Angliában divat nem szoptatni? Döbbenet!
barátnőm kint babákkal foglalkozik, ő mesélte, hogy sok anyuka egyáltalán nem teszi mellre babáját! 6 hétig fejnek, aztán elapasztják a tejcit. jobb a tápszer! nem azért mert nem tudnak szoptatni. nem akarnak! akkor lehet nem fogadná el baba a cumisüveget, meg tönkre tenné az alakjukat, .....
engem nagyon megdöbbentett. nektek mi a véleményetek?

Az ő dolguk
De eléggé sajnálatos,hogy adhatnák a legjobbat a babának,de megelégszenk a második jóval is...
Sokan mit nem adnának,ha tudnának szoptatni.

Én nem ítélem el őket, ők tudják, hogy mit csinálnak. Nem ismerem mélységében az angol társadalmat. Lehet, hogy ott hamarabb vissza kell menni dolgozni, nincs is idő a szoptatásra. Ha a saját munkámra gondolok, bizony én sem tudtam volna megoldani, hogy a munkahelyemen fejjem az anyatejet, stb. De szerintem kis hazánkban is van bőven anyuka, aki azért nem szoptat, mert oda a csodás alakja, meg megereszkedik a melle..
Én annak sem vagyok a híve, hogy igény szerint szoptatni a gyereket gyakorlatilag a nap 24 órájában szinte folyamatosan, és attól is kiver a víz, ha azt hallom, hogy a kétéves gyerek még többször szopik egy nap. Van egy egészséges határ -szerintem- ami jó az anyának és jó a babának is. Én nagyjából háromóránként szoptattam a lányomat, természetes, ha fél órával hamarabb volt éhes, megetettem, egyéves koráig szopott, ő hagyta el akkor is az anyatejet.

A Kalahári sivatagban 5-6 évig szoptatnak az anyák, Angliában meg 6 hétig.
Így szép a világ.
Számomra egyik "szélsőség" sem döbbenetes....

az ő dolguk. sokan 6 hét után vissza is kényszerülnek menni a munkahelyükre, úgy is elég nehéz szoptatni :(
engem inkább az itthoni hozzáállás döbbent meg, amikor megköveznek valakit, mert nem szoptat, holott fogalmunk sincs az egyedi helyzetekről...

nem, tényleg nem arra gondolok aki nem tud szoptatni. csupán maga az a tény, hogy "divat" nem szoptatni.
illetve nekem az a hihetetlen, hogy egyáltalán nem teszik cicire a babákat. egyszer sem :(((

Anglia a művi társasalom fellegvára. Nem véletlenül olyan sok ott a kövér ember, allergiás, hiperaktív gyerek.
Illetvle a fontossági sorrend egy kicsit felborult, nem az a fontos, hogy egészségesek legyünk hanem, hogy a külcsín megmaradjon. Noha ha valaki élt már kint Angliában akkor valószínű el fog gondolkodni, hogy miért is akarják olyan nagyon megtartani az alakjukat az angol nők, amikor iszonyú kövér a nagy átlag.
Számomra felfoghatatlan, hogyan tudtunk ennyire eltávolodni a természettől.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!