Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, ELEGEM VAN! Mit...

Anyukák, ELEGEM VAN! Mit csináljak a babámmal? Kész, kibuktam, nem bírom tovább, úgyhogy hozzátok fordulok!

Figyelt kérdés
3 hónapos a kisfiam.Pár hete rászokott arra,hogy cicizés közben nézelődik,bohóckodik,játszik velem,aztán sír,hogy éhes.Megint cicire teszem,megint csak néhány percig (vagy néhány percig se) eszik rendesen,aztán megint éhes marad,és ez így megy éjjel 3-tól este 10-ig.Ha nagyon esős idő van,akkor TALÁN alszik egy keveset napközben.Igény szerint szoptatom (szoptatnám),mást nem kap,esetleg néha egy kis édeskömény teát,ha fáj a hasa,de azt is inkább én iszom,mert nem fogadja el a cumisüveget,ahogy a cumit sem.Most is épp sír,hogy éhes,de nem hajlandó rendesen enni.A hasa nem fáj,a pelusa tiszta,a hőmérséklet is megfelelő,az unalmát is igyekszem orvosolni,de mégsem jó neki sehogy!!!!!!Egyszerűen elegem van abból,hogy egy etetésből áll az egész k.rva nap,és még lefürödni sem tudok tőle!!!!Mit csináljak vele?Remélem elég információt leírtam ahhoz,hogy segíteni tudjatok,ha eszembe jut még valami,akkor leírom.Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!☻
2010. máj. 13. 09:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

előző vok

ja és még annyit,hogy eddig nem zavarta semmi,teljesen lekötötte a cicizés,kb egy hete kezdte el a bohóckodást Nekem is.

2010. máj. 13. 10:54
 12/23 anonim ***** válasza:
nem lehet hogy kevés a tejed neki? az én kisfiamnál 6 hetes kora körül volt hogy nyűgösebben evett esténként, most a 3 hónap felé közeledve újra kezdődik sajnos... így esténként elő a fagyóból egy kevéske tej, azt megissza, és utána nyugodtan elvan, elalszik. Lehet hogy nem jön neki elég tej, azért nyüglődik... esetleg...
2010. máj. 13. 10:55
 13/23 anonim ***** válasza:

Volt nálunk is hasonló, kb. ennyi idősen.

Egyrészt tehát próbáld mindig 5-10 perccel kitolni a szopizást, ha be akarsz állítani egyfajta rendszert (muszáj, különben nehéz lesz).

Másrészt valóban, ahogy már tanácsolták, iktass ki minden zavaró tényezőt. TV, rádió, telefon, anyós :-)

Harmadrészt legyen egyfajta ritmusotok, bár én is igény szerint igyekeztem szoptatni, de nagyjából azért volt rendszer benne, 2,5-3 óránként kért ennyi idősen enni.

Nekünk is 3-4 hónapos lehetett a lányom, amikor egész nap, nem túlzás, akár fél óra-óránként kéredzkedett cicire, nem aludt és ordított egész nap. Namost ő addig rendesen evett, szóval elég gyanús lett a dolog.

Tudod mi segített? Este, vacsorára szopizott 80at (mértem, mert orvosi előírás volt nálunk), aztán bekevertem neki tápszert és 130at megevett belőle. Onnantól visszaállt a rend, aludt nyugodtan éjjel is.

A probléma az volt, hogy nem volt elég a tejem (növekedési ugrása lehetett, éreztem a tejtermelésen), nem lakott jól, ezért nem tudott aludni. Mivel nem pihente ki magát, később esélye sem volt arra, hogy rendesen kiszívja a mellemet, mert fáradt volt. Soha azóta nem kellett tápszer, 2-3 napig még 2 óránként szopizott, aztán lett több tejem és beállt újra 3-4 órára.

Remélem segítettem, kitartás!

2010. máj. 13. 10:56
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm lányok,nagyon köszönöm a segítséget és a bíztatást!

Az igazság az,hogy már próbáltam elvonulni is a szoptatás idejére,meg az időt is húztam már,meg volt,hogy nem is figyeltem rá,de így is feltalálja magát,egyedül is jókat játszott a cici mellett☺,hagytam sírni is,sőt!!még azt is megcsináltam,hogy a pólóm aljával eltakartam a fejét,ez néha beválik,máskor meg nem.

Azt hiszem,az lesz a legjobb mindannyiunknak,ha igény szerintiről áttérünk a 3 óránkénti evésre...Adnátok tanácsot,hogyan csináljam?Mert biztos vagyok benne,hogy nem lesz egyszerű,de ez az egyetlen ésszerű megoldás...Imádja,ha énekelek neki,ha bohóckodok vele,szerencsémre ölben lenni nem igazán szeret,mert úgy nem lát engem,de mindezt nem evés után műveljük,hanem evés helyett.Egyenlőre a súlyával nincs baj,a hangulata is jó,úgyhogy attól nem félek,hogy esetleg azért csinálja,mert valami nagy baj van,de már elegem van abból,hogy nem tudok enni,fürödni,PIHENNI...Szerencsére a tejemnek (még) semmi baja,talán azért mert nem görcsölök azon,hogy mindettől elapadhat (eddig eszembe se jutott).

Szóval hogy térjünk át a 3 óránkénti evésre?

