Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti voltatok már ilyen helyzetb...

Ti voltatok már ilyen helyzetben? Hogy oldanátok meg?

Figyelt kérdés

1 éves Kisfiam összes Nagymamája és Nagypapája nagyon szereti és szívesen foglalkoznak Vele, mi pedig igyekszünk egyformán megosztani az eltöltött időt közöttük. Anyáék mindig nagyon várják, szívesen vigyáznak Rá, 2x már ott is aludt. Párom Szüleinél még csak 1x aludt, illetve csak este vigyáztak Rá, reggel már mi vártuk ébredésnél.

Tulajdonképpen minden rendben volt, csak épp este, lefekvés előtt nem volt kicserélve a pelenkája. Reggel már tiszta pisi volt az egész ágy. Ha nem kérdezek rá, akkor nem szóltak volna. Azt mondta Anyósom, hogy nem cserélte ki, mert nem tudja, hogy kell.

Mikor elmentünk, többször megkérdeztem, hogy biztos ne menjek haza lefektetni??? .... válasz az volt, hogy nem kell, megoldják.

Azóta nem maradt ott Kicsi, csak ha mi is ott voltunk, vagy maximum 1-2 órára elmentünk valahova a Párommal.

Nem tudom, hogy reagáljam le ezt, az lenne a legjobb, ha megkérne, mutassam meg, hogy kell pelenkázni, szívesen megtenném, de nem kérdezett. Én pedig nem szívesen oktatom ki. Azt sem szeretném, ha azt hinnék, nem szívesen hagyjuk Velük Kicsit, de nem akarom hagyni, hogy ilyen történjen még egyszer.

Ti voltatok már hasonló helyzetben?

2017. máj. 16. 13:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk az a helyzet, hogy az összes nagymama és nagypapa szeretne vigyázni rá, anyukám viszont nem hajlandó megérteni, hogy tejfehérje allergiás. Egyszer (még nyáron) míg elmentem pisilni megkóstoltatta vele a jégkrémtortát. :( mert hogy egy olyan pici mennyiségtől semmi baja nem lesz. Bodzaszörpöt a szemem láttára itatta vele. Hiába mondtam hogy nem, azért a szájához tartotta amíg oda nem értem. Szóval az eszembe nem jutna rá bízni.

A helyedben nem bíznám olyanra, aki egy pelenkát sem tud kicserélni. Majd ha nagyobb lesz.

2017. máj. 16. 13:42
 2/11 anonim ***** válasza:
94%

Megkerném őket, hogy lefekvés előtt feltétlen cseréljenek pelenkát a gyereken.

Erre ketféleképpen reagálhatnak.

1.Rendben. Akkor mondanám, hogy köszönöm és jöjjön gyorsan megmutatom hogyan kell.Nem kell ebből problémát csinálni.

2.Nem akarják megtenni.Akkor mondanám, hogy ez esetben nem hagyom ott a gyereket, mert aki egy pelenkacserét nem tud megtanulni, az nem tudom hogyan látja el a gyereket.

2017. máj. 16. 13:42
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
azzal hogy elmondod neki hogy lefekvés előtt tiszta pelenkát kell alá tenni, mert máskülönben reggelre kicsípheti a fenekét a pisi, az még nem kioktatás. Ha pedig nem tudja, mutasd meg neki hogyan kell. Mindezt kedvesen de határozottan add elő, és semmilen sértődés nem lesz. Ha meg mégis lenne ezért, ami egy alap dolog, akkor hagyd rá, majd elmúlik. Neked mindig a gyermek érdeke az első és legfontosabb, neki pedig az az érdeke hogy megkapja a tiszta pelust, hogy ne csípje ki a pisi és nyugodtan aludhasson.Ez nem egy nagy kérés. Meg fogja érteni hidd el, és legközelebb már úgy csinálja, és a gyerek is nyugodtan lesz, és te is.
2017. máj. 16. 13:43
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

Mivel én őszinte vagyok, ezért elmondanám neki, hogy legközelebb pelenkázza át, különben nem tudom rájuk hagyni, mert a kicsi sem és én sem akarom még egyszer ilyen helyzetben találni. És mivel mondta, hogy nem tudja, hogyan kell, ezért megmutatom, és a gyereket pelenkázza át előttem többször, hogy megtanulja.

