Meddig leszek császár után ennyire rokkant?
Őszinte leszek: szerintem abba kéne hagyni a felesleges hisztit.
- Volt 9+ hónapod arra, hogy fekészülj rá, hogy nem lesztek többet kettesben "apácskával". Nem számít, mit csinálatok előző este, egy idő után minden nap, sőt, minden pillanatban benne van, hogy így vagy úgy, megszületik a baba.
- Ki nem sz.rja le, hogy ha valaki kitakarít az ember helyett, akkor jó sorrendben csinálja-e vagy mennyi idő alatt?! Nem hiszem, hogy császáros sebbel meg kialvatlanul nagyon teperned kéne, hogy hagyjon neked munkád, ne kritizáld (gondolatban sem!), hanem tekintsd ezt teljesen normális dolognak. És hidd el, apácska már nagyfiú, ki tud takarítani egyedül is.
- Anyukádnak igaza van, hosszú távon azzal jársz jól, ha a babád megszokja a zajokat. Nem lehet hónapokig, évekig lábujjhegyen járni, amikor alszik.
Marad a megfázás és a császáros fájadalom, meg a hormonjaid és a kialvatlanság - ezek miatt teljesen jogos, hogy ki vagy bukva. Nagyon nehéz az első időszak, de ahelyett, hogy a férjedet meg anyukádat vegzálod a gyakori kérdéseken, próbálj pihenni. Ha éjjel nem tudsz eleget, akkor nappal is. Erre úgy kell tekinteni, hogy neked most ez a dolgod: szoptatni, gyógyulni és aludni. A többit meg bízd rá a segítségeidre, hogy örülj, hogy vannak. Hidd el, sokkal könyebb így, mint egyedül.
én 6 hétig voltam totál rokkant...
de valóban, nem kell annyira a csend, nem a babát zavarja ám a hangos beszéd, hanem téged, vagyis te hiszed azt, hogy még az is zavarja, hogy 3 utcával arrébb valaki beindítja a motorját (mielőtt megszületett a gyerek, fel sem tűnt, hogy mennyi vonat jár a tőlünk vagy 10 utcányira lévő Duna-hídon)
nyugi! aludj, amikor a baba alszik, majd beáll a rend és a nyugalom.
Én 9-én szültem és már viszonylag jól vagyok. Minden nap egyre könnyebb. 2.császárom, 1.után 3 hét múlva találtam magamra, de most szerintem hamarabb fogok.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!