Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sokat ébren levő babával mit...

Sokat ébren levő babával mit lehet csinálni, ha ő maga is nyüglődik már?

Figyelt kérdés
3,5 hónapos babám egyik napról a másikra sokkal kevesebbet kezdett nappal aludni. Korábban 2-2,5 órát is aludt 2 evés közt (4 óránként eszik), pár napja jó ha 1-1 órákat alszik. Igazából ez nem is lenne baj, de míg kb. az első órában egész jól elvagyunk, a maradékban nyüglődik, sehogy és sehol nem az igazi. Hiába játszunk mást, hiába énekelek neki, vagy csak tartogatom, simizem, stb. Tuti, nem éhes, és már baja sincs. Lehet, hogy fáradt, de aludni sem hajlandó. Nem is tudom, mit szeretnék, nem feltétlenül azt, hogy aludjon többet, inkább tippeket arra, mit csináljak vele, hogy ne nyüglődjön ennyit.
2008. okt. 14. 15:31
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja, éjszaka szuper: este 8-tól reggel 7:30-8-ig alszik, egyszer eszik vmikor hajnali 3 után.
2008. okt. 14. 15:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha az én babóm nagyon nyűgős akkor két baja lehet:

vagy éhes vagy álmos,de nem hajlandó aludni.

Én elringatom a kis fenekét a babakocsiban,ez be szokott válni nálunk.

Van némi ordítás,de elalszik benne,utána sokkal nyugodtabb.

3 hónapos kicsi fiú anyukája

2008. okt. 14. 15:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, egyetértek. Ilyenkor mikor már az álmosságtól nem tud aludni, akkor a babakocsi a nyerő. Amúgy az én 3 hós kisfiam sem alszik túl sokat napközben. Jól el van fél-egy órákat a játszószönyegen illetve az ágyában a forgó alatt. Aztán jön apa és az is segít egy kis időre lekötni, majd a hinta, karban sétálás magyarázással, meséléssel, stb. Szóval mindent szépen sorban kipróbálunk hogy jól ellegyen a baba :) s a vége a babakocsis séta, ahol alszik egy jó nagyot a friss levegőn. Sok sikert!
2008. okt. 14. 15:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is a sétát javasolnám, de napjában többször azért ez sem biztos, hogy beválik.

Este nekünk a fürcsi válik be, sokszor már 6-fél 7-kor kiharcolja. Imád fürödni.

Vagy cici, ha ciciztek. Nekem az is mindig beválik. Néha nem is eszik, csak cuclizik. Szeret közel lenni:)

jobb tippem nincs, mert szeritnem mindent megteszel így is:-)

2008. okt. 14. 19:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem akarlak elkeseriteni, de még most jön a neheze. Mi is alig aludtunk napközben, amint megszopiztottam, sajnos akkor még kézben, ülve szopizott és letettem az ágyba, máris kinyilt a szeme és onnantól kezdve nem is aludt. Igy kb. 10-15 perceket "pihengetett". Jelenleg 7 hónaposak vagyunk és szinte "hulla" a fáradtságtól, adhatok neki cicit, vagy cumisüvegből üditőt, csak játszik, fújja a nyálát, dumál, köhécsel, szórakozik, de nem csukja be a szemét. Azért valahogy nagy nehezen mégis sikerül napközben is picikét aludni, de este 8-ra már olyan fáradt, hogy a pancsizás után csak ordit az öltözködés alatt, aztán szopika és elalszik, de csak kb. éjfélig, mert akkor kell egy kis üditő, viz, tea, vagy éppen a cici.

Kitartást!

Üdv. 7 hónapos picilány anyukája

2008. okt. 15. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!