Pár napos újszülöttel leköltöznél pár hétre egy nyaralóba?
Nem mindenkinek van full extrás nyaralója. Ráadásul ahova megyek nyaraló, akármilyen jól felszerelt, tiszta (legalább is annak látszik), a wct pucolom, biztos, ami tuti alapon.
Na, most egy újszülött mellett nincs kedvem más cuccát takarítani, főleg, h amikor elmegyünk, ki kell takarítani.
Hát, én fél évig csak azt mosogattam el, amit kellett és amit tudtam, örültem, h sikerült egy levest összeütnöm egy hasfájós, egy nap csak 4 órát alvó (igen, ily sz@r alvó volt) babával. Szóval semmi kedvem nem volt más vackát takarítani, megvolt a saját bajom.
Igen, mentünk. Budapesten élünk, június elején született a 3. gyerekünk (idén lesz 3 éves). A szünet kezdetekor volt 2 hetes, akkor költöztünk a Velencei tó mellett lévő nyaralónkba. Az út nekem rémes volt (mind a három gyermekágyat megszenvedtem), de onnantól minden rendben volt. A nagyok egész nap az udvaron, nagyszülők a közelben akik vitték őket strandolni, nyugalom, sok friss gyümölcs a kertben, gyerektársaság. Sokkal jobb volt mint a panelban lett volna. A kicsinek mindegy volt, cicin vagy kendőben volt rajtam szinte egész nyáron.
Idegen helyre persze nem mentünk volna. Tudjuk hol van orvos, patika, kórház, ismerjük a szomszédokat, ha az egyikkel rohanni kell kórházba van kire hagyni a másik kettőt.
Nem értem, hogy miért agresszívak itt a válaszolók....
Miért kell azt sugallni, hogy rossz anya a kérdező, ha nem otthon töltik a napjaikat? Az, hogy sokan másképp csinálnák, az egy dolog. Miért nem lehet úgy válaszolni, hogy Nem, én nem. Miért kell kiegészíteni azzal, hogy mert így a putri úgy a putri. HONNAN gondoljátok, hogy kosz lehet ott? Miből alkottok sztorit ha nem is ismeritek a pontos helyzetet?
És ha ő hamar regenerálódik? Annyi anyát láttam a kórházban, hogy szülés másnapján úgy sétáltak, hogy akár magassarkúban is lehettek volna..
Nem mindenki szenved. Nem mindenki fordul be a lakásba, hogy na most az első hat hét így vagy úgy. Vannak akik rugalmasabbak, ennyi.
A baba egészsége, boldogsága, az anya nyugodtsága, kiegyensúlyozottsága a lényeg. Azt meg bárhol meg tudja alapozni. Mert csak ŐK kellenek hozzá.
A higiéniával meg EGÉSZEN BIZTOSAN foglalkozik...
Ja és a lepontozásokat se értem. Itt véleményt kérdezett a kérdező nem megoldásokat. Ha valaki így vagy úgy csinál valamit, miért kell lepontozni...?
A kérdés így szólt: "...leköltöznél?" igen vagy nem..
Az otthonülők megint nyugodtan lepontozhatnak, de továbbra is az a véleményem, hogy ha a baba gondozásához minden feltétel adott, akkor egész nyugodtan mehetnek. A babának dunsztja nincs róla, hogy melyik az ő otthona, nem is fogja érdekelni. Anyukája vele lesz? Nyilván. Akkor neki édes mindegy. Fedél lesz a feje fölött, lesz hol letenni aludni, van elérhető orvos, akkor semmi gond. A védőnővel kell szerintem beszélni azért, csak hogy tudjon róla, ne keresse otthon a családot, esetleg szóljon az ott illetékes kolléganőjének, hogy ideiglenesen ő gondozza a családot, őt hívják fel, ha sürgős kérdés van.
Igazából ha anyukának kényelmes ott, akkor semmi akadálya a dolognak.
nem, a saját kényelmem érdekében.
a babának mindegy, hol van, ha ott van az anyukája, és nyugalom veszi körül.
15-ös, nem csak a baba kényelme a fontos. A babának az is tök mindegy lenne, ha a híd alá mennének, mert neki mindegy, hogy hol szopizik, viszont az anyukának nem.
És attól, hogy van áram a nyaralóban, az még nem azt jelenti, hogy az anyuka komfortosan is fogja magát érezni.
#19 ajánlom figyelmedbe az utolsó mondatomat:
"Igazából ha anyukának kényelmes ott, akkor semmi akadálya a dolognak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!