Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érné valami hátrány a kislányu...

Érné valami hátrány a kislányunkat, ha Esmeraldának hívnám?

Figyelt kérdés
6 hónapos terhes vagyok és a férjem spanyol.van rá lehetőségem hogy spanyol nevet válasszak a lányomnak én nagy szeretném Esmeraldának hívni.De a férjemen kivül eddig mindenki kinevetett:( csúfolhatják amiatt hogy esmeraldának hívják vagy csak meglepődnének? érné emiatt valami hátrány?
2008. okt. 16. 12:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom hogy érné e hátrány, de azon gondolkodtatok már hogy hogy lehet becézni ezt a nevet?

Szerintem sehogy... És olyan furán néz majd ki hogy szólsz neki pl a játszótéren hogy "Eszmeralda ne csináld".. Persze vannak ettől hülyébb nevek is tudom, de nálam pl az is számít hogy valahogy azért becézni is lehessen a nevét mert hát csak egy gyerek.

A csúfolásról annyit hogy bárkit csúfolhatnak manapság bármi miatt.

Ha neked tetszik ez a név akkor add neki ezt, de szerintem ne sok jóra számíts majd tőle ha nagyobb lesz.:)

2008. okt. 16. 12:41
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy érdekes kérdés, nekem a párom német és mi eldöntöttük hogy mivel a nevem miatt a világban sokszor akad helyesírási probléma, pl bankban 3x-ra sikerült a nevemet jól a kártyára ráírni a banknak, így egy nemzetközi nevet választunk, pl Emma, ezt a nagyinak se nehéz kimondani, és a világ legtöbb országában ismerik.

De nagyon tetszik nekem sok német név de nehéz öket kimondani pl egy magyarnak.

még annyit annak idején sok máskúltúráju ember mint pl a romák (akik szeretik az érdekes neveket) adták a gyerekeknek ezt a nevet, ezért tuti lehet anyakönyveztetni Eszmeralda (ahogy leírtam) névre.

2008. okt. 16. 12:44
 13/23 anonim ***** válasza:
27%
Nehéz kérdés.... Ha iskolás koráig Magyarországon maradtok, akkor van rá bizony esély, hogy csúfolnák a kislányt. Én nem hívnám Esmeraldának, de végül is Ti döntötök.
2008. okt. 16. 12:47
 14/23 anonim ***** válasza:
70%
Ott van pl. a Megasztáros kislány, Lüszi. Ha a show indulása előtt pl. erre a névre kérdeztél volna rá tuti azt írtam volna, hogy én nem adnám neki, mert mindenki a Dallas c. sorozat szöszijével azonosítaná és biztos csúfolnák érte. De mióta láttam ezt a kislányt a Lüszi névról már ez a csodás hangú gyerek jut eszembe. Szóval szerintem elsőre mindenki furcsálni fogja, de gyorsan megszokják és teljesen el tudják vonatkoztatni a brazil szappanopera hősnőtől.
2008. okt. 16. 13:00
 15/23 anonim ***** válasza:

Ha Nektek ez tetszik, adjátok, de mindenképpen gondoljátok át, szerintem rengeteg gyönyörű spanyol név van. Itthon Eszmeralda lesz, ami egyébként:

ESZMERALDA (lánynév)

Eredete: szemita-görög-spanyol

Jelentése: ragyogó, csillogó, smaragd.

Viszont Spanyolországban meg azért lesz érdekes, mert máshogy írják a nekik megszokottól.

A névválasztás miatt pedig számíthatsz majd érdekes arcokra, mikor meghallják.

2008. okt. 16. 13:22
 16/23 anonim ***** válasza:
34%

Nekem nem tetszik ez a név, de a ti gyereketek lesz, ezért úgy nevezzétek el ahogy nektek tetszik. Ezért is jó szülővé válni!

Egyébként az és lányomat Napsugárnak hívják, mert nekünk ez tetszik.

Ugye, bármit lehet fikázni?

2008. okt. 16. 13:39
 17/23 anonim ***** válasza:
55%
Hát én sem adnám ezt a gyerekmnek, de úgyis ti döntitek el, esteleg válazthatnátok olyan spanyol nevet ami közelebb áll a magyarhoz.
2008. okt. 16. 16:10
 18/23 anonim ***** válasza:
57%
Kinek mi baja van az első válasszal?
2008. okt. 16. 16:14
 19/23 anonim ***** válasza:
Bocs, a másodikkal. (Időközben eltűnt az első, mert lepontozódott szegény.)
2008. okt. 16. 16:14
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell magyarországon sem Eszmeraldának írni, lehet simán Esmeralda, mivel a férje spanyol, és ha valaki külföldi származású, annak jogában áll a gyerekét külföldi néven anyakönyveztetni, ráadásul külföldi helyesírással.

Amúgy szerintem sem fog már az ő korosztálya melékezni arra, hogy volt a 90-es évek végén egy ilyen bugyuta sorozat. Ja, amúgy ő volt az a bizonyos Esmeralda: [link]

Hát rerménykedjünk, hogy nem fog rá hasonlítani :)

2008. okt. 16. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!