Két gyerek esetén mennyi szerintetek az ideális korkülönbség és miért?
Noverem es koztem 2 ev van, mindig jol jatszottunk.
Ocsem es koztem 12 ev van, annyira imadom, hogy nem tudom elmondani. Mar 21 vagyok, es o 9, de en irom vele a lecket, en viszem jatszoterre, en viszem fagyizni, en csocsozok vele, minden este egyutt nezunk valamit elalvas elott.
Ugyhogy nem igaz, hogy sok korkulonbseggel nem kotodnek egymashoz a gyerekek, hisz nekem "fiam" van akit imadok es mindig is gondoskodtam rola, es fogok is az utolso lelegzetvetelemig:)
20 év.....
Nekem van egy 5 éves fiam! Kiboritoan értetlen néha. A mai nap pont nagyon. Meg egyv3hobapos kislány aki nagyon sokat sir...
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
Itt sok erdekes velemenyt olvashatsz, MAI kerdes szinten.
Idealis az 5-6 ev. Kis korkulonbseges gyerekeknek mindig megy a szadi, csepelik egymast a figyelemert. A nagyobb meg nem erti miert nem er ra anyuka, a kicsi vetelytars. Es nagyobb korukban is az marad, mert bar eljatszanak, ha minden oke, de rivalizalnak, plane kamasz- es tinikorban.
NAPONTA kiirvegy kis korkulonbseges anyuka egy panaszkodos kerdest, hogy kimerult, faradt, a kicsi harap, a nagy uti, nincs segitseg, jajjjaj mit csinaljon. 5-6 ev kulonbseges anyukatol SOHA nem olvastam meg panaszos segelykerest. 1-2 evnek tenyleg, naponta kettot is....evek ita!
egyszerűen nincs ideális korkülönbség. Ez mindenkinél más, függ az anyától, apától, anyagi helyzettől, sőt még az életkortól is.
Ha pl. valaki 38 évesen szülte az elsőt, ne várjon 5-6 évet a másodikkal.
Utolsó:
Már ne is haragudj, de olyan butaságokat írsz.
Persze, h mindennap kiír valaki panaszkodó kérdést, akinek 2 kicsije van. Ez csak abból adódik, h nehéz egyszerre 2 gyermekkel otthon lenni. Ahol már ahogy írtad 5-6 év van a gyerekek között, ott a nagy már oviban, suliban van a nap nagy részében, tehát otthon sincs. Miért lenne akkor az nehéz, hiszen "csak" 1 gyerekkel kell foglalkozni napközben. Egyáltalán nem mindegy, h 2 gyermekkel kell egész nap foglalkoznod, vezetni a háztartást, programokra járni, ügyeket intézni, vagy csak 1-el.
A másik, attól, h MEGÉRTI, és van olyan értelmes, hogy felfogja, h anyának a kicsivel kell foglalkoznia még nem esik neki rosszul? szerinted ez nem fáj a lelkének? Mert pont egy 5-6 éves gyermek, már megszokta, h egyedül van, övé a figyelem, és igenis nehéz az új helyzethez alkalmazkodnia, bármennyire is várta előtte a kistesót. Ilyen esetben kell csak nagyon résen lenni a szülőnek, nem abba a hibába esni, h ő már nagy, felfogja, megérti, mert attól még rossz neki.
Nálunk 7 év van a gyerekek között. A fiam kezdte az elsőt, 1 hónappal előtte született a hugi. Imádják egymást. Nekünk így jó, tudom vinni-hozni suliba/suliból. Tudok vele délután tanulni. Tudom hordani edzésre. Ha lesz még egy, ő viszont kis korkülönbséggel születne (max. 2 év), de csak a korunk miatt.
Tesóméknál 2 év van a két nagy fiú között (13-11 évesek most), állandóan verekednek, veszekednek. A kicsi 4 éves, imádja a két nagy.
Nálunk 16 hónap volt,simán elvoltunk,gyerekekkel sem volt gond.a következő rá 3 évre,ez is jó volt.
Szerintem ez anyukafuggo. Ha jó az idegrendszered,teherbirasod,turelmed,akkor jöhet gyorsan.
Viszont látom h akinél mondjuk 5+ a korkülönbség,ott anyuka tényleg szinte csak 1 gyerekkel van,nyugodt,kipihent. mivel a nagy oviba-suliba jár,már szobatiszta,egyedül eszik,játszik, öltözik.
Mindenki arra esküszik,amiben van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!