Hogyan éltétek meg a szülés utáni első hónapot? Olyan volt amilyenre számítottatok?
várj pár napot akart lenni.
Kitartás, látod mindekinek nehéz volt. ezt valahogy túl kell csak élni.
Mennyi idő amúgy a baba?
Vasárnap lesz 4 hetes.
A szoptatás nem csak azért nem megy mert nem elég a tejem, rossz a technikánk vagy a cumisüveg miatt ellustult a babám, nem tudom. De még mindig szörnyen fájdalmas, emiatt nem is szeretek szoptatni :(
Szerintem ebben az esetben kérd egy szoptatási tanácsadó segítségét. Én eleinte nem tudtam jól mellre tenni a babámat, ezért nem tudott szopizni, folyton ki is sebesedett, fájdalmas volt a szoptatás, de még a kórházban kértem segítséget és megtanultam.
Igaz, utána is fájdalmas volt kicsit, mert amikor megindult a tejem, akkor mindig fájdalmasan lövellt be, de ez fejéskor, sőt, egy meleg zuhanytól is így volt.
Egy tanács: ne méricskéld, hogy mennyit szopizik a babád! Ez csak stresszel! Nekem folyamatosan olyan érzésem volt, hogy nincs elég tejem, de ez nem így volt, hiszen a babám szépen gyarapodott, nem kellett tápszerezni sem. Elég volt, amit szopizott és amit még fejtem (ezzel egyben szaporítottam is).
4 hónapos koráig ki tudtuk húzni csak anyatejjel, utána meg apránként elkezdtem a hozzátáplálást, így elég volt a tejem, ameddig csak szükséges volt. 9 hónapos koráig tudtam szoptatni, utána ő maga hagyta el.
Amíg a baba gyarapodik, addig nincs gond, felesleges mérni! Több anyuka ismerősöm inkább kidobta a mérleget, mert csak stresszforrás volt. (Nekem eleve nem is volt.)
Kérdező, továbbra is: ne házimunkázz! Nem kell ellátnod egy hónappal a szülés után a nagykorú, cselekvőképes férjedet étellel, meg nem kell mosnod meg nem kell takarítanod.
Pihenj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!