Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Két gyerek esetén mennyi...

Két gyerek esetén mennyi szerintetek az ideális korkülönbség és miért?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 8. 18:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%

Noverem es koztem 2 ev van, mindig jol jatszottunk.

Ocsem es koztem 12 ev van, annyira imadom, hogy nem tudom elmondani. Mar 21 vagyok, es o 9, de en irom vele a lecket, en viszem jatszoterre, en viszem fagyizni, en csocsozok vele, minden este egyutt nezunk valamit elalvas elott.

Ugyhogy nem igaz, hogy sok korkulonbseggel nem kotodnek egymashoz a gyerekek, hisz nekem "fiam" van akit imadok es mindig is gondoskodtam rola, es fogok is az utolso lelegzetvetelemig:)

2017. ápr. 8. 19:59
 12/19 anonim ***** válasza:
27%

20 év.....

Nekem van egy 5 éves fiam! Kiboritoan értetlen néha. A mai nap pont nagyon. Meg egyv3hobapos kislány aki nagyon sokat sir...

2017. ápr. 8. 20:25
 13/19 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..

Itt sok erdekes velemenyt olvashatsz, MAI kerdes szinten.

2017. ápr. 8. 21:09
 14/19 anonim ***** válasza:
64%

Idealis az 5-6 ev. Kis korkulonbseges gyerekeknek mindig megy a szadi, csepelik egymast a figyelemert. A nagyobb meg nem erti miert nem er ra anyuka, a kicsi vetelytars. Es nagyobb korukban is az marad, mert bar eljatszanak, ha minden oke, de rivalizalnak, plane kamasz- es tinikorban.

NAPONTA kiirvegy kis korkulonbseges anyuka egy panaszkodos kerdest, hogy kimerult, faradt, a kicsi harap, a nagy uti, nincs segitseg, jajjjaj mit csinaljon. 5-6 ev kulonbseges anyukatol SOHA nem olvastam meg panaszos segelykerest. 1-2 evnek tenyleg, naponta kettot is....evek ita!

2017. ápr. 8. 21:13
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

egyszerűen nincs ideális korkülönbség. Ez mindenkinél más, függ az anyától, apától, anyagi helyzettől, sőt még az életkortól is.

Ha pl. valaki 38 évesen szülte az elsőt, ne várjon 5-6 évet a másodikkal.

Utolsó:

Már ne is haragudj, de olyan butaságokat írsz.

Persze, h mindennap kiír valaki panaszkodó kérdést, akinek 2 kicsije van. Ez csak abból adódik, h nehéz egyszerre 2 gyermekkel otthon lenni. Ahol már ahogy írtad 5-6 év van a gyerekek között, ott a nagy már oviban, suliban van a nap nagy részében, tehát otthon sincs. Miért lenne akkor az nehéz, hiszen "csak" 1 gyerekkel kell foglalkozni napközben. Egyáltalán nem mindegy, h 2 gyermekkel kell egész nap foglalkoznod, vezetni a háztartást, programokra járni, ügyeket intézni, vagy csak 1-el.

A másik, attól, h MEGÉRTI, és van olyan értelmes, hogy felfogja, h anyának a kicsivel kell foglalkoznia még nem esik neki rosszul? szerinted ez nem fáj a lelkének? Mert pont egy 5-6 éves gyermek, már megszokta, h egyedül van, övé a figyelem, és igenis nehéz az új helyzethez alkalmazkodnia, bármennyire is várta előtte a kistesót. Ilyen esetben kell csak nagyon résen lenni a szülőnek, nem abba a hibába esni, h ő már nagy, felfogja, megérti, mert attól még rossz neki.

2017. ápr. 9. 07:52
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Kwdves utolso! 12-es válasz az enyém! Na mi pont ugy vagyunk ahogy azbutolso soraidban irod! Nem mondja a nagy de ismerem látom h legszivesebbe kilökné a kistesoját. Főleg h állandóan sir. A multkor ugy jártunk h annyira sirt egy órán keresztül a kicsi. Végül a nagy is elkezdett sírni mert annyira unja ezt az örökös sírást. Sírtam én is. Azért vannak jobb napjaink. Ma pl senk nem sirt. 😊
2017. ápr. 9. 19:31
 17/19 anonim ***** válasza:
55%
Nálunk majdnem 3 év van a két kicsi között, gyönyörűen el tudnak játszani egymással és néha gyönyörűen meg tudnák fojtani a másikat. De melyik testvérpár nem?
2017. ápr. 10. 10:44
 18/19 anonim ***** válasza:

Nálunk 7 év van a gyerekek között. A fiam kezdte az elsőt, 1 hónappal előtte született a hugi. Imádják egymást. Nekünk így jó, tudom vinni-hozni suliba/suliból. Tudok vele délután tanulni. Tudom hordani edzésre. Ha lesz még egy, ő viszont kis korkülönbséggel születne (max. 2 év), de csak a korunk miatt.

Tesóméknál 2 év van a két nagy fiú között (13-11 évesek most), állandóan verekednek, veszekednek. A kicsi 4 éves, imádja a két nagy.

2017. ápr. 11. 10:09
 19/19 anonim ***** válasza:

Nálunk 16 hónap volt,simán elvoltunk,gyerekekkel sem volt gond.a következő rá 3 évre,ez is jó volt.

Szerintem ez anyukafuggo. Ha jó az idegrendszered,teherbirasod,turelmed,akkor jöhet gyorsan.

Viszont látom h akinél mondjuk 5+ a korkülönbség,ott anyuka tényleg szinte csak 1 gyerekkel van,nyugodt,kipihent. mivel a nagy oviba-suliba jár,már szobatiszta,egyedül eszik,játszik, öltözik.

Mindenki arra esküszik,amiben van :)

2017. ápr. 12. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!