Tapasztaltátok, hogy a babák ébredése összefügg a
napfelkeltével?
Figyelt kérdés
Vagyis nyáron sokkal korábban ébrednek, mint télen. Nálunk ez van. Már most is fél 6-kor kel, télen viszont fél 8-ig is aludt. Nyáron meg 5-kor kelt. :S (16 hónapos)
Próbálkoztunk redőnybehűzással, teljes besötétítéssel, de semmit sem használt. Ezt valahogy ösztönösen érezheti.
Bocsi, ha hülye voltam. Szóval azt akartam írni, hogy mikor már korábban kezdett világosodni, akkor ő is ébredt hamarabb, de mióta lehúzom a redőnyt, megint alszik 9 óráig. Tehát nekünk használt a redőny.
2010. máj. 16. 23:17
12/24 A kérdező kommentje:
Ahaaa, értem már, köszi. Jó nektek. :) Az én kicsim még soha az életben nem aludt 9-ig... De 8-ig se. Én már a 7-nek is nagyon örülnék. :S (Néha a 6-nak is. :))
2010. máj. 17. 06:20
13/24 anonim válasza:
Hármasikres vagyok. NÁlunk meg pont fordítva van, télen már sokszor 5-kor keltek,m ost meg van, hogy fél 7-ig is hagynak aludni! VAgy a korral jár, nem tudom. De remélem, télen már nem lesz ez az 5 órás kelés.
Amúgy igen, nálunk se volt még olyan soha, hogy 8-ig vagy akár 9-ig is aludt volna, az micsoda egy csoda lehet!!! Persze olyan volt már, hogy a háromból egy aludt addig, de olyankor az első tuti már 6-kor fenn volt. Szvóal még a délelőtti alvás is csúszott (mert amúgy egyszerre van alvás mindig, meg evés is, szóval minden)
Bár megmondom őszintén, még 5-6 kor is felkelnék én szívesen, ha éjszaka meg se nyikkannának! :D
2010. máj. 18. 07:39
14/24 anonim válasza:
Szia! Nálunk is ez a helyzet, bár mostanában javult egy kicsit. Régebben fél 6 és 6 között ébredt, az utóbbi pár hétben pedig fél 7 és 7 között. Nálunk az vált be, hogy hamarabb rakom le aludni kb. fél órával. Azt vettem észre, hogy így is felébred 8-9 óra alvás után, de mivel még nincs fent a Nap, könnyebben ( pár perc alatt) visszaalszik.
2010. máj. 18. 07:59
15/24 A kérdező kommentje:
Hármasikrek, azta! Felnézek rád. :)
Ez a korábban lerakós módszer tetszik, köszönöm!
2010. máj. 18. 08:12
16/24 anonim válasza:
húú nem gondoltam, hoyg ez tényleg igaz, és ennyien szenvedtek vele...nálunk is ez van...max 6-7 ig alszik, az már istenes ha 8 ig:S
tettem fel kérdést "melyik a jobb, cumi vagy kaja...." írnátok rá ötletet???
2010. máj. 18. 08:21
17/24 anonim válasza:
húú ez jó ötlet a korábban lerakás ,pedig azt hinné az ember inkább később, hoyg tovább aludjon
2010. máj. 18. 08:26
18/24 anonim válasza:
Én is úgy vagyok, mint a 7.39-es. 7 hónapos fiam még soha nem aludt fél 7-nél tovább, azt is csak télen,mostanában 5-5.30 körül kel. De nem is lenne ezzel semmi problémám, baba előtt is 5-kor keltem, csak ne kellene éjjel 2-3 óránként kelni (fogzás), a kettő együtt már elég fárasztó :(
2010. máj. 18. 08:34
19/24 anonim válasza:
Nálunk is használt a redőny, de csak ha csont sötétre lehúzzuk. Ha egy kis fény beszűrődik akkor már felkel 5-6 körül, mondjuk vissza tudom altatni, de sötétben szinte percre pontosan 9-ig alszik. Viszont nekem teljesen mindegy sötét van vagy világos, felébredek 6kor, főleg mert fejni is kell, aztán nem tudok visszaaludni. Így viszont van minden reggel 3 órám amíg bármit csinálhatok.
2010. máj. 18. 08:48
20/24 anonim válasza:
Utolsó vagyok, azt még hozzátenném hogy mi 8kor fürdünk és utána van csak alvás kb 9, fél 10 körül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!