Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan nevezitek a különböző...

Hogyan nevezitek a különböző állatokat, tárgyakat babátoknak? Pl. A macskát cicának, a lovat pacinak, a malacot kucunak, vagy röfinek, az autót kocsinak. Stb.

Figyelt kérdés
Gondolom nem csak én vagyok úgy, hogy bizonyos állatokat, tárgyakat "becézek" a kislányomnak. Nálatok mire milyen elnevezések vannak? Megosztjuk egymással?
2010. máj. 18. 13:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

én becézem is, de gondot fordítok rá, hogy a sok becenév közt hallja a rendeset is, így pl. tudja, hogy a röf-röf egyben malac és dizsnó is, a boci lehet mú is meg tehénke, a macska ugynaz, minz a cica, és így tovább. nálunk nincs sok speckó kifejezés, csak amit mindeki ismerhet. a mindennapi tárgyaknál is csak azt becézem, amit amúgy is szoktunk, pl napocska satöbbi.

az egyetlen amit "nagyon" becézek, a láb: lábicóka alakban szokott előkerülni gyakran. :)))

2010. máj. 18. 13:15
 2/22 anonim ***** válasza:
19%

na ettől kapok sokkot. ezért van olyan sok beszédhibás, sejpítő gyerek.

a macska,ló elmegy még, meg az autó szinonimája is, rendben. de a röfi meg a kucu, na neee....

a legjobb: nézd ott egy vau vau!

miért nem lehet a gyerekekkel normálisan beszélni? ők kicsi felnőttek.

nem azt mondom, hogy interdiszciplinárisan beszélj vele, de normálisan.

kezeld egyenrangú félként, még ha apró is.

2010. máj. 18. 13:16
 3/22 anonim ***** válasza:
Én az elején nagyon nem akaram becézgetni őket, de rájöttem, hogy a gyerek hamarabb kimondja ha úgy kicsit becézgetem. Így a madár csip-csip, a malac röf-röf (szerinte föf-föf), a ló paci, tyúk pipi, brumm-brumm a medve, most már a maci szó is megy neki, csacsi. az autó autó volt, de érti és mondja a kocsit is. ma közölte a sturccra, hogy tucc, az elefánt meg szerinte efánt, a katica meg kacsita, de ezeket már ő alkotta. Egyébként nálunk úgy van, hogy magától átáll például paciról lóra, brumm-brummról macira, csip-csipről madárra.
2010. máj. 18. 13:20
 4/22 anonim ***** válasza:
27%
A valaszom hatarozott, a helyes, pontos megnevezest kell mondani neki, miutan ezt mar o is tudja, johet e becezgetes, de az is elmaradhat.
2010. máj. 18. 13:20
 5/22 anonim ***** válasza:

ez nem a selypítés kategória. egy gyerek nem kis felnőtt ám. mi is megtanultuk valahonnan, hogy röfi meg miegyéb, és nem lettünk idióták, kedves utolsó. akkor te gyerekdalt sem tanítasz majd neki? mert pl, olvasd csak végig, irodalmunk e jelesének alkotását, ha még nem hallottad volna (én ezt mellesleg "röfifigurákkal" illusztrálom is a kölkömnek :))

Szabó Lőrinc: Falusi hangverseny

Háp háp, háp,

jönnek a kacsák,

hű, de éhes,

hű, de szomjas

ez a társaság!

Bú, bú, bú,

boci szomorú,

de hogy feszít

tyúkjai közt a kukurikú.

Röf, röf, röf,

Orra sárba döf,

Sonkalábán

Kucu-néni

fürödni döcög.

Bú, röf, háp,

sípok, trombiták.

Víg zenével

így köszönt e

díszes társaság.

első voltam.

2010. máj. 18. 13:22
 6/22 anonim ***** válasza:
Már nem is tudom hanyadik voltam. Szerintem sem ettől lesz a gyerek beszédhibás. Már 21 hónapos a lányom és már tudja, hogy kacsa, és ha megkérdem mit mond a kacsa akkor mondja, hogy háp-háp. Pedig eddig ha azt kérdeztem mi az ott a képen akkor azt mondta, hogy háp-háp. Egyszerűen mert csak azt tudta kimondani. És örült neki, hogy tudja mondani. A következő gyereknél akkor majd megvárom, hogy három éves legyen, mindent ki tudjon mondani és csak akkor fogom beszélni tanítani.
2010. máj. 18. 13:28
 7/22 A kérdező kommentje:
Itt nem arról van szó, hogy sejpítve beszélek a gyerekemhez agyonbecézve minden szót, de nekem pl. fura lenne azt mondani, hogy malac, tehén, tyúk, inkább a kucu, boci, pipi egy 10 hónapos gyereknek. Persze később más, ha már mondjuk a "rendes" nevét az állatoknak, de addig könnyebb nekik megjegyezni játékosan, viccesen. Akit ez idegesít, ne írjon.
2010. máj. 18. 13:35
 8/22 anonim ***** válasza:

Miért nem lehet mindkettőt használni? Muszáj minden kérdésnél szétszedni egymást és két táborra szakadni???

Én így csináltam pl: ez itt egy kacsa. hogy csinál a kacsa? háp-háp hamarabb mondta ki, hogy háp-háp tény, utána meg nem sokkal kimondta, hogy kacsa. nem gondolkodni kell, hgoy jaj, most melyiket mondjam. mondj mindent, majd ő kiszűri. nagyon okosak!

2010. máj. 18. 13:38
 9/22 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Na igen, pl nem azt mondtam, hogy itt a tehén, hanem, hogy itt a boci, úgy csinál, hogy mú. aranyos kis tehén. ő adja a tejet, abból lesz a kakaó. hidd el, felfogja. két évesen mutatta is, hogy a tőgyéből jön a kakaó :) és hogy az tehén, ezután elénekelte a boci tarkát.
2010. máj. 18. 13:40
 10/22 anonim ***** válasza:

a 13:22-nek szeretnek valaszolni, mint ovono nagyon is tudom mirol beszelek. Nagyon fontos a gyerek szokincseben a tiszta magyar beszed, utanna johetnek a jelzok, a kicsinyitesek, becezgetesek. Koszi a verset nagyon jol ismerem, rengeteg a mondoka es versgyujtemenyem.

Ha csak arra gondolok,hogy mennyire pocsekoljak egyesek a magyar beszedet: pl: telefonbeszelgetesre azt hasznalja hogy telcsizunk,talalkozasr: talizunk ............. es ha ezt hallja a gyerek akkor igy is fogja hasznalni. helyetelenul.

2010. máj. 18. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!