Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igaz az, hogy kemoterápiában...

Igaz az, hogy kemoterápiában részesülők nem érintkezhetnek babákkal?

Figyelt kérdés
Édesapám rákos beteg, és kemot kap. Anyósom azt mondta, hogy ne engedjem a baba közelébe, mert sugározhat. Igaz ez? És mégis hogy mondjam meg neki? Mindene az unoka.
2008. okt. 10. 15:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyósod nem véletlenül az én anyósom is?Apukám is kemót kapott,18 hónapon keresztül.Nem hogy nem engedtem a gyerek közelébe,ő vigyázott rá amíg dolgoztam!Az eü-ben dolgozom,használunk mi is kemót tehát ismerem.Soha nem jutott ezsembe hogy kárt tesz a gyerekben!Anyósomnak igen.De ő is csak az unokája egészségéért aggódott,mert szereti.
2008. okt. 10. 15:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Uramisten sugárzik... atyaisten ennyire már régen fájt valami... akkor az ilyen betegeket, szerinted hogy engednék ki az utcára, vagy egyátalán a kórházon kívül, ha sugároznának?????

Nehari, természetesen nem megbántani akartalak, de eszedbe ne jusson anyósodra hallgatni, el nem tudom képzelni, honnan szedett össze ekkora badarságot, bizots a Kiskegyedből vagy a Bestmagazinból????

Nehogy megfoszd a papit az unokától.

2008. okt. 10. 15:59
 3/11 A kérdező kommentje:
Állítólag anyósom egyik ismerőse is kapott kemot, és neki mondta az orvos, hogy az unokáit ne fogdossa. Apunak nem mondta az orvosa. Ezért is aggódtam. Köszi a válaszokat, különösen az eü-dolgozónak. Ha te is így gondolod, az megnyugtató.
2008. okt. 10. 17:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszadó vagyok,lehet hogy az ismerős más okból nem fogdoshatott.A tájékoztatást izgalmukban gyakran összekeverik a betegek.
2008. okt. 10. 19:01
 5/11 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

Én is az eü.-ben dolgoztam és csak szeretném megjegyezni annak a kedves válaszolónak aki azt irta hogy igy meg úgy úristen...mert igen is az izotópos vizsgálat is és a sugár kezelés is sugároz,de ez felnőttre nem de gyerekekre veszélyes lehet. Édesapám sugárkezelést kapott éa az orvos külön kihangsúlyozta hogy ha van unoka a családban akkor a kezelés végéig ha lehet kerülje vele a kontaktust.

Egy légtérben lehet vele de ölelgetni, puszilgatni ne engedd.

Szerintetek miért veszélyes pl. a röntgen vizsgálat a terhes nőkre nézve???

2008. okt. 10. 22:36
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
www.daganatok.hu
2008. okt. 10. 22:55
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem a férjem kapott kemot, de ez egy butaság h sugározzna. Nyugodtan enged a papához, ad neki egy plussz energiát a picike babácska! Csak aggódás és nem tudja igazából h mi is az, 45 kemot kapott a párom és igazából csak az ő szervetét viselte meg de nagyon, de semmi káros külső kisugárzásról szó sincs. Szürke lett, hányingere volt, nem kivánta az ételt, kihullott a haja és nem sorolom a többit a lényeg h enged a babát a közelébe minnél többször, és ha elfogadsz egyy plusz dolgot nekünk nagyon sokat segitett és enyhitet a mindennapok elviseléséhez ha ittatok vele kakun vizet, ami 200 %- os oxigén tartalmaz. Lehet kapni herbáriákban, bio boltokban azt hiszem 875 ft 1,5 liter. De utána tudtok olvasni a www.kaqun.hu cimen. 4 éve gyógyult a párom!

Jobbulást a papának és nagyon jó babázást

2008. okt. 10. 22:57
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Muszály még 1 mondatot írnom ha valaki sugárkezelést kap az igaz h ne engedje az ember gyermekek közelébe, de könyörgöm a kemo infulzión keresztül folyik havonta 5 nap és utána 21 nap szünet semmilyen külső kisugárzása nincs. Tehát még1x ad oda a papának a babát hadd élvezék egymást!! Üdv.
2008. okt. 10. 23:02
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyósod összekeveri a sugárkezelést a kemoterápiával. A kettő nem ugyanaz. Aki sugárkezelést kap, annak valóban inkább kerülni kell a kicsiket. De aki kemót, az semmi kárt nem okoz! Nyugodtan add oda neki az unokáját!
2008. okt. 11. 08:43
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A harmadik válaszoló válasza jó,akkor is hasznos kiegészítése a témának,ha a kérdésben nem szerepel sem sugárkezelés,sem izotópos vizsgálat.De ezt az előtte válaszolók minősítése nélkül is megtehette volna.Legközelebb majd így csinálja ugye?
2008. okt. 11. 09:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!