Mit csináljak? Nagyon szeretnék már egy éjszakát végigaludni.

Miért nem a háztartásban kérsz segítséget? Akár fizetett takarítónővel, akár anyukádat is megkérheted, hogy a takarítást oldja meg helyetted.
Amúgy kétlem, hogy naponta kellene takarítani a lakást, egy normális háztartásban elég a heti egy is.

Én akkor is azt mondom, hogy egy egyhónapos baba mellett semmi sem lesz (nem is lehet) olyan, mint ahogy korábban volt. Ha éppen olyan a baba, nem tudsz 2-3 óránál többet egy huzamban aludni. Ha olyan a baba, napközben semmit nem tudsz mellette csinálni, mert ölben akar lenni, ringatva alszik el, folyton szopizni akar (te esetedben esetleg az állandó testközelség igénye merülhet fel). Ez van, el kell fogadnod, hogy az egyhónapos kisbabád diktál, mert ő a legfontosabb. Nem a házimunka, nem az állatok, nem a főzés...és nem is te. Én a helyedben azon gondolkodnék, hogy a háztartásba hogyan tudok segítséget bevonni. Ne a babád akard éjszakára lepasszolni, ne azon kattogj, hogy anyukád teletömi-e vagy sem, mert nem az ő feladata a baba ellátása, hanem a tiéd. A te felelősséged, nem anyukádé. Nappal pihenj, amikor a babád alszik, ha ébren van, állj a rendelkezésére, éjjel pedig kelj fel, ha etetni kell, ne oszd le a feladatod másnak! Anyukád segítsen a házimunkában!
Ne nyekeregj, anya lettél, vedd tudomásul, hogy a baba egy nagyon hosszú ideig elsösorban a te felelősséged lesz. Persze, 1-2 hónap múlva el lehet mozdulni alkalmanként mellőle két etetés között, meg persze más is meg tudja etetni, de attól ő még egy nagyon pici baba, akinek az anyukája kell.
Igaz, hogy mindkét gyermekem anyatejes volt, 6 hónaposan kezdtük a hozzátápit (addig szigorúan csak kéz szopi között intéztem a dolgaimat, és azokat is csak nagyon ritkán), de másfél-két évesen bíztam először másra Őket éjszakára. És ez volt számomra a természetes, én akartam a gyermekeimet, nem ők kopogtattak, hogy jönni akarnak.

Hát ez ilyen.nekünk 3 hónapos korától alussza át az éjszakát.még pici ahhoz,szüksége van arra h egyszer egyen éjszaka.
Amúgy meg nem tudtad hogy Ők eszenek éjszaka is?eleinte igen Ő diktál és hozzá kell igazodni,később már változhat.kitartás ez az időszak ilyen.
A házimunka megvár és nem kell minden nap porszívózni.oszd be h egyik nap porszívózol masik nap a fürdő utána a konyha stb...

Tudom, hogy szőke vagyok, de nem értem az összefüggést.
Te most este akarsz takarítani? Vagy hogy jön ez ide?
Eszik, böfiztetsz, kap egy tiszta pelust, aztán kendőben magadra kötöd. Van két kezed, ő megkapja a test közelségét, annyi szabadidőd lesz egyből, azt se tudod, mihez kezdj vele.
Áldott jó dolgod van, csak nem tudsz róla.
Gyerekágyas időszak alatt más annyi időre tudja lepssszolni, amíg pisil. Nem hogy egész éjszakára...
Adsz neki tápszert, négy órán át nincs gond az eltetéssel. Tudod, más meg óránként szoptat, éjjel-nappal, mégse eszi meg a kosz. Sőt, van, ahol egy-két tesó is van. Nekik nem elég napi egyszer enni adni, kis simi, aztán elvan, mint az állatkák.
Jó reggelt kívánok!
Az a helyzet, hogy van egy gyereked. Úgyhogy kapd össze magad szépen, és oldd meg, ne azon sakkozz, hogy kinek tudod odatolni, hogy te rendszeresen szépre aludd magad!
Majd kialszod magad, ha lediplomázott. ;)

Kicsit erősnek érzem h 1 hónap után "kivagy" mikor van egy 4 óránként evő babád.
Szerencsés vagy!!!
Csak még nem tudod. Elhiszem h egyenlőre furcsa, h neked kell igazodnod az ő igényeihez, de ez ilyen.
Van segítséged is! Használd ki!
Sokan vagyunk, akik 0 segítséggel, nem 1 hónapja, hanem 2 éve nem aludtunk végig egy éjszakát. És élünk!!!
Ne várd el egy 1 hónapostól h ne igényelje a közelségedet, és végigaludja az éjszakát!
Vannak szerencsés anyukák a.m.knek ilyen a babájuk, de azért nem ez az átlag

Őszintén sajnálom a babádat ☹
Attól, hogy tápszeres, nem lett nagyobb a gyomra, nem elég 4 óránként etetni, főleg nem az órát nézni. Anyukád jól csinálta, reagált a baba igényeire. Plusz nem csak étel kell neki, hanem ölelés, anyaillat, anya szívverésének a hangja.
Egy hónap az semmi, ilyen (is) az anyaság.
Azt hiszem fontosabb lenne most a babával törődni, nem a háztartással. Arra nem fog emlékezni, mennyit mostál fel, porszívóztál, de az benne marad örökre, hogy anya mindig ott van, amikor szükség van rá. Már ha ott vagy ...

Harmotokra mi az a rengeteg mosnivalo???
Mi oten vagyunk,megse mosok minden nap.
Ket kisiskolasom van,es egy pici.
A pici az elso 2 honapban alig aludt,sirt allandoan.folyton cicin akart lenni.
Megis volt mit enni,a nagyok jartak suliba,tanultunk,a kosz sem evett meg minket.
Nem ertelek.de komolyan.nemreg volt par honapunk,mikor ejjel 5x-6x is ebredt.csak olben ringatva aludt vissza.en este 10 utan fekudtem,es reggel 5:30 kor keltem.a 7,5 ora alatt 6 ebredes...szerinted?
Megis elek.persze,en is orultem mint majom a farkanak mikor reggel az ebresztomre keltem,es egesz ejjel aludtam :)
Nappal tudsz pihenni,ne mond,hogy nem.ilyenkor nem kell 6 fogasos ebed,nem kell napi szinten mosni,(amugy is a mosogep mos,te csak bepakolod,aztan ki)
Egy osszesepres is max 15 perc....mit takaritasz annyit?
Cseppet szedd ossze magad.a te gyereked,te vallaltad.te vallaltad ugy,hogy parod 3 helyen melozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!