Amikor azt irjátok, hogy fözeléket adtok enni a babonak, mondjuk a 6hónaposnak akkor az milyen fözelék? Hogy készititek el pontosan? ÉS hogy mennyit adtok neki?
Figyelt kérdés
2010. máj. 16. 17:08
1/11 anonim válasza:
A fözelék az,ami fözéssel készül :)
Én elöször fött répát adtam neki,majd fött krumplit kóstolt,pár kanállal,kb 3-4 napig. Majd késöbb mindent krumplival kevertem,az volt az alap : répa-krumpli,sütötök-krumpli,cékla-krumpli,alma-krumpli. Ezeket ette 6 hósan,max 100 ml evett meg.
A krumpli 1:3 arányban van a kajában. Összedaraboltam és megföztem sima vizben majd turmixoltam.
2/11 anonim válasza:
Kicsit tudom furi lesz, de mindenki azt tanácsolja, hogy fűszerek és lehetőleg cukor nélkül főzzünk. (No és persze a felnőttes rántást, habarást is elfelejtetjük.) Pl. saláta főzelék - hozzávalók: 1 db krumpli kockára vágva, kb.4 levél fejessaláta, kézzel összetépve. Ezt felteszed főni, kb. annyi vízzel, hogy ellepje. Nagyjából 7-8 perc alatt kész van, ha lehűl összepürésíted mondjuk egy botmixerrel. Én ezt ma csináltam a picurkámnak először és tettem hozzá még egy kis tápszert is, kb. 100 ml-t. Nagyon híg lett, gyorsan bekanalazta. De csinálhatod kevesebb vízzel, nem turmixolsz hozzá annyi főzővizet (és a tápit vagy adod vagy nem), így akár sűrűbbé is teheted. Mivel a főzelék felét (tápi nélkül) félretettem, holnap már nem kell főzni. Nem tudom, hogy anyatejes vagy sem, doki mit mondott és mit nem, de ha csak most kezded a hozzátáplálást, akkor ilyen főzik lehetnek pl. Krumpli -ehhez adhatsz mindent pl. sárgarépa, saláta, cékla, borsó (krumplinyomón átpaszírozva, hogy ne legyen benne a héja)spenót, sóska, cukkini, ill. gyümölcsök, pl. alma, körte, szilva, őszibarack, meggy. Én a bébiételekből szoktam ötleteket meríteni, mert azokat ügyesen variálják. De adhatsz gyümölcsöket is minden verzióban, hozzácsapva pl. az almához, vagy banánhoz. Amit még az én lurkóm nagyon szeret az a sütötök. Van úgy, hogy pl. a gyerkőcnek éppen nem nagyon fűlik a foga a sárgarépás krumplihoz, akkor úgy szoktam adni neki, hogy 2 kanál sárgarépás falcsi, 1 kanál szilva, v.őszibarack. Későbbiekben meg jöhetnek majd a húsok. Sok sikert!
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Szóval megfözök mondjuk egy krumplit le turmixolom és teszek hozzá annyi tápszert amennyit enne?
2010. máj. 16. 18:10
4/11 anonim válasza:
Ha pl. 200 tápit szokott enni, akkor én úgy csinálom, hogy a krumpli és valamennyi főzőlé turmixolva kb. 130-150 (krumpli nagyságától is függ), ennek a felét félreteszem. A mmásik feléhez öntök kb 100 tápit, épphogy összemixelem és kész is. Ha nagyon sűrű, akkor kanál, ha kevésbé akkor van hogy cumisüvegbe teszem neki. Függ attól is, hogy mennyire éhes. Vigyázni kell egy kicsit különben a krumplival, mert ha nem teszel hozzá elég vizet, tápot...., akkor nagyon nehezen nyelhető. Nem tudom jobban megfogalmazni :)
5/11 anonim válasza:
Ja, és a másik fele meg jó későbbre, vagy másnapra.
(Nem tudom ki a csuda pontoz le, de ha neki nem tetszik, írhat jobbat is tapasztalatból! Én segíteni jövők ide, de úgylátszik egyesek csak a dühüket csillapítják itt :) )
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod. Neked kb fél évesen mennyi tápot evett?
Ne pontozzátok le légyszi. Nekem segitett!!
Köszi.
2010. máj. 18. 20:51
8/11 anonim válasza:
Nekem a kicsi most még éppenhogy betöltötte az 5 hónapot, de már kóstolunk-eszünk 3 hónapos kora óta, mivel sajnos csak tápot evett addig. Viszont extra méretekkel rendelkezik, mert 3 hósan 7 kg 40dkg volt, 4 hósan 8 kg, és most 5 hósan 8.5 kg (hozzáteszem 74 cm, és a tesótól megmaradt 19-es Siesta szandál már kezd kicsi lenni! ) Hát mi sem vagyunk kis termetűek, ő sem lesz az :) Kérdésedre visszatérve mostanában, általában reggel-este 2 - 2.5 dl tápi csúszik be, de 2-3 hós korában nem volt ritka a 3 - 3.5 dl sem! Ezért döntött a dokink, a korábbi hozzátáplálásról.
9/11 anonim válasza:
A nagy babás vagyok ismét. Ma pl. 2 db paradicsomot főztem meg 2 db újkrumplival, annyi vizet tettem hozzá, hogy a félbevágott paradicsomokat ellepje. 7-8 perc után megfőtt, lehúztam a parik héját és teaszűrőn jól átnyomkodtam. Kis kézimixer és kész is 2 napra a kaja! Gyümölcsnek meg banán almával, bele egy kis őszibarackpüré. Én is kezdem lassan a csirkehúsos pepecselést, az gondolom néhány perccel majd tovább tart. Nyugodtan kérdezz, segítek, ha tudok.
10/11 anonim válasza:
Még annyi, hogy a primőrrel vigyázni kell, inkább (nekem volt) pl. fagyasztott paradicsomot, bébitököt, stb adjál a babának, mert ezek még "melegágyi zöldségek" és tele vannak vegyszerezve. Majd ha úgymond a szabad földön terem, az lesz a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!