A baba mennyi idős kora után terveztek kistesót? Mi az ideális korkülönbség?
8, 13, 17 evesek.
Soha nem akartunk kis korkulonbseget. Neki ez az idealis.
Egy éves volt a kisfiam, mikor körvanalazódott, hogy szeretnénk még egy gyereket, 23 hónap van a 2 között. Az első félév álom volt, aztán kicsit macerásabb lett, de nem panaszkodhatok. Testvérféltékenység minimális volt, a kisebb mindent megtanul, amit a testvére tud, együtt tudnak játszani.
Ha fiatalabb koromban szülök, akkor valószínűleg nagyobb korkülónbséget tervezünk, de 35 évesen szültem az elsőt, ezért kicsit belehúztunk.
Mint mindennek a kis és nagy korkülónbségnek is van előnye és hátránya, azt fogod megszokni, és azt fogod megoldani, amiben élsz.
Mi kis korkülönbséget szerettünk volna és 21 hónap lesz a gyerekek között.
Nem hiszem, hogy van ideális különbség, mindennek megvan az előnye és a hátránya is. Mindenki maga tudja.
"2-3 év. Ekkora különbséggel tudnak egymással játszani, de ha több, akkor már nem. 7 éves gyerek már nm tud mit kezdeni egy két évessel."
Kinek hiszed magad te, hogy ezt így kijelented? Én tudtam mit kezdeni a 2-3 évnél nagyobb korkülönbségű tesóimmal is. Sőt ezzel nem vagyok egyedül.
4-4 év van a gyermekeink között, eddig nem panaszkodunk (a legnagyobb 9 éves).
Mindenki maga tudja, maga érzi. Van ismerősöm, akinek a kis korkülönbség "jött be", én mindig úgy éreztem, az nekem nem menne. Márpedig szerintem az egyik legfontosabb a kiegyensúlyozott anya és apa. De pl. az ismerősöméknél ez is működik, nekik az az ideális.
Másik dolog. Mi öten vagyunk testvérek, és az egyik nővérem csak 1 évvel idősebb, mint én. Gyerekkorunkban jól elvoltunk, ez az életemben csak kb. 10-12 évet jelent.
Azóta azzal a tesómmal vagyunk igazán jó kapcsolatban, akivel 5 év van köztünk. Márpedig ez az időszak fontosabb és hosszabb az életemben, mint a gyerekkor.
Nincs bajom a másik tesómmal sem, egyszerűen csak a másikkal nagyobb az összhang.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!