Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kedves Gyógytornászok és...

Kedves Gyógytornászok és Anyukák! Hogyan ülhetne? Még kicsi, tudom.

Figyelt kérdés

Az egyik oldalon olvastam, hogy 2 gyógytornász anyuka is válaszolt.

4 hónapos a kislányunk. Állandan felülne, felállna. Emeli a lábait, a törzsét egyszerre (nem csak a fejét), majd dühös, hogy nem megy. Arra is rájött, hogy helyet tud változtatni, ha "hídba megy", vagyis hátrafeszíti magát.

Nem szeretnék siettetni semmit, de hogy tudnék segíteni Neki az ülésben? Nem bír nyugton maradni... :-)Sokat van hason is, de csak feltolja magát, s nézelődik. (a hátáról a hasára tud már fordulni) Időnként apa felhúzza ülésbe, akkor kivirul a kis arca, övé a világ...

Bocsánat a hosszúra nyúlt kérdésért, előre köszönöm a válaszokat.

2010. máj. 13. 13:54
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Én ugyan nem vagyok gyógytornász, de az én fiam is ilyen volt. Én az ölembe vettem úgy, hogy a dereka a hasamnak támaszkodjon, így nem hajlik és nem terhelődik. Így is "ül", élvezi, de mégsem sínyli meg. Mi ekkor vettünk neki pihenőszéket is, amit írtóra élvezett pont az újabb féle perspektíva miatt.

Szerintem ezek nektek is hasznosak lesznek. Még nem kell magától felülnie, de ha netán sikerülne neki, akkor elég erős már hozzá. Addig szerintem nem, úgyhogy marad a félmegoldás.

2010. máj. 13. 13:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én gyógytornász vagyok. Úgy ültetheted, hogy a hasadra teszed a popsiját és 45fokban előre döntve megtámasztod a mellkasát. Így mindent lát, és még erősödik is a háta, nyaka. Ugyanígy ülhet már háton fekve is, az a lényeg hogy a feje ne legyen függőlegesen a gerince felett, mert a gerince még nem bírja el a feje nagy súlyát.
2010. máj. 13. 14:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem is 4 hónapos,de én már sehogy se tudom tartani,csak akkor jó neki,ha ülhet vagy kézben van.Az utóbbi elég fárasztó és fájdalmas,mert már több,mint 7 kiló!Kezdek izmosodni!De ezt csinálja 3 hónapos kora óta!1 hónaposan hason már kinyomta magát...Nem tudom,hogy mennyire volt ez egészséges,de mást nem tudtam csinálni.Persze,azért még nem ül,de úgy kell tartani,mert máskülönben fülsüketülés lenne belőle...
2010. máj. 13. 14:07
 4/7 anonim ***** válasza:
előző voltam!14:02-esnek,akkor lehet hogy nem csináltam rosszul,úgyanis én is mindig a mellkasát tartottam és nem ült egyenesen,vagyis nem volt függőleges a tartása...akkor így jó?
2010. máj. 13. 14:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Megnyugtattatok, mert a hasamon gyakran "trónol", akkor az nem ártalmas, ha támaszkodik rajtam a háta... Tényleg köszönöm! Minden szépet Nektek!
2010. máj. 13. 14:25
 6/7 anonim ***** válasza:
14.02-es vagyok. Az nem túl jó ha a háta a hasadon támaszkodik, mert attól még a gerince függőlegesben van. A fele ne "üljön" a gerincén. Kb 45fokban vagy előre vagy hátradöntve legyen!
2010. máj. 13. 14:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Rendben, értem. Köszi! :-)
2010. máj. 13. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!