Anyukák, ELEGEM VAN! Mit csináljak a babámmal? Kész, kibuktam, nem bírom tovább, úgyhogy hozzátok fordulok!
előző vok
ja és még annyit,hogy eddig nem zavarta semmi,teljesen lekötötte a cicizés,kb egy hete kezdte el a bohóckodást Nekem is.
Volt nálunk is hasonló, kb. ennyi idősen.
Egyrészt tehát próbáld mindig 5-10 perccel kitolni a szopizást, ha be akarsz állítani egyfajta rendszert (muszáj, különben nehéz lesz).
Másrészt valóban, ahogy már tanácsolták, iktass ki minden zavaró tényezőt. TV, rádió, telefon, anyós :-)
Harmadrészt legyen egyfajta ritmusotok, bár én is igény szerint igyekeztem szoptatni, de nagyjából azért volt rendszer benne, 2,5-3 óránként kért ennyi idősen enni.
Nekünk is 3-4 hónapos lehetett a lányom, amikor egész nap, nem túlzás, akár fél óra-óránként kéredzkedett cicire, nem aludt és ordított egész nap. Namost ő addig rendesen evett, szóval elég gyanús lett a dolog.
Tudod mi segített? Este, vacsorára szopizott 80at (mértem, mert orvosi előírás volt nálunk), aztán bekevertem neki tápszert és 130at megevett belőle. Onnantól visszaállt a rend, aludt nyugodtan éjjel is.
A probléma az volt, hogy nem volt elég a tejem (növekedési ugrása lehetett, éreztem a tejtermelésen), nem lakott jól, ezért nem tudott aludni. Mivel nem pihente ki magát, később esélye sem volt arra, hogy rendesen kiszívja a mellemet, mert fáradt volt. Soha azóta nem kellett tápszer, 2-3 napig még 2 óránként szopizott, aztán lett több tejem és beállt újra 3-4 órára.
Remélem segítettem, kitartás!
Köszönöm lányok,nagyon köszönöm a segítséget és a bíztatást!
Az igazság az,hogy már próbáltam elvonulni is a szoptatás idejére,meg az időt is húztam már,meg volt,hogy nem is figyeltem rá,de így is feltalálja magát,egyedül is jókat játszott a cici mellett☺,hagytam sírni is,sőt!!még azt is megcsináltam,hogy a pólóm aljával eltakartam a fejét,ez néha beválik,máskor meg nem.
Azt hiszem,az lesz a legjobb mindannyiunknak,ha igény szerintiről áttérünk a 3 óránkénti evésre...Adnátok tanácsot,hogyan csináljam?Mert biztos vagyok benne,hogy nem lesz egyszerű,de ez az egyetlen ésszerű megoldás...Imádja,ha énekelek neki,ha bohóckodok vele,szerencsémre ölben lenni nem igazán szeret,mert úgy nem lát engem,de mindezt nem evés után műveljük,hanem evés helyett.Egyenlőre a súlyával nincs baj,a hangulata is jó,úgyhogy attól nem félek,hogy esetleg azért csinálja,mert valami nagy baj van,de már elegem van abból,hogy nem tudok enni,fürödni,PIHENNI...Szerencsére a tejemnek (még) semmi baja,talán azért mert nem görcsölök azon,hogy mindettől elapadhat (eddig eszembe se jutott).
Szóval hogy térjünk át a 3 óránkénti evésre?
az attól függ, hogy most hány óránként szopizik, mindig próbáld kicsit kihúzni!! ha csak negyed órával mindig, már az is jó. addig se hagyd üvölteni, próbáld lefoglalni ( tudom, szinte lehetetlen, amikor éhes) cumival, kis sétával, kis játékkal, beszélgetéssel. nálunk bejön, ha félig levetkőztetem, hogy tisztába tegyem és játszok vele így, cirógatom, kicsit tornáztatom, ezt szereti, hogy kint a fokhagymagerezd-segge! :-)))))
mi is igény szerint próbáltuk az elején, de őrült rendszeretelen minden így. mostmár átlag 3 óránként eszik. olykor 2 (ez inkább száraz, meleg időben van), de éjjel alszunk, csak 1x kelek fel hozzá.
az egy, amit anyutól és anyósomtól nem fogadtam el, a teáztatás. majd ha kánikula lesz nyáron és sűrűbben igényel folyadékot.
de te megpróbálhatod nyugodtan, hogy pár korty, kiskanál vizet/teát adsz neki, de ne kaja előtt, inkább félidőben. mert az is a szopi rovására megy.
remélem udtam segíteni!
KITARTÁST ÉS SOK ERŐT!!!!! erősebbek vagyunk, mint hisszük!!!
11.18 vagyok. elfelejtettem, hogy hamar ráálnak ám a rendre a kicsik! nálunk néhány nap alatt megszokta a dolgokat, lehet, hogy nálatok lesz 1-2 hét, mert ti nagyobbak vagytok.
most vagyunk 1hósak, 2 hetes volt, mikor rájöttem, hogy nem leszünk jóban a rendszeretlenséggel.
nálam az igény szerinti szoptatás azt jelenti, hogy nem tartom szigorúan a 3 órát!
ha 2 óra múlva látom, hogyé hes, akkor megetetem, de ha elaludt és 4-5 órát alszik egyhuzamban, nem ébresztgetem.
főleg nem éjjel.
én írtam, hogy nem ébresztem a babám, ha 4-5 órát alszik, és nem azért írtam, hogy te is ezt csináld, előbb álljon be a rendszer ( mert nálunk így állt be a baba a másfél órás etetések után, éjjel csak 1x kelünk).
igaza van, aki azt írta, hogy ne hagyd aludni nappal olyan sokáig. de nem gondolom, hogy nálad ez gond lenne, hiszen sűrűn eszik, és inkább kitolni kéne az etetéseiteket....
éjjel azért akkor is hagyd aludni. de 2-4 órás intervallum szerintem is jó.
11:50-es teljesen jól írta.
reggel felkel, gondolom sír, adj neki cicit. utána felöltözteted, peluscsere, rendet raksz, teszel-veszel, ha nincs el magában, odaülsz hozzá. ha álmos, elaltatod. ha ébred, elölről kezded. de 3 órán belül nincs cici!
pár nap és megszokja!
az én babám is ennyi idős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!