Leszoktassam az éjjeli ébredésről vagy hagyjam így (20 hós)?
Figyelt kérdés
Kislányom 20 és fél hónapos. Eddig végigaludta az éjszakát, este 8tól reggel 7-7.30ig. Esetleg fogzáskor volt egy-egy éjszakai riasztás, de ez kb háromszor ha előfordult. Egy hónapja aztán megváltozott minden. Éjfél tájékán sokszor felriadt, szószerint felordított, mint amikor megijed valamitől (utánaolvastam, ez a kor velejárója, ilyenkor már jelentkezhetnek az álmok, emlékek). Volt, hogy másfél-2 óráig ott voltam vele, nem tudtam sehogy visszaaltatni, mígnem elkezdtem azt csinálni, hogy gyorsan megvetem a kanapét a szobájában, és együtt lefekszünk oda, majd ott hamar elaludt, utána betettem az ágyába, és reggelig aludt. Most már rendszeressé vált, és az a gyanúm, hogy ezt megszokta. Nem az a baj, hogy mellette kell lennem, csak szeretném, ha visszaszokna az önálló alváshoz. Már nem is éjjel, hanem 3 óra tájt ébred...2-3 óra elmegy éjjel ezzel. Vagy sokat várok el tőle? Mitévő legyek? Kérlek segítsetek, ha veletek is hasonló történt. Mi lesz majd ha kistesó lesz, és addigra megmarad ez a "szokása"? Próbáljak neki éjszakai fényt tenni?2010. máj. 9. 10:48
1/2 anonim válasza:
szia a ké nagyobbik lányunk 3,5 és 5 évesek és még mindig simizem őket az esti elalvásnál:)
szerintem nem gond addig élvezd ezt a lehtőséget amíg még igényli mert hidd el hamar eljön az idő mikor azt fogja mondani hgoy anya szálj meár le rólam és akkor már hiába nem foogja megengedni:)
őrülj neki hgoy igányli a szeretetedet
2/2 A kérdező kommentje:
az esti elalvásnál semmi gond nincs, nagyon szeret aludni, alig várja, hogy bebújjon az ágyba. Ott ülök mellette egy széken, amíg elalszik, nem kell csinálnom vele semmit, szépen egyedül elalszik. Csak ezekkel az ébredésekkel nem tudok mit kezdeni, hogyan segíthetnék neki...
2010. máj. 9. 11:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!