Mindezt kedvesen, figyelmesen, de ha emiatt megsértődik, akkor sértődjön.

Én már rég túlléptem ezeken a "megsértődöm minden sz@ron" helyzeteket. A gyerek akkor megy, ha el tudják látni, különben nem. Ennyi.

2017. máj. 16. 13:44
 5/11 anonim ***** válasza:
73%

7 hós a pici és a nagy is még éjjelre pelusos volt,mikor a férjemmel összejöttem.

A nagy feltette magának már. A picinlk elején anyós mondta,hogy én tegyem tisztába,mert nekik még nem volt ilyen pelusuk a gyerekeknél. Volt hogy ott maradt a baba és mikor hazahoztuk,láttam,hogy forditva volt a pelus rajta. A lényeget ellátta. Nevettem náluk legközelebb,hogy na majd mamia forditva adja rá megint. Nevetett ö is,hogy tényleg fordítva tette rá? Megmutattam honnan tudja melyik az eleje,azóta nem volt gond. :)

Imádja a gyerekeket,sokat vannak ott

2017. máj. 16. 13:55
 6/11 anonim ***** válasza:
77%

Én 1 évesemet nem is altatnám máshol kezdjük ott ,pici ő még ehhez ,vagy ha ennyire ti ott akarjátok eleve olyan helyen altatom ahol jó neki és nyilván pisis pelusba nem lesz jó.

Nem is értem ,ha bekakilt volna akkor egész este kakiba aludt volna? Még 1-2 óra is sok piszkos pelusba, én biztos nem bíznám rájuk nem baj ha megsértődnek.

2017. máj. 16. 13:58
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
Amikor azt mondta anyósod, hogy nem tudja hogy kell kicserélni a pelenkát, miért nem mutattad meg neki?
2017. máj. 16. 15:34
 8/11 anonim ***** válasza:
36%
Amúgy Pl en se tudtam, hogy kell ezt az eldobhatos vackot rá adni a gyerekre, mert sosem láttam, senki nem mutatta meg és anno, amikor utoljára pelenkaztam, még az unokahugomat, textilpelenka volt. Ennek aztán semmi koze ahhoz, hogyrá lehet e bízni a gyereket, vagy sem. Hibázott, hogy nem szólt előre, de nyilván eszébe se jutott. Nekem se jutott eszembe, hogy bonyolult lehet. Még jó, hogy a húgom csecsemőgondozó, így rögtön segített, amikor nem boldogultam
2017. máj. 16. 15:37
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

En azt nem ertem, hogy nem furdott lefekves elott?? Mert akkor nyilvan tiszta pelenka lett volna alatta... Vagy nem is ertem...

Anyosom 1x kerdezte meg, hogy miota divat azonnal kicserelni a pekenkat ha bekakilt a baba?! Pf kesz voltam...

Mai napig nem erti, hogy miert nem vigyazhat a gyerekre! Es persze tobb dolog miatt is csak ezt az egyet kiragadtam most.

En nem biznam ra tobbet! Igy jart!

2017. máj. 16. 22:10
 10/11 anonim ***** válasza:
53%

Ez nagyon gáz! Semmiképp ne hagy náluk többet a gyereket egyedül, csak majd ha nagyobb lesz 4-5 éves. Aki nem képes rendesen pelenkázni, az más dolgokat sem csinál meg rendesen a kicsivel (pl fürdetés, etetés, megfelelő öltözék, naptej, orrfújás, stb....), és valószínűleg nem is figyel rá rendesen oda. Legközelebb majd leesik a gyerek a székről, vagy belenyúl a sütőbe például - mert anyósod nem tudta, hogy azt nem szabad neki???

Egyszerűen sok ember nem alkalmas arra, hogy kisgyerekre vigyázzon. De ne a gyereked szívja már meg, azért mert te udvariaskodsz vele!!!

2017. máj. 18. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!