Van, aki szerint az egy gyerek az idealis?
Nekem nincs gyermekem, úgy alakult, hogy nem is lesz.
Viszont mi eredetileg egy gyereket terveztünk. Főleg azért, mert ennyit tudnánk eltartani, és ez a max. 3 gyereket én pl már nagyon nagyon soknak tartok. Anyagilag is, és egyébként is. Elég sok hely kell 3 gyerekhez. Nem árt, ha egy idő után nem egy szobában nyomorognak, szóval a 3 teljesen kizárt lenne nálunk mindenképp.
Nekem van testvérem, de egyáltalán nem állunk közel egymáshoz. Mindig úgy éreztem, hogy őt jobban szeretik, ráadásul engem már fiúnak szerettek volna, nem az lettem, és szerintem emiatt is éreztem úgy ahogy. A tesóm mindig dícséretet kapott, ha ötöst kapott, én ugyanazért semmit. Ha rossz jegyet kapott, nem mondtak rá semmit, engem lecsesztek ugyanezért. Mindig éreztem a megkülönböztetést. Volt, hogy eltűnt valami, engem vettek elő hogy eltüntettem. Mikor a tesómnál megtalálták nem szóltak semmit. Ő volt a szép kislány, én a ronda szeplős. Nesze neked testvér... Így is magamnak való lettem, és mindig jobban elvoltam egyedül mint vele.
Arany kozeput a legjobb szerintem, illetve mindenki annyit vallaljon, amennyit bir.
Alattad par kerdessel irt egy no, 3. gyereket varja es mar azt kerdezi mennyit kap majd, mint nagycsalados nyaralasi tamogatas. Na ez piszkosul gusztustalan. Nem birja a 3-at de nem allt meg kevesebbnel. Ennel az 1 is jobb, azaz mindenki annyit vallaljon amennyit bir.
Én egyke vagyok, bár anyu akart volna még gyereket, csak nem jött össze szegénynek:(
Ez az osztoszkodás dolog teljesen hülyeség, simán adok bárkinek bármiből, ha kér.
Az elkényeztetés ismét nem az egykék "kiváltsága". Ha valahol hárman testvérek és van jó sok pénz, akkor valószínűbb, hogy elkényeztetebbek lesznek, mint egy egyke, aki rossz családi háttérrel rendelkezik.
Amúgy, kilencedikben egy csomó ideig azt hitték, hogy van öcsém. Aztán mikor kérdeztek róla, én csak néztem, hogy miről van szó.
Szerintem mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyi jól esik. Nem azért, mert a szomszédnak több van, nem azért, mert így nagyobb a kedvezmény és nem azért, mert a Marcsi szerint X mennyiség az cik, hanem mert ennyit bír vállalni, ennyit szeretne a család.
Egyke ként nőttem fel, számomra rengeteg előnyt jelentett nem anyagilag hanem lelkileg.
Párom is egyke, a gyerekünk is egyke marad.
Egy gyerek de neki mindent megadunk, nem kell nélkülöznie, használt ruhákban járni
Annak semmi értelme ha valaki szül 3 gyereket csak a pénz miatt, de enni is alig tud adni nekik.
Ide illik, vitára bocsájtom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!