Érné valami hátrány a kislányunkat, ha Esmeraldának hívnám?
Figyelt kérdés
6 hónapos terhes vagyok és a férjem spanyol.van rá lehetőségem hogy spanyol nevet válasszak a lányomnak én nagy szeretném Esmeraldának hívni.De a férjemen kivül eddig mindenki kinevetett:( csúfolhatják amiatt hogy esmeraldának hívják vagy csak meglepődnének? érné emiatt valami hátrány?2008. okt. 16. 12:17
1/23 A kérdező kommentje:
Ja és spanyolba ez egy teljesen normális,átlagos névnek számít.és szerintem sokkal normálisabb mint pl. Napsugár
2008. okt. 16. 12:20
2/23 anonim válasza:
Ha Magyarországon fogtok élni (vagy éltek), akkor eléggé fura. Szerintem ne adjátok neki ezt a nevet.
3/23 anonim válasza:
Ha nem kezdik el ismételni az Esmeralda c. sorozatot, akkor az ő korosztálya már nem köti majd ahhoz. Lehet egyébként erre a névre anyakönyeveztetni? Ha igen, akkor biztosan fonetikusan Eszmeraldának kell majd írni. Ha attól félsz, hogy majd csúfolják, akkor kérd meg a férjed, hogy javasoljon hasonló neveket, hátha valamelyik megtetszik mindkettőtöknek, és nem is tévés. (Egyébként a gyerekek mindenkit csúfolnak valami miatt, kislányotoknál lehet, hogy kapásból adódik majd a név, amibe bele lehet kötni.)
4/23 anonim válasza:
Szerintem pedig azt a nevet add a gyermekednek, amit te szeretnél.És ha ő később úgy érzi, hogy vmilyen hátrány éri a nevét illetően, akkor van lehetőség a névváltoztatásra.
5/23 anonim válasza:
Szerintem nem érné hátrány. Az ő generációja már nem fogja látni azt az ostoba filmsorozatot (mert gondolom emiatt nevetnek az ismerőseid), tehát a kortársai nem fogják csúfolni, vagy kinevetni.
Szerintem ez egy nagyon szép név. Ha az ismerőseid nevetnek, ne aggódj. Minden csoda 3 napig tart, utána abszolut természetességgel mondják majd ki a nevét.
6/23 A kérdező kommentje:
Mi 1ébként kiakarunk költözni spanyolba amikor iskolás korú lesz olyan 7 éves korában.Mikor ment az esmeralda című sorozat? én azt nem is láttam
2008. okt. 16. 12:28
7/23 anonim válasza:
Kb. 15 éve, még gimis voltam. Esmeralda egy gyönyörű, ám vak lány volt, akit sok kudarc után megtalált a nagy öröm. Tipikus szappanopera.
8/23 anonim válasza:
Szerintem se adjátok neki ezt a nevet. Vannak nagyon szép magyar nevek. Én szlovákiai magyar vagyok és magyar nevet adtam a fiamnak: Dávid Leó. Ha brazil lennél megérteném. De így inkább ne. Vagy adj neki hozzá magyar nevet is, de úgy meg nagyon hosszú lenne, ne szúrjatok ki vele!
9/23 anonim válasza:
Bocs az elôbb nem olvastam el a kérdést végig, ha a férjed spanyol mindent vissza, nyugodtan adjátok neki azt a nevet, mégegyszer elnézést, hogy úgy kommentáltam, hogy nem olvastam végig, SORRY!
10/23 anonim válasza:
Én elsőre megmosolyogtam ezt a névválasztást.Sajnos itt tényleg egybeivódott a szappanoperával.Engem az Eszterrel is tudtak csúfolni,tehát emiatt ne változtass.Főleg,ha vissza akartok menni spanyolba.Ott meg azt nem tudnák kimondani,h Rebeka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!