Ez meddig fog még így menni? Mát teljesen ki vagyok borulva.
Két hónapos kisfiam szinte csak kézben hajlandó lenni.Most is egy újjal pötyögök mert a kezemben van.Ha leteszem üvölt.Hasfájós baba, de azért ennyire? Amíg kiteszem a ruhákat a szárítóra, amíg összedobok valami kaját,(abból is olyat, hogy egy kézzel, babával is meg tudjam enni) ha a mosdóban vagyok, stb. folyton üvölt.A fejés kész rémálom, azt is egy kézzel.Csak akkor van csend ha kézben van.A páromon is látom, hogy egyre nehezebben viseli a folytonos sírást.Pedig az elején olyan jó kisfiú volt,de most ez megy már vagy három hete.
Aludni is úgy alszik, hogy kézben altatom, és ha beteszem a kiságyába max.30-40 perc után már fenn van és kezdődik minden elölről.Adjatok tanácsot mit csináljak?Mert ez már nem mehet így tovább.
Azért próbáld letenni időnként, de ne sírjon sokáig, ha mellé ülsz játszani, beszélgetni, az sem jó neki? Szerintem egyébként el fog múlni. Mi hason altatjuk, akkor tovább tud aludni. De az is lehet nálatok, hogy ennyi alvás elég neki.
Én egyébként még nem főztem, annyit nem tud ellenni egyedül a kisfiam, van hogy a teregetés is csúszik 1-2 órát, mert épp pl. éhes lesz, vagy álmos. Ha a párom itthon van, akkor tudok igazán takarítani, meg ilyeneket.
Én ezért nem is fejtem, bár már sajnos nincs is tejem, de nem lett volna időm, nem tudom mások hogy oldják meg. Lassan már jobban el lesz, ahogy fejlődik. Van forgója az ágya felett? Nem köti le az sem?
nem akarlak elkeseríteni, de nálunk ugyanez volt, s még mindig ez van... 8,5 hós.
már nincs a kezemben, leteszem játszani, s játszik is, de közben nyöszörög. Ha ellépek 2 métert, nem többet, hihetetlen ordítás. Pedig minden igénye ki van elégítve, de babakocsiban, autóban, mindenhol elégedetlen. Nem tudom miért.
Kicsinek beletettem a pihenőszékbe, ott kicsit lekötötték a játékok, de egyfolytában foglalkozni kell vele.
Így mondjuk sokat okosodott, már mutatja az plüssállatok orrát, fülét, farkát stb.
Tudja, hogy a lámpa, óra, távirányító:)
Egyetlen dolgot tudok tanácsolni, amit én sem tudok mindig betartani, hogy nem szabad idegeskedni rajta, h. sír. Ha megtettél mindent, hagyd kicsit a játékával a kiságyban v. ahol épp van. Nézegesse a körforgót v. plüssöt.
Legyen először 1 perc. Majd 2... hátha
Akkor egy kis biztatás :)
2 hónapos korában az én babám is csak a kezemben volt csendben, ölben ringatva, sétálva aludt csak el úgy, hogy közben énekeltem neki. Fokozatosan javult a helyzet, most 8 és fél hónapos, egyedül alszik el napközben és este is, este 8-tól reggel 7-ig alszik folyamatosan, és nagyon jól eljátszik egyedül is. Szóval fel a fejjel, én úgy fogtam fel, hogy azért kell a kezemben hordozni, mert annyira nagyon szüksége van rám :)
Szia!
Nehéz lehet, de kitartás! Én is csak azt tudom javasolni, hogy néha próbáld letenni, ha nem is hagyod ott. Én pl. szoktam úgy főzni, hogy a hordozóban van mellettem a konyhában és közben mesélek neki meg énekelgetek és így elvan.
Ha annyira hasfájós és tényleg az a baj, akkor megpróbálhatnád adni neki az infacol-t (azt hiszem így írják) vagy espumizan-t (nálunk ez nagyon bejött), ezek természetes anyagokból vannak, nem ártalmas neki egyátalán és könnyű beadni(cseppentős)! Hátha segít nálatok is!
Esetleg néha a párod is sétálgathatna vele, ha tényleg már csak kézben tud elleni és közben pihenhetnél egy kicsit! Remélem hamarosan könnyebb lesz, kitartás!
Köszi a válaszokat.Hát az én Botikám le se tojja a zenélő forgót, a csörgő bigyókat, babacédét.Összeraktuk a pihenőszéket és a játszószőnyeget is, de még semmi érdeklődése nincs.Illetve időnkét egy-két percre a forgó leköti, de ezen kívül semmi.Hiába ülök mellé játszani, simogatni, tornáztatni, nyöszörgés majd végül sírás és a végén a kezemben köt ki.Főzni csak hétvégén tudok amikor a párom itthon van és egy picit át tudom neki adni addig amíg főzök.De nála is kézben van, csak akkor nyugszik meg a kisfiam.Próbáltam hason is altatni, de a hason fekvést utálja:( Pedig muszáj úgy fektetni, hogy a kis buciját emelgesse.
Ráadásul korababa volt és az elején nem szopizott csak a cumisüveghez volt ereje, folyton aludt.Mikor hazajöttünk akkor meg már a cici se nagyon kellett neki.Ez azóta is így van.Cicivel kezdünk de cumisüveg a vége mert pár perc után vigasztalhatatlanul sír a cicin:(
Abban reménykedtem, hogy esetleg a hasfájós időszak után javul a helyzet, de akkor ezek szerint erősen esélyes, hogy utána is így lesz.De talán ha picit fejlődik az értelme és elkezdi jobban érdekelni a körülötte levő dolgok, hátha...
Csak olyan nehéz ez, a napi öt óra alvás mellet türelmesnek maradni, mosolyogni. Volt aki kerek perec megmondta, hogy én rontottam el, mert felvettem hagynom kellett volna sírni hiszen úgyis abba hagyta volna. Csak én nem tudtam volna úgy hagyni szegényt, meg azért ember legyen a talpán aki képes elviselni az üvöltést órákon keresztül.
szia!
vegyél egy kengurut, ami tartja a hátát és a fejét is, vagy egy hordozókendőt. így a baba hordozva lesz, és nyyugodt marad, neked meg szabad mindkét kezed. persze mondjuk főzni így is elég necces, de nálunk is ez volt... ahogy leért a feneke pattantak fel a szemei, és üvöltött, hiába aludt előtte már mélyen a kezemben. enni se tudtam estig, míg a párom haza nem ért, mert sajnáltam üvölteni hagyni, szerintem nem is jó egy babának, ha már most megtanulja, hogy hiába kér, nem kap segítséget. az anya közelsége megnyugtatja, gondolj bele, pár hete még a pocidban volt, most meg éhes, fázik, fáj a pocija...
azt olvastam valahol, hogy a hordozás fejlesztő is, mert a mozgás miatt gyorsabban fejlődik az egyensúlyérzék, emelett részt vesz az életben, mint te, lát, hall, érez mindent, sok inger éri. nem biztos, hogy a kiságy fölé akasztott forgó ilyen szempontból is jó szerintem.
ja és ha belegondolsz, az összes majom is cipeli a kölykét, és genetikailag majdnem megegyezünk...
az én babám, miután elmúlt a hasfájás, idővel elaltathatóvá vált kiságyban is. ez azt jelenti, hogy eleinte elaludt cipelve, és letettem, majd utána már akkor letettem, amikor becsukta a szemét, mostmár első ásításra leteszem. max. 1-2 percet sír, és alszik, mint a bunda. ő most 4 hónapos.
szóval fel a fejjel, gyorsan túlleszel rajta! gondolj arra, jövő ilyenkor majd szeretnéd, ha meg tudnád fogni:)
kedves utolsó: sajnos nem vált be egyik cucc sem nálunk(Infacol,Espumisan,Gripe Water)masszírozom a pociját, meleg vizes palack a pocira, hasra fektetés.De igazi eredménye egyiknek se volt.
Betettem pihenőszékbe én is amikor már két napja nem mosogattam el, hogy végre meg tudjam csinálni, de folyton oda kellett ugrálnom hozzá, mert amint kiesett a cumi a szájából egyből sírt:(
kínomban már én is sírnék...
megint én
hát ezek nálunk se, felvásároltam a fél patikát, masszírozókrémet is vettem, de semmi.
úgyhogy cipeltük.
de tényleg csak pár hétről van szó, hamarosan elmúlik és sokkal könnyebb lesz, elég lesz neki, ha lát téged, vagy apát. ha megtalálja majd a kezét, percekig el fogja nézegetni, hidd el. aztán a hangjával, nyálával fog játszani, legalábbis nálunk most ez a divat. nem könnyű, de ki kell tartanotok még egy kicsit!
kedves 10:17 kengurura ill.hordozókendőre már gondoltam én is, de a védőnő nem javasolta, mert még csak két hónapos és szerinte nem tesz jót a gerincének.De már nagyon kezdek meginogni ez ügyben...Van itthon egy kenguru, de az nem tart elég stabilan, még nem használtam.Amit írtál az olyan mintha egy napomat látnám.Enni csak este tudok normálisan amikor a párom hazajön, viszont ennek a nem evésnek kezdi a tejcsi a kárát látni.
Mindenkinél azt olvasom hogy idővel jobb lesz, hát nem is tudom, most elég nehéz elhinni, hogy lesz jobb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!