Császármetszés után vagyok félévvel. Mikortól tornázhatok?
6 hetes kortól tornázhattál volna.
a lényeg, hogy nagyon nagyon fokozatosan kell növelni hétről hétre a torna adagot. ne rögtön aerobiccal kezdj, először csak pár perc helyben futás, néhány comb és has gyakorlat (hasprés mehet, a felülést és a haránt felülést nem szokták javasolni császár után).
aztán majd ha már heti 2-3 szor tornázol, és fokozatosan emelted a gyakorlatok számát és már van egy alap kondid, akkor lehet aerobicozni.
1 hónapos volt a Fiam, amikor elkezdtem futni! :)
Hasizmozással vártam 2 hónapot császár után.
Most 5 hónapos, és már heti 3x futok 5 km-t, ill. heti kétszer hasazok és popsizok 20-30 percet.
Én ma 6 HETE szültem császárral, a héten szülés utáni voltam kontrollon, kérdeztem én is a mozgást, az volt a válasz, hogy egész nyugodtan mozoghatok már, amit csak szeretnék. :)
6 hónap után szerintem már tényleg bármit lehet, a lényeg, hogy fokozatosan növeld a terhelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!