Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, ELEGEM VAN! Mit...

Anyukák, ELEGEM VAN! Mit csináljak a babámmal? Kész, kibuktam, nem bírom tovább, úgyhogy hozzátok fordulok!

Figyelt kérdés
3 hónapos a kisfiam.Pár hete rászokott arra,hogy cicizés közben nézelődik,bohóckodik,játszik velem,aztán sír,hogy éhes.Megint cicire teszem,megint csak néhány percig (vagy néhány percig se) eszik rendesen,aztán megint éhes marad,és ez így megy éjjel 3-tól este 10-ig.Ha nagyon esős idő van,akkor TALÁN alszik egy keveset napközben.Igény szerint szoptatom (szoptatnám),mást nem kap,esetleg néha egy kis édeskömény teát,ha fáj a hasa,de azt is inkább én iszom,mert nem fogadja el a cumisüveget,ahogy a cumit sem.Most is épp sír,hogy éhes,de nem hajlandó rendesen enni.A hasa nem fáj,a pelusa tiszta,a hőmérséklet is megfelelő,az unalmát is igyekszem orvosolni,de mégsem jó neki sehogy!!!!!!Egyszerűen elegem van abból,hogy egy etetésből áll az egész k.rva nap,és még lefürödni sem tudok tőle!!!!Mit csináljak vele?Remélem elég információt leírtam ahhoz,hogy segíteni tudjatok,ha eszembe jut még valami,akkor leírom.Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!☻
2010. máj. 13. 09:43
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Hát...Azután hogy tegnap írtatok nekem,viszonylag normálisan telt a nap,tudtam húzni az időt.Azt gondoltam,ezután tudjuk ezt tartani,és hogy éjszaka is fog aludni.Nem az a bajom,hogy felébred enni,hanem az,hogy azóta most aludt vissza...Az a baj,hogy délután nem igazán alszik,este 6-kor kidől,kicsivel 8 után ébresztem fürdeni,vacsi és megint kidől...Kezd gyanús lenni,hogy ez így elég is neki néhány órára (eddig úgy éreztem,az emésztése ébreszti föl,mert elalszik,aztán felébred).Szóval nálunk éjjel fél 3-tól este 10-11-ig tart a nap...Ezt kb. 2 hete csinálja,eddig olyan jól aludt az éjjeli evés után is?Mit rontok el?Fürdessem 6-kor és akkor nem kell megszakítanom az alvását?Próbáltam azt is,hogy fürdés után,de még vacsi előtt jól lefárasztom,ki is dől,de nem alszik többet,viszont napközben nyűglődik kb. 4 órától,aztán 6-kor feladja és bealszik.Valamelyik nap 4-kor nem bírta tovább és egyedül elaludt,fél 9-kor keltettem fürdeni,és még mindig aludt volna...Azt hiszem,picit összecserélhette a késődélutánt és az éjszakát...
2010. máj. 14. 09:02
 22/23 anonim ***** válasza:

tegnap 10:56 vagyok

Nézz ki 1-2 fix pontot a napotokban és ahhoz tartsd magad.

Pl. nálunk a fürdés volt a fix pont, ez mindig fél 8 körül volt, ehhez igazítottam minden mást. A reggeli ébredés is nagyjából egy időben volt.

Viszont valamit a Gina Ford könyvből lestem el, pedig korábban szadinak gobndoltam. Reggel fel kell kelteni. Én 7kor ébresztettem (plusz-mínusz pár perc azért nem tragédia) és akkor volt a reggeli. Utána meg 3, később 4 óránként. 7-10-13-16-19-21 és aztán elvileg csend lesz éjjel. Nálunk fél3jor volt még egy kaja.

A fürdést én mindig kaja utánra tettem, mert akkor élvezte, éhesen meg ordított.

Az étkezéseket meg úgy toltam ki, hogy mindig 5-10 percet várattam, játszottunk, sétáltunk, eltereltem a figyelmét.

2010. máj. 14. 10:12
 23/23 anonim ***** válasza:

én írtam a 2-4-órás intervallumot :)

az én kisfiam is elég korán lefeküdt mindig. az én tapasztalatom az, hogy kár őket erőszakkal tovább fennt marasztani este, nem is igazán lehet, mert addigra kidőlnek és kész. Sokáig mi sem bírtuk 7-nél tovább. Szerintem próbáld ki, hogy az este 6 órás etetésnél fürdess, és fektesd le őt. Ha még utána macerálod a fürdetéssel, akkor lehet, hogy ezzel megzavarod az álmát és ha túl fáradtak akkor nem tudnak jól aludni. Persze lehet, hogy így már reggel 6-kor felkel, de tapsztalatom szerint ezen nagyon nehéz szoktatással változtatni, majd szép lassan kitolódik magától. De a hajnal 3-as kelés nem jó semmiképp, se neked, se neki. drukkolok! :)

2010. máj. 14. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!