Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is kezd kiakadni a tökélet...

Más is kezd kiakadni a tökéletes anya és baba szabályoktól?

Figyelt kérdés

5 hónapos a gyerekem. De már kezdek besokallni, hogy egy nyamvadt kérdést sem tudok normálisan feltenni lassan senkinek, hogy ne kapjak valami negatív visszajelzést...

Mert igen, az én gyerekem 7 hetesen elutasította a cicit, majd 9hetes korára hiába fejtem nem jött több tejem. Erre megkaptam, hogy miért nem fordultam szoptatási tanácsadóhoz...

A gyerek két hónaposan nem szeretett hason lenni, biztos mert baja van... vigyük tornára... ott csak lehúztak rólunk jó sok pénzt majd közölték, hogy semmi baja a gyereknek, elég ha havonta kontrollra visszavisszük... de ugyanakkor rövid a nyelvféke... biztos ezért nem szopott rendesen... hát nekem nem volt elég tejem -.-

4 hónapos elkezdtük vele kóstolgatni az ételeket, mert akárhányszor látott minket enni kb kinézte a szánkból. 5 hónapos és imád enni. De maximálisan figyelek az igényeire. Ha többet kér többet kap, ha nem akar annyit, tápszert kap. Ha azt látom a pelusban, hogy visszaköszönt némi étel, akkor utána kevesebbet kap. De persze azonnal máglyára akarnak sokan küldeni, mert hogy tönkre teszem a gyerekem bélrendszerét..

Csatos hordozónk van, de csak itthon használjuk. És igen, van hogy kifele nézve is beletesszük, mert szereti. Valamikor meg befelé néz, és elalszik benne. Naponta párszor rajtunk van így kisebb nagyobb ideig. Teljesen változó. Miért lenne ettől bármi baja a gyereknek?

Már figyeljük az órát, hogy mikor evett, mennyit evett, húzzuk e még az időt, vagy jöhet e következő adag kaja. Persze azonnal tudom melyik az a sírása, hogy nem lehet már tovább húzni, ő bizony nagyon éhes. Akkor kap enni. Ez miért gond?

Egy hetes korától kezdve, bármelyik ismerősünk felveheti, babusgathatja, játszhat vele. Egy kérésem van. Mosson kezet! Miért ártana ez a gyereknek? 5 hónaposan semmi baja az emberekkel. Akárki jön kitörő örömmel fogadja, az utcán mosolyog ha rámosolyognak.

És még sorolhatnám folyamatosan, miért is vagyok rossz anya... de most komolyan? Múlik ezeken bármi? Nem arról szól ez az egész, hogy szeressük a gyerekünket, tegyünk mert érte mindent, és figyeljünk minden reakciójára, mert nem minden gyerek egyforma? Máshogy fejlődnek, mást látnak, más szüleik vannak! Miért kell elítélni azokat az anyákat, akik nem a nagy könyv szerint nevelnek? Akik jobban hallgatnak az ösztöneikre?

2017. jan. 29. 12:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Miket eszik mar? Mivel kezdted a hozzataplalast?
2017. jan. 29. 13:25
 12/25 anonim ***** válasza:
81%

Van egy öt hónapos babád, és te eldöntötted, hogy mindent jól csinálsz.

Akkor miért foglalkozol mások véleményével?

Majd évek múlva kiderül, hogy mindent jól csináltál e.

2017. jan. 29. 13:29
 13/25 A kérdező kommentje:

na látod nem is ez poszt lényege hogy mit eszik a gyerekem

egyébként almát, répát, krumplit és sütőtököt, és ennek adom a különböző permutációit, meg ha úgy jön ki, még üveges bébiételt is kap

most akarom majd felhívni a védőnőt, hogy ezeket már nagyon szépen eszi, mi legyen a következő lépés, mert hogy a glutént is szép lassan el kellene kezdeni bevezetni, de hogy ennél mire is figyeljek pontosan

látod, kérdezek én, és figyelek is

és ez az egész poszt nem is rólam szól

inkább csak előjött megint a szabadság harcos énem, hogy ne ítélkezzünk és törjünk már pálcát azok felett akik máshogy gondolkoznak, mert többen is írták, nem biztos hogy jól csináljuk, senki nem lehet biztos benne!

egyszer majd ha felnőnek akkor talán kiderül hogy jól csináltuk e, addig is csak egy útvesztőben mászkálunk és minden tőlünk telhetőt megteszünk hogy a lehető legjobban tegyünk mindent

ha valaki tanácsot kér, akkor ne kioktassuk hanem segítsük és kéretlenül ne is adjunk

volt múltkor fent egy kérdés, hogy hogyan menjek oda az utcán vadigenekhez és mondjak el nekik hogy nem jó az amit csináljak?

ezt miért kell? és miért kell itt teljesen leszólni szegény önbizalom hiányos anyukákat?

2017. jan. 29. 13:34
 14/25 anonim ***** válasza:
81%

Szia:)

Remélem az én válaszom kiemelkedően jó lesz és a legnagyobb pontozást kapom;)

Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz.:D

De most full komolyan gondolom!!

Felőlem azt csinálsz amit akarsz:)

Mi közöm van én nekem hozzád? V a gyerekedhez? V hogy hogy szoptatod v hogy nem?? Kit érdekel ???

Ennyi... Szia. Szép napot...

2017. jan. 29. 13:57
 15/25 anonim ***** válasza:
67%

Az ember nem osztonleny, hogy osztonbol cselekedjen. Az allat az, ok osztonlenyek.

21. szazadban vagyunk, internet, konyvek, kutatasok, a nalad okosabbak evtizedekig kutatnak valamit, akkor ne osztonbol cselekedj, mint egy kutya.

2017. jan. 29. 14:06
 16/25 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező, én meg egyetértek veled. 20 évesen szültem, mert akkor akartam szülni, és nem hagyatkoztam ismerősök jobbnál jobb tanácsaira, egyszerűen bíztam az ösztöneimben. Nekem a legjobb megerősítés a védőnő volt, aki mindig azt mondta, bár több anya lenne, aki saját magával és a gyerekével törődik, nem a külvilágnak akar megfelelni...

Már 20 éves a lányom, a családban lassan jönnek már az unokatesók közt is a gyerekek... anyósom felnevelt 5 gyereket, sógornőm óvónő, a menye most szült... és hozzám küldik