Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasonló helyzetben lévők,...

Hasonló helyzetben lévők, hogy viselitek?

Figyelt kérdés

Nagyon kivagyok borulva, most vagyok mélyponton. Albérletben lakunk, elvagyunk maradva a díjával, számlákkal.Párom munkanélküli, és gyeden vagyok. Ha megvan a gyed, akkor megveszünk a kicsinek mindent, feltöltjük a hűtőt amivel lehet, hogy csak a mindennapi élelmiszerekre kelljen költeni.Páromnak alkalmi munkája van, hol több pénzt hoz, hol kevesebbet. Úgy érzem, hogy sose jövünk egyenesbe.

Kíméljenek azok a válaszok, hogy netre persze jut. Ennyi örömünk maradjon már, hogy net meg kábeltv. Nagyon nehéz mindég vidámnak lenni, de van egy gyönyörű, egészséges 15 hós kisfiunk.

2010. máj. 18. 15:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mi is hasonló cipőben járunk,én elég sz..ul viselem.Igaz nekünk lakásunk van, jó nagy hitellel (na nem egy palota).

Pórbálom a spórolást játékosan felfogni.Itt olvastam, hogy valaki étlapot írt,mellé az étel árát.

Jótanács:tegyél félre x összeget havi kajára, azt osszd le hetekre, és hetente egyszer vásárolj, írj menüt, gondold át.Olcsóbban jössz ki ,mint a havi egyszeri nagybevásárlás.Én sem hittem, de nálunk működik, és legalább csak heti egyszer töröm a fejem azon, hogy mit főzzek.

2010. máj. 18. 15:58
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Sok mindenkinek nehéz sajnos, és hasonló helyzetben van, mint TI!

Meg kellene tennie, azt a párodnak, hogy nem csak alkalmi, hanem állandó munkája legyen és könnyebb lessz a mindennapi megélhetés! Mivel Te a babával vagy otthon, ezért csak a párod tehet az ügy érdekében!

2010. máj. 18. 16:00
 3/12 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló, honnan tudod, hogy a kérdező párja nem tesz-e meg MINDENT?!? Biztos vagyok benne, hogy nem rajta múlik, hogy nincs állandó munkája! Inkább ne írtál volna semmit.
2010. máj. 18. 16:03
 4/12 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy ki fog borítani a válaszom, de nem tudsz visszamenni dolgozni?

Bölcsibe már beadhatod a gyerkőcöt, és aggódnod sem kell, mert elég nagy ahhoz, hogy a gyerekekkel ellegyen.

Nekem is 15 hós a lánykám, bár még ennyire szarul nem állunk, de tudom, hogy ha minden kötél szakadna, akkor beadnám a bölcsibe, amúgy is imád gyerekek között lenni.

Persze, ha nincs biztos állásod, ahova visszamenj, akkor a válaszom mit sem ér...

2010. máj. 18. 16:08
 5/12 anonim ***** válasza:
"Albérletben lakunk, elvagyunk maradva a díjával, számlákkal. Kíméljenek azok a válaszok, hogy netre persze jut. Ennyi örömünk maradjon már, hogy net meg kábeltv." Nem cseszegetni akarlak, csak ez a két mondat nem illik össze nekem valahogy. Azt írtad gyeden vagy. Te nem tudsz visszamenni dolgozni ha a a párod csak alkalmi munkát kap?
2010. máj. 18. 16:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Menj vissza dolgozni, ha gyeden vagy, arra következtetek, hogy van munkahelyed.
2010. máj. 18. 16:13
 7/12 anonim ***** válasza:
Most nem azért, nem tudom mennyi a gyede és mennyi volt a keresete a kérdezőnek, de nekem pl. körülbelül havi 7-8 ezer forint a különbség a kettő között. Na ennyiért én nem adnám be a gyerekemet idő előtt bölcsibe! Arról nem is beszélve hogy a bölcsőde is pénzbe kerül ám!!!
2010. máj. 18. 16:17
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
igen,igaza van az utolsónak,pont most akartam megvédeni a kérdezőt.Nekem is 10.000 ft a külömbség.Akkor még fizesse a bölcsit+ bejárást/ha kell/.Lehet még akkor ő fizet rá,magyarul,hogy dolgozik.Szerintem majdnem mindenkinek van anyagi bajai több-kevesebb.Nekem is van.Igaz saját házunk van/hitelre/,autó rezsi,egy 15 hónapos baba és egy 20 hetes pocaklakó.Merre laktok?Igaz teljesen mindegy,mert mostanság mindenhol nagyon nehéz munkát találni.
2010. máj. 18. 16:23
 9/12 anonim ***** válasza:
Önkormányzatnál igényeld meg a redndkívüli gyermekvédeli támogatást. Akkor a bölcsi is ingyenes lenne.
2010. máj. 18. 16:24
 10/12 anonim ***** válasza:

Én is az önkormányzathoz fordulnék. Édesanyám szociális főelőadó a korjegyzőségünkön és rajta keresztünk van képem arról, hogy bizony sok rászoruló családon tudnak segíteni.

A férjed esetleg a munkanélküli központon keresztül munkanélküli segélyhez nem jut? Vagy még nem jelentkezett be? Fontos lehet, mert egyrészt biztosítva lenne és a nyugdíj éveihez beleszámítják a 9 hónapot, amíg munkakereső.

Minden jót kívánok!

2010. máj. 18. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!