Anyu sokszor beleszól a nevelési elveimbe, de ma túlment a határon, túlreagáltam?
Nem lakunk együtt, csak heti kétszer jönnek játszani. 25 km-re laknak. Vagyis nem az ő háza. Ez is egyik kegyetlenségem, hogy heti két délutánt jöhetnek, mert amig a fiam kicsi volt, minden másnap
itt voltak apuval, sokszor fürdetésig, ami miatt megromlott a párommal
a kapcsolatom. A párom nem egy kibeszélős, érzelgős tipus, igy nem szólt...aztán hozzám sem nagyon meg a picihez sem...mire kiderült, hogy ugy érzi, nem fér hozzá a saját gyerekéhez, ha akarok, visszaköltözhetek anyámékhoz...na mikor ezt őszintén megmondtam, volt dráma! Szóval sok néha, ennyi:(
teljesen korrekten viselkedtél,helyesek az elveid,úgy gondolom.
gyereket nevelni nagyon nehéz, nekem nincs így nem is okoskodni jöttem, de sokat láttam már így van némi fogalmam.Tény,hogy a helyes utat kell járni és ezt főleg a gyerek előtt megmásítani nagy baj, de hogy magyarázd meg egy nőnek, aki tekintve az édesanyád,hogy ne tedd,mikor ő (legalábbis úgy érzi),hogy okosabb és többet tud mert idősebb.Ijesztőek ezek a dolgok, de neked adok igazat teljesen
Egyaltalan nem reagaltad tul, te vagy az anyja, ne neveled, a nagyszulo mar csak asszisztal, de semmikeppen nem biralhatja felul a gyerek elott " AZ ANYA" donteset.
Mert foleg ilyen pici korban, te vagy neki az istenno, a legkozelebb allo szemely, amit te teszel, az mindig jo, rolad vesz peldat. A "jaj szegeny, anya milyen "mondatra az en agyamat is elontotte volna a voros kod. A kicsi bizalmat senki es semmi nem ingathatja meg benned. Hogy a sajat anyad...hmmm..Ulj le es beszelj vele, hogy ilyet soha ne csinaljon meg egyszer.
A paroddal is harmoniaban kell lennetek a nevelest illetoen, a hisztikorszak elobb utobb elmulik. Mindenkeppen szerezd meg es olvasd el Dr Ranschburg Jenő: Szülők könyve t. Valamit nagyon tud az oreg, mintha a gyerekek lelkevel erezne. Tobbek kozott a hiszti kezeleserol is ir, de rengeteget tanulhatsz a konyvbol, en sem gondoltam volna, amíg el nem olvastam.
Amugy a hisztikorszak nekunk 2 eves kora elott kezdodott es 3-4 honapig tartott. Ha ugymond en sem vagyok "kegyetlen" ott hagyom a magabol kikelt uvolto fiamat az aruhaz padlojan fetrengeni, mert o meg mozgolepcsozni szeretett volna, es szerintem 5 vagy 6 kor eppen eleg volt, es haza kellett jonni. Kitartas!
Szia
Nagyon helyes, ha nem hagyod hogy beleszóljon bárki is a nevelési elveidbe, FŐKÉPP úgy nem,hogy közben téged "ír le" a gyermek szemében,és azt mondja a gyereknek, hogy TE rossz vagy.
Anyukád beleszólása önmagában helytelen viselkedés, hát még a módszer,ahogy csinálja.
Erre az egy esetre most ez volt a megoldás, hisz hirtelen jött, dühből jött és így alakult.
De a jövőre nézve, serintem rátok fér egy alapos beszélgetés.
Én ezt azért mondom, mert a saját példámon megtanultam.
Én egy elég indulatos, hirtelen haragú ember vagyok, amit évek óta tudatosan próbálok visszafogni, és meg is van rá a módszerem. Mégpedig a szavak.
Rájöttem,hogy a hallgatok,és aztán majd lesz valahogy, meg majd án úgyis úgy csinálom ahogy én akarom módzser nem válik be, mert akkor egyszercsak ilyen fordul elő,mint veled most.
Ezért én már az első néhány szituáció után inkább leültem,és értelmesen elmondtam mindenkinek a problémámat, és megkértem az illetőket arra,hogy milyen viselkedést "várok el".
Így már az egész család tudja,hogy a gyermekemet az édesapja és én fogjuk nevelni, ezt ránk bízhatják, ők pedig "csak" szeressék. Azért írok az egész családra vonatkozóan, mert nekem anyukám,anyósom és sógornőm is beleesett már egy két hibába,szóval nem volt egyszerű.
Beszéljetek róla!
Hát én sosem löködném az édesanyámat.
Akkor sem, ha idegesítően beleszólna a gyereknevelésbe.
A gyerekkel kapcsolatos dolgot nagyon jól csináltad, én is ezt szoktam, ha már nagyon túlzásba viszi, és elragadtatja magát a kiskrampusz.
Beteszem a kiságyba, dilizik egy kicsit, aztán szépen elkezd játszani, és nyoma sincs a hisztinek.
Nálunk működik.
De az fura, hogy a gyereket nem ütöd, de anyukádat kilököd a szobából... :-D
Mi a különbség?
Az anyját sem üti, de most őszintén,főleg ha vki hirtelen haragú (és ez ismerős érzés mert kos vagyok és én is ilyen heves),akkor egy váratlan szituáció így kibillentheti.Én még mindig neked adok igazat.
Nem egyszer fordult már elő velem is,hogy barátnőim gyerekeire vigyáztam,mert barátnőm suliba ment,vagy el kellett rohannia vhová.Jött a hiszti,hogy ezt csináljam azt csináljam,ami oké is volt 3-4 alkalommal, de 5ödjére már mondtam,hogy nem.Na akkor jött a hiszti,a nagy sírás én meg elmagyaráztam,hog állunk,hogy nem ügyes dolog a hiszti mert ezzel csak azt éri el,hogy én is nagyon mérges leszek és nem játszom meg anya is mert így viselkedik.Még ment egy arabig ez, aztán már ráhagytam, nem figyeltem rá.Volt olyan is,hogy rossz fát tett a tűzre a kislány és apuka le szidta.Én pont ott voltam,hát a gyerek jött hozzám bújni.Megöleltem de csak annyit mondtam,hogy megérdemelted,úgyhogy menj vissza és kérj bocsánatot aputól.Megint hiszti,magyarázat ez ment 2x-3x...negyedjére felfogta.
Ezeket amúgy tőletek tanultam:D külön jó mert így legalább tudatosan készülök a hiszti korszakra_D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!