Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez meddig fog még így menni?...

Ez meddig fog még így menni? Mát teljesen ki vagyok borulva.

Figyelt kérdés

Két hónapos kisfiam szinte csak kézben hajlandó lenni.Most is egy újjal pötyögök mert a kezemben van.Ha leteszem üvölt.Hasfájós baba, de azért ennyire? Amíg kiteszem a ruhákat a szárítóra, amíg összedobok valami kaját,(abból is olyat, hogy egy kézzel, babával is meg tudjam enni) ha a mosdóban vagyok, stb. folyton üvölt.A fejés kész rémálom, azt is egy kézzel.Csak akkor van csend ha kézben van.A páromon is látom, hogy egyre nehezebben viseli a folytonos sírást.Pedig az elején olyan jó kisfiú volt,de most ez megy már vagy három hete.

Aludni is úgy alszik, hogy kézben altatom, és ha beteszem a kiságyába max.30-40 perc után már fenn van és kezdődik minden elölről.Adjatok tanácsot mit csináljak?Mert ez már nem mehet így tovább.

2010. máj. 14. 09:22
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a linket, ez tényleg jónak tűnik.
2010. máj. 14. 10:36
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nálunk ugyanez volt, én sem hittem, hogy valaha jobb lesz. Az első 3 hónapban ringattam, cipeltem, mindig sírt és fájt a hasa, alig aludt a babám. Én is csak 3-4 órát részletekben. Utána már le lehetett tenni pár percekre, majd egyre több időre. Most 5 és fél hónapos, mosolygós, érdeklődő baba, egy-másfél órákat is eljátszik egyedül, persze azért együtt is játszunk. Vagy ül a hordozójában és jön velem főzni, vasalni. Sajnos az ő hasa még mindig fáj, így az éjszakák még nehezek, de ez extrém eset szerintem. Kitartás, én sem hittem, de túl lehet élni.
2010. máj. 14. 10:37
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Az én kislányom már fél éves, de néhány hetes-hónapos korában ő is ilyen volt: csak kézben szeretett, és elsősorban szerintem azért, mert fájt a hasa. Én azt mondom, hogy egy ilyen pici babát nem szabad sírni hagyni, úgyhogy jól teszed, hogy felveszed. Én biztos vagyok benne, hogy ennyi idős korban azért sír, mert valami baja van: valszeg a hasa fájhat borzasztósan. Ha minden okés lenne, nem sírna a kis drága. Sajnos én is azt tapasztaltam, hogy semmilyen gyógyi nem hatott, pedig a homeopátiás cuccoktól kezdve mindennel próbálkoztunk, több ezer ft-ot elköltöttünk. Aztán egyszer csak elmúlt, és azóta jól vagyunk, minden a normális kerékvágásban megy. Mostmár tud hisztizni is a kisasszony, és ilyenkor már nem ugrok egyből hozzá! :-))

Én is azt mondom, hogy kitartás, és bár rettentően nehéz és megterhelő, arra gondolj, hogy szüksége van rád a babádnak, és később meg fogja hálálni a törődést sok-sok mosollyal!

2010. máj. 14. 10:39
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó előtti vagyok és egyetértek az utolsó hozzászólóval, én sem hagytam soha sírni. Fáj valamije, rád van szüksége leginkább. Most sem hagyom, bár nem veszem fel azonnal, ha nyöszörög, inkább megváltoztatom a helyét, átviszem másik szobába. Nekünk sem használt semmit szer. Nem tud valaki besegíteni neked?
2010. máj. 14. 10:42
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
10:39-es vagyok megint. Nyugodtan használd a kengurút. A majmos példa mellé említeném a bennszülötteket, akik szintén születésüktől kezdve kendőben cipelik a gyerkőcöt, és úgy dolgoznak! Azoknak sincs semmi bajuk. Próbáld ki a kengurút, vagy a hordozókendőt! Hátha ez a kulcsa mindennek!
2010. máj. 14. 10:43
 16/24 anonim ***** válasza:

Szia,

nem tudom mennyire engedheted meg anyagilag magadnak, de nálunk az adamo bébihinta nagyon bejött. Eleinte napközben csak abban aludt, de nagyon jó volt szerette, mert hintázott és rugózott is egyszerre. Tudom sokan erre is azt mondják, hogy nem egészséges, de szerintem hasonló elven működik mint a hordozókendő csak nem szakad meg a hátad és a derekad, mert egész nap cipeled a súlyt. Az én lányom mondjuk tényleg jó súlyban volt/van tehát nem is nagyon tudtam volna cipelni.

Mi egyébként úgy oldottuk meg a hintát - mert egyébként nem olcsó, és mi sem engedhettük volna meg magunknak -, hogy karácsonyra a családtagok összedobták az árát. Én nagyon örülten neki, később Dorkám is jól érezte magát benne, tehát megérte. De ha van esetleg vkinek a környezetedben érdemes kipróbálni tetszik-e a Pindurodnak. :D

2010. máj. 14. 11:43
 17/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok!Most etettem meg és sikerült letennem, úgyhogy most tudok normálisan gépelni(halelujjah):)

Nagyon jólesik a sok biztató szó nagyon sok erőt adtok nekem azzal, hogy biztattok. Sajnos nem tudom megbeszélni mással ezeket a dolgokat mert a családom több száz kilómétere lakik tőlem csak ritkán találkozom velük, így segítségem sincs.Attól a pillanattól kezdve hogy megszületett csak én és a párom vagyunk a pici mellett. Illetve én mert a párom reggeltől estig dolgozik.

Hát akkor nincs más gyógyír csak az idő. Ha sír továbbra sem hagyom magára, mert szüksége van rám.Csak olyan rossz látni ahogy szenved szegénykém.

De amint olvasom nálatok is volt ilyen sírós időszak, és hát csak túl lehet lenni rajta valahogy.

A hintára gondoltam én is, ha megtehetném tutira azt vennék inkább, vagy egy bölcsőt.Mert a kiságyában nagyon kevés időt tölt, velünk alszik a nagy ágyban (este összebújunk, úgy nyugodtabban alszik el).

A ti babáitok mikortól kezdték a nézelődést, a kis kezükkel való játszadozást?

2010. máj. 14. 12:01
 18/24 A kérdező kommentje:
Most lett a drágám még csak 3.680 gr. úgyhogy szerintem hordozóban, kendőben bírnám cipelni, csak a karom kezdi megérezni a súlyát :)
2010. máj. 14. 12:03
 19/24 anonim ***** válasza:

szia, nálunk is ez volt...nem részletezem, a nap 24 órája róla szólt. sőt, ha meggondolom, még most is így van, bár már 17 hós lassan. azért most már elvan magában néha, nem üvölt este órákig. viszont nagyon igényli a foglalkozást, nagyon okos, értelmes, érdeklődő baba, nagyon sokmindent tud már. csak nagyon fárasztó, hogy őt tényleg minden érdekel, és már kicsinek is azt gondolom, az volt a baj, hogy nem elégítette ki, hogy leraktam a földre 3 csörgővel meg két plüssel, mert hamar rájuk unt, kellett volna az inger...úh ő is mindig a kezemben kötött ki, acsak akkor volt kuss. :)

és hát együtt alszunk, mert 20 percenként ébredt, majd elkezdtek jönni a fogai....most is sokszor ébred, a szemfogai jönnek épp. de volt egy időszak, 14 hós kora körül, amikor épp nem volt semmi nyüssze, és akkor csak 1x ébredt éjjel, tök nyugibanaludt....szóval reménykedem. meg ő nagyon anyás is, nagyon korán, 4 hósan jelentkezett nála a szeparációs szorongás, aztán 1 éves kora körül jobb lett, majd 14 hós korában megint előjött egy vérvétel miatt. szóval korai még az a kiborulás nálad, 2 hónap után....én már másfél éve nem aludtam ki magam, semmi segítségem nincs, nálunk is a rokonok nagyon távol vannak, a férjem dolgozik reggeltől-estig, ráadásul ő nem látja , hogy mlyen tengernyi fáradtság a kislányunk, és rossz szemmel nézi az együttalvást is, meg hogy estére hulla vagyok, rá már alig jut energiám...mondjuk a háztartás mindig rendben van,. mosok-vasalok.főzök-bevásárlok-takarítok-gyereket pesztrálok non-stop. hozzáteszem, az ő igénye, már hogy a férjemé, hogy ne szaladjon soha a lakás, minden tip-top legyen. ezek mellett mire legyen még energiám? egy örökmozgó gyerekkel megspékelve? most is csak azért netezek, mert ínhüvelygyulladásom lett, és nem tudok vasalni, az ebéd meg már kész. :)

szóval kitartás, azért jobb lesz ám, meglátod, még ha lassan is. addigra viszont olyan kutya módon elfárad az ember, hogy utána meg azért nem tudja élvezni hogy már jobb... bocs, ha kicsit elkedvetlenítettelek, de nálunk most ez van.

2010. máj. 14. 12:11
 20/24 anonim ***** válasza:

De akkor ő nagyon picurkán született nem? Nem volt koraszülött? Mert tudod, akkor úgy kell számolni a korát (fejlődés szempontjából), mintha időben született volna, tehát ha mondjuk egy hónappal korábban született, akkor most ilyen szempontból egy hónaposnak számít. Ezt most csak azért írom, mert akkor főleg nem várható tőle, hogy egyedül aludjon el, stb.

Az enyém is két hónapos, nézelődik már, minden érdekli, de a kezét még nem fedezte fel. :-)

2010. máj. 14. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!