Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érné valami hátrány a kislányu...

Érné valami hátrány a kislányunkat, ha Esmeraldának hívnám?

Figyelt kérdés
6 hónapos terhes vagyok és a férjem spanyol.van rá lehetőségem hogy spanyol nevet válasszak a lányomnak én nagy szeretném Esmeraldának hívni.De a férjemen kivül eddig mindenki kinevetett:( csúfolhatják amiatt hogy esmeraldának hívják vagy csak meglepődnének? érné emiatt valami hátrány?
2008. okt. 16. 12:17
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Ja és spanyolba ez egy teljesen normális,átlagos névnek számít.és szerintem sokkal normálisabb mint pl. Napsugár
2008. okt. 16. 12:20
 2/23 anonim ***** válasza:
51%
Ha Magyarországon fogtok élni (vagy éltek), akkor eléggé fura. Szerintem ne adjátok neki ezt a nevet.
2008. okt. 16. 12:21
 3/23 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem kezdik el ismételni az Esmeralda c. sorozatot, akkor az ő korosztálya már nem köti majd ahhoz. Lehet egyébként erre a névre anyakönyeveztetni? Ha igen, akkor biztosan fonetikusan Eszmeraldának kell majd írni. Ha attól félsz, hogy majd csúfolják, akkor kérd meg a férjed, hogy javasoljon hasonló neveket, hátha valamelyik megtetszik mindkettőtöknek, és nem is tévés. (Egyébként a gyerekek mindenkit csúfolnak valami miatt, kislányotoknál lehet, hogy kapásból adódik majd a név, amibe bele lehet kötni.)
2008. okt. 16. 12:23
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pedig azt a nevet add a gyermekednek, amit te szeretnél.És ha ő később úgy érzi, hogy vmilyen hátrány éri a nevét illetően, akkor van lehetőség a névváltoztatásra.
2008. okt. 16. 12:24
 5/23 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem nem érné hátrány. Az ő generációja már nem fogja látni azt az ostoba filmsorozatot (mert gondolom emiatt nevetnek az ismerőseid), tehát a kortársai nem fogják csúfolni, vagy kinevetni.

Szerintem ez egy nagyon szép név. Ha az ismerőseid nevetnek, ne aggódj. Minden csoda 3 napig tart, utána abszolut természetességgel mondják majd ki a nevét.

2008. okt. 16. 12:25
 6/23 A kérdező kommentje:
Mi 1ébként kiakarunk költözni spanyolba amikor iskolás korú lesz olyan 7 éves korában.Mikor ment az esmeralda című sorozat? én azt nem is láttam
2008. okt. 16. 12:28
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 15 éve, még gimis voltam. Esmeralda egy gyönyörű, ám vak lány volt, akit sok kudarc után megtalált a nagy öröm. Tipikus szappanopera.
2008. okt. 16. 12:30
 8/23 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem se adjátok neki ezt a nevet. Vannak nagyon szép magyar nevek. Én szlovákiai magyar vagyok és magyar nevet adtam a fiamnak: Dávid Leó. Ha brazil lennél megérteném. De így inkább ne. Vagy adj neki hozzá magyar nevet is, de úgy meg nagyon hosszú lenne, ne szúrjatok ki vele!
2008. okt. 16. 12:32
 9/23 anonim ***** válasza:
83%
Bocs az elôbb nem olvastam el a kérdést végig, ha a férjed spanyol mindent vissza, nyugodtan adjátok neki azt a nevet, mégegyszer elnézést, hogy úgy kommentáltam, hogy nem olvastam végig, SORRY!
2008. okt. 16. 12:34
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Én elsőre megmosolyogtam ezt a névválasztást.Sajnos itt tényleg egybeivódott a szappanoperával.Engem az Eszterrel is tudtak csúfolni,tehát emiatt ne változtass.Főleg,ha vissza akartok menni spanyolba.Ott meg azt nem tudnák kimondani,h Rebeka...
2008. okt. 16. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!