2010. máj. 13. 11:02
 15/23 anonim ***** válasza:

az attól függ, hogy most hány óránként szopizik, mindig próbáld kicsit kihúzni!! ha csak negyed órával mindig, már az is jó. addig se hagyd üvölteni, próbáld lefoglalni ( tudom, szinte lehetetlen, amikor éhes) cumival, kis sétával, kis játékkal, beszélgetéssel. nálunk bejön, ha félig levetkőztetem, hogy tisztába tegyem és játszok vele így, cirógatom, kicsit tornáztatom, ezt szereti, hogy kint a fokhagymagerezd-segge! :-)))))

mi is igény szerint próbáltuk az elején, de őrült rendszeretelen minden így. mostmár átlag 3 óránként eszik. olykor 2 (ez inkább száraz, meleg időben van), de éjjel alszunk, csak 1x kelek fel hozzá.

az egy, amit anyutól és anyósomtól nem fogadtam el, a teáztatás. majd ha kánikula lesz nyáron és sűrűbben igényel folyadékot.

de te megpróbálhatod nyugodtan, hogy pár korty, kiskanál vizet/teát adsz neki, de ne kaja előtt, inkább félidőben. mert az is a szopi rovására megy.

remélem udtam segíteni!

KITARTÁST ÉS SOK ERŐT!!!!! erősebbek vagyunk, mint hisszük!!!

2010. máj. 13. 11:18
 16/23 anonim ***** válasza:

11.18 vagyok. elfelejtettem, hogy hamar ráálnak ám a rendre a kicsik! nálunk néhány nap alatt megszokta a dolgokat, lehet, hogy nálatok lesz 1-2 hét, mert ti nagyobbak vagytok.

most vagyunk 1hósak, 2 hetes volt, mikor rájöttem, hogy nem leszünk jóban a rendszeretlenséggel.

nálam az igény szerinti szoptatás azt jelenti, hogy nem tartom szigorúan a 3 órát!

ha 2 óra múlva látom, hogyé hes, akkor megetetem, de ha elaludt és 4-5 órát alszik egyhuzamban, nem ébresztgetem.

főleg nem éjjel.

2010. máj. 13. 11:22
 17/23 anonim ***** válasza:
nálunk a következő működött: egyik reggel elkezdheted, hogy amikor felébred megszoptatod, utána játszol vele egy kicsit, majd ha látod,hogy fárad, leteszed csendben az ágyába és alvás. majd ha felébredt kezdődik előlről az evés-ébrenlét-alvás ritmusa kb 3 óránként. persze az én gyerekem már másfél óra után felébredt és bömbölt :) na ilyenkor kell kihúzni. vagy próbáltam visszaaltatni, vagy adtam neki egy kis vizet (csak annyi a lényeg, hogy etetés előtt fél órával már ne itasd, hogy ne vizzel legyen tele a pocija) egyébként én egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy ne adjuk vizet a piciknek, hiszen lehet hogy csak szomjasak... mi felnőttek sem anyatejet/zsíros krémlevest iszunk szomjoltónak.. a kórházban is az összes orvos/nővér azt mondta, semmi baja nem lesz a víztől, átfolyik rajta és kész. Először sok sírás lesz, de utána előbb utóbb helyreáll a rend, kitartás és nyugi! ezen a legtöbb anyuka keresztülmegy...:)
2010. máj. 13. 11:50
 18/23 anonim ***** válasza:
előző vagyok, bocs csak most olvasom az előző hszt :) nem akarlak teljesen összezavarni, de én azt javaslom, hogy NE hagyd a babád 4-5 órákat aludni és addig nem enni nappal, mert most pont az a lényeg,hogy el akarod hagyni az igény szerinti szoptatást és te próbálsz valamiféle rendet kialakítani. Ha ilyen helyzetben nem ébreszted fel, akkor éjjel fog egyrészt fent lenni, másrészt bepótolni a kimaradt étkezést. Szóval nem kell percre pontosan tartani a 3 órát, de azért én egy 2-4 órás intervallumhoz mindig ragaszkodtam, 4 óránál többet sosem hagytam nappal kaja nélkül. nálunk ez bevált.
2010. máj. 13. 11:53
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

én írtam, hogy nem ébresztem a babám, ha 4-5 órát alszik, és nem azért írtam, hogy te is ezt csináld, előbb álljon be a rendszer ( mert nálunk így állt be a baba a másfél órás etetések után, éjjel csak 1x kelünk).

igaza van, aki azt írta, hogy ne hagyd aludni nappal olyan sokáig. de nem gondolom, hogy nálad ez gond lenne, hiszen sűrűn eszik, és inkább kitolni kéne az etetéseiteket....

éjjel azért akkor is hagyd aludni. de 2-4 órás intervallum szerintem is jó.

2010. máj. 13. 12:58
 20/23 anonim ***** válasza:

11:50-es teljesen jól írta.

reggel felkel, gondolom sír, adj neki cicit. utána felöltözteted, peluscsere, rendet raksz, teszel-veszel, ha nincs el magában, odaülsz hozzá. ha álmos, elaltatod. ha ébred, elölről kezded. de 3 órán belül nincs cici!

pár nap és megszokja!

az én babám is ennyi idős.

2010. máj. 13. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!