Az én fiam mikor fog végigaludni egy éjszakát?
Akkor nem linkelek :) De tényleg már annyi mindent kipróbáltam... és a környezetünkben meg csak azt hallottam, hogy az ő fia, lánya, unokája, már rég átalussza... nagyon elbizonytalanodtam...
Kezdek beletörődni. Csak bízni tudok benne, hogy mire a kis tesó megszületik (okt) addigra megváltozik
Nyugodj(atok) meg, tök normális ha egy másfél éves gyerkőc ébred:)! Tudom, nem ilyen vidám dolog de vannak apró praktikák, amivel megkönnyíthető a szitu.
Az első és legfontosabb szerintem, hogy ha tudomásul vesszük, hogy a legtöbb gyerek 2- 3 éves korára érik meg az éjjel átalvására(és jusson eszünkbe, hogy a felnőtt sem alussza át az éjszakát, csak mi már vissza tudunk aludni egyedül a mikroébredésekből általában). Ha ez tudatosul,máris könnyebb elfogadni a dolgot. E mellé beájtszhat a szepaszorongás második szakasza, az újraközeledési krízis, ami másfél éves kor körül szokott előjönni, ilyenkor van, hogy még az addig átalvó babák is (többször) létszámellenérzést tartanak, hogy anya megvan- e még.
A második, hogy ha inni kel, akkor megpróbálhatsz mellé tenni egy csöpögésmentes vizespalackot(nálunk a kubu waterrnek a sportkupakja vált be, nem csöpög és nem kell nyitogatni sem), pár alkalommal megmutatni neki, hol van és pár+1edjére megtalálja a gyerkőc:).
A harmadik, amit már fentebb írt valaki, hogy ha jár már a baba és le tud mászni, akkor érdemes lehet lecserélni a rácsoságyat heverőre(sok gyereknbek már maga a tudat, hogy akkor megy ki amikor akar, nyugodtabb éjszakát biztosít).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!