1 napos a babank. Cicizni nem akar de tapszert sem ker . Mi lehet a baj?
Délben született a babám, császárral. Egész nap, és éjjel sem evett. ( hozták vitték, mert nem kelhettem fel)
Nekem sem volt még tejem. Reggel felállítottak, zuhany ec stb megvolt. Bementem a piciért. Jött velem egy csecsemős, is h segítsen.
Mellre tettem, és evett mint a kisangyal. Nem sokat, nem is volt sok csak előtej ( az a sárgás színű) egész nap ez ment. Félóránként rákéreckedett evett kicsit, aludt. Éjjelre beadtam( még nagyon szarul voltam) de hajnalban már bekellett mennem érte mert úgy bedurrantak a melleim hogy folyt a tejem.
Ne aggódj. Ha nem keresi a cicit, nem éhes.
A babáknak ez ösztön. Az a párnapos baba is keresi amelyik csak tápszert kapott eddig
Én még nem láttam 1 napos babát enni, max. próbálkozni. Olyat sem, hogy tápszert akarnának adni neki. Furák a csecsemősök, nem egy szoptatáspárti kórház lehet.
A babák úgy vannak kitalálva, hogy kibírják azt a 2-3 napot, amíg a tej belövell.
A mellem nekem is ilyen csapnivaló. A nagyobb lányom nem is tudott vele mit kezdeni, de a kicsivel megtaláltam azt a két pózt, amivel rá tudott cuppanni. Pihengessetek, próbálkozzatok, menni fog az. Ha pedig nem, akkor biztos elfogadja majd a tápszert amikor megéhezik.
Sok örömet kívanok nektek!
Nekem is az 5-6. napon indult be. A kórházban maximum ÖSSZESEN fél óra volt a 3 nap alatt a hatékony szopizása, amiből lett is egy kakis pelus. Pedig nekem se indult be a tej. Szerintem csak pár korty előtejet tudott kiszívni.
Ne kételkedj, nyugodtan tedd cicire ha kéri. Ha nem akkor meg kérj meg valakit hogy hozzon neked mellszívót. Tud segíteni.
Amúgy a fiamnak vizet adtak tápszer helyett. Hogy nehogy egyből tápszeres legyen. Esetleg azt kérdezd meg tőlük, hogy azt ők javasolják-e. Hogy nehogy kiszáradjon (de amúgy nem fog úgyse). Direkt 3-4 napra van tartalékuk szóval ne aggódj, semmi baja nem lesz :) Az én fiam harmadik napon kapott pótlást pl. Hogy haza tudjunk menni kórházból.
8-as vagyok.
Nekem is macerás volt később a cicizés. Lapos bimbó, nem tudott rákapni a fiam, lassú tej indulás. Pótlás..
Ami nálam bevállt: Philips Avent bimbóvédő (ezt a fiam szépen be tudta kapni), Avent-es kézi mellszívó. Csodásan tudtam vele fejni amíg aludt, így egy hét alatt a 20 ml-ről 100 ml-re növelhettem az adagot.
Etetés: Először cici amennyit bírt. Mikor aludt akkor kézi szívó. Hűtőben gyűjtve az adagokat így később ha nem volt neki elég a cicizés, tudtam neki anyatejet adni "pótlásként".
Kitartást és ne parázd túl. Igyál sokat sokat sokat és egyél rendesen. Én ezeket nem tettem, rá is paráztam, ideges és mérges voltam a csalódások miatt és el is ment a tejem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!