5 hónaposan még nem forog a babám, ez baj?
Valahogy odahúzza magát a tárgyakhoz, ha nagyon kell neki valami, de konkrétan nem kúszik, és nem fordult még meg semerre.
(Jó, oldalra igen, de ennyi.)
Ez nagyon gyerek függő, még abszolút nincs elkésve. A lányom a 6 hós státusz előtti este volt hajlandó összehozni egy hátról hasra fordulast, miután a kedvenc játékával "csalogattam". Egy hét múlva fordult vissza hasról hátra. A szája viszont 3 hónapos korátó be nem állt (azóta sem...már 4 és fél éves).
A fiam 3 és fél hónaposan elkezdett forogni 2 nap különbséggel mind a két irányba. Most 4 hónaposan "bejárja" a járókát, viszont sokkal kevesebbet "dumál". Minden nap gagyarászik kicsit, de nem viszi túlzásba.
Szóval minden baba máshogyan fejlődik, előbb-utóbb minden kialakul. :-)
Utolsó, majdnem mindenki, akit ismerek és fiú is, lány is van, ez a tapasztalat, a fiúknál a mozgás, lányoknál a beszéd van előbb :)
Nekem 2 lány van, a nagy 7 éves.
Na én tisztán emlékszem, hogy 7 hónaposan fordult meg, ezért nem is izgattam magam a kicsin. Viszont a védőnő azt mondta 4 hónapnál, hogy 5 hónapos koráig ha semmi, akkor szakemberhez kell vinni, mert már kéne (és ez volt 1 hónappal ezelőtt...) És összezavart :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!