Ebben az esetben feljelenthetem?
A helyzetem a következő: van egy 1 évesem, sajnos még itthon lakunk de minden erőmmel azon vagyok, hogy mindent megadjak neki és minnél elöbb külön költözhessünk.. Van egy hugom.. Össze került egy nem hozzá való fiúval és teljessen megváltozott mióta vele van.. A lényeg: 4-en vagyunk egy háztartásban, a bojlerünk 120L-es és elég lassan melegít újra.. Hugom mániája, hogy elfürdi az összeset azzal a címszóval, hogy ő fázik.. Tudja jól, hogy mikor fürdik a baba és mégis direkt csinálja ezt vele.. Aludni/pihenni nem hagyja, folyton direkt zajong röhögcsél mikor látja, hogy alszik.. Példa volt már arra is, hogy a kajáját ette.. Lassan kezd beszélni is, hugom minden második szava valami káromkodás a baba elött is. Többször le zabi gyerekezte..
Feljelethetem kiskorú veszélyesztetése miatt?
"Gyerek apja hol van?"
A zabigyerekezésből ítélve valószínűleg éli világát:)
Egyébként nyugodtan feljelentheted, csak mondjuk te ütöd meg a bokádat, mert semmi ilyenről nincs szó. A húgod nem veszélyezteti a gyerekedet, simán csak igyekszik megvédeni a saját életterét azzal, hogy nem hajlandó mindent, amit te elvárnál a te gyerekednek alárendelni.
Ezért a konfliktusért egyébként én egyikőtöket sem hibáztatnám, egyszerűen rossz élethelyzet. Megpróbálhatod tompítani, ha felnőttként képesek vagytok egymással kommunikálni (az nem felnőttként kommunikálás, hogy te kioktatod, meg azt képzeled, hogy a te szavad többet ér; no meg az sem, ha vki csak kamaszos dacból ellenkezik), de még ha ez menne is (nyilvánvalóan nem ment eddig), akkor is kétlem, hogy maradéktalanul fel tudná számolni a dolgot. A megoldást meg te is pontosan tudod: költözés.
Az a nagy büdös helyzet, hogy semmivel sincs neked több jogod ott lakni, mint a húgodnak. Mindketten szívességi lakáshasználók vagytok, nem több. A gyerekednek meg még kevesebb joga van a lakáshoz.
Azaz csak a szüleitek teremthetnek "rendet".
A gyejó csak jobb esetben kiröhög, rosszabban kiemeli a gyereket, s nem a húgodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!