Hasonló helyzetben lévők, hogy viselitek?
Nagyon kivagyok borulva, most vagyok mélyponton. Albérletben lakunk, elvagyunk maradva a díjával, számlákkal.Párom munkanélküli, és gyeden vagyok. Ha megvan a gyed, akkor megveszünk a kicsinek mindent, feltöltjük a hűtőt amivel lehet, hogy csak a mindennapi élelmiszerekre kelljen költeni.Páromnak alkalmi munkája van, hol több pénzt hoz, hol kevesebbet. Úgy érzem, hogy sose jövünk egyenesbe.
Kíméljenek azok a válaszok, hogy netre persze jut. Ennyi örömünk maradjon már, hogy net meg kábeltv. Nagyon nehéz mindég vidámnak lenni, de van egy gyönyörű, egészséges 15 hós kisfiunk.
Mi is hasonló cipőben járunk,én elég sz..ul viselem.Igaz nekünk lakásunk van, jó nagy hitellel (na nem egy palota).
Pórbálom a spórolást játékosan felfogni.Itt olvastam, hogy valaki étlapot írt,mellé az étel árát.
Jótanács:tegyél félre x összeget havi kajára, azt osszd le hetekre, és hetente egyszer vásárolj, írj menüt, gondold át.Olcsóbban jössz ki ,mint a havi egyszeri nagybevásárlás.Én sem hittem, de nálunk működik, és legalább csak heti egyszer töröm a fejem azon, hogy mit főzzek.
Szia!
Sok mindenkinek nehéz sajnos, és hasonló helyzetben van, mint TI!
Meg kellene tennie, azt a párodnak, hogy nem csak alkalmi, hanem állandó munkája legyen és könnyebb lessz a mindennapi megélhetés! Mivel Te a babával vagy otthon, ezért csak a párod tehet az ügy érdekében!
Tudom, hogy ki fog borítani a válaszom, de nem tudsz visszamenni dolgozni?
Bölcsibe már beadhatod a gyerkőcöt, és aggódnod sem kell, mert elég nagy ahhoz, hogy a gyerekekkel ellegyen.
Nekem is 15 hós a lánykám, bár még ennyire szarul nem állunk, de tudom, hogy ha minden kötél szakadna, akkor beadnám a bölcsibe, amúgy is imád gyerekek között lenni.
Persze, ha nincs biztos állásod, ahova visszamenj, akkor a válaszom mit sem ér...
Én is az önkormányzathoz fordulnék. Édesanyám szociális főelőadó a korjegyzőségünkön és rajta keresztünk van képem arról, hogy bizony sok rászoruló családon tudnak segíteni.
A férjed esetleg a munkanélküli központon keresztül munkanélküli segélyhez nem jut? Vagy még nem jelentkezett be? Fontos lehet, mert egyrészt biztosítva lenne és a nyugdíj éveihez beleszámítják a 9 hónapot, amíg munkakereső.
Minden jót kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!