajátomról tudok írni...
8-9 # én vagyok azthiszem a 2# válaszadó. Aki irta h annyit mond mar megvan minden.:)
22évesen szultem, es megvolt mindenunk, 18évesen kimentem nemetorszagba volt rendes munkam ahol havi 1400 eurot kerestem ejt nappallá téve. Mert már nagyon elakartam jonni otthonrol , na nem a szüleim miatt. Hanem ,mert szabadságra és függetlenségre vágytam. Fél éven belul megismertem a páromat. Egyutt gyujtogettunk,egybol osszekoltoztunk tehat nagyon hamar megismertuk egymast. Egy szallason voltunk tehat csak egy szobaval arrébb költözött hozzám.
Vettunk egy autot ott kint , de kozben edesapam szólt h orokoltem egy házat , eloszor batyamnak ajanlotta fel mert amugy az ove volt 60% , de o nem akart haza koltozni igy az enyém és elkezdtunj meheszkedni abbol amit hazahoztunk. Itthon voltunk 2 éve akkor voltam 21 es mar kontenerünk volt, kozben en egy boltban ia dolgoztam 1 évet aztán vegre jott a baba akire 1 évet vártunk.
Hitelunk nincs, magunk erejebol jutottunk el idaig. Na igen, a hazat kivéve de sok felujitani való aladt rajta. Eladtuk a nemet autot es rakoltottuk a hazra ( ha erdekel rgy a6os audi limuzin volt es masfelet kaptunk erte)
De ennyi segitseg sztem elfér.. sőt minden szulo annyit ad a gyermekének amennyit tud , nem amennyi majd másoknak tetszik. Ha apam adhatott volba tobbet ugy tett volna. De igyis sokat segit a meheszkedesben. Mert ő 20éve csinálja.:)
ez nem kor fuggo, ismerek én lusta nyápic idősebb nőket. Nem kell ahhoz fiatalnak lenni ,hogy valaki semmire kello lusta legyen, aki csak gyereket szul a segélyért meg támogatásokert stb... szoval egy-két 20on évest többre is tartok mint pl a szomszedot akit az apja tart el és 29 éves , havonta másik pasival.;)
Én meg becsülettel tartogatok mindent a húgomnak!
Már teszek is fel mindent a Vaterára!
Tároljam, álljon benne a pénzem, és a végén még meg is sértődnek, mert jófej akarok lenni!
Pofám leszakadna! Inkább el is adok mindent!
Utolso, miert nem kerdezed meg a hugod, hogy kell - e neki egyaltalan ? En nem adok a gyerekemre hasznalt ruhat, de pl etetoszek, pihenoszek, kisagy nekunk is hasznalt volt.
Nem kell ezen dramazni, meg jatszani a sertodottet.
#16 Szerintem ne húzd fel magad, a többség szívesen veszi. Nekünk bőven van kisruha meg eszköz, amik simán járnak körbe. Most kétszer volt a gyereken egy body, kutya baja, meg nem mondod hogy használt-e vagy sem. Vannak, akik ebből presztízskérdést csinálnak, szerintem az emberek úgy 95%-a vastagon lesz.rja, hogy a gyereke előtt használta már bárki a ruhát vagy sem, ha az jó állapotban van.
Valaki ezen élvez, ez élete sikere, hagyd meg nekik, ne menj bele.
#15 Grat a méhészethez és sok sikert hozzá! Mindenesetre némi "rosszindulattal" mondhatjuk, hogy nálatok is vaskos szerencse járult hozzá a dologhoz, mert 1700 euróból örökség nélkül nem nagyon jutottál volna lakhatáshoz 21 éves korodra, hanem a szálláson ücsörögnél. Na ez az, amire mondom, hogy így működnek a dolgok itthon, tisztán saját erődből nem tudsz "urizálni" a 400 ezres babakocsival :(
Honnan tudná most megmondani? Azt se tudja, mi kell egy gyereknek, vagy mi az a légzésfigyelő, stb.
Itt a 40 ezres bababútor, a 25 ezres légzésfigyelő, a 60 ezres babakocsi, az adamo hinta, stb.
Kb. 400 ezerért cucc. Tele a padlás. Nekem nem hiányzik egy ilyen sztori. Eladom, gondolom annyit úgyse kapok érte, amennyit ér, ők meg majd kapnak 50 ezret, ha szül. Úgylátszik ez jobban megfelel manapság az igényeknek.
Azért megkérdezem, de szerintem fogalma se lesz az egészről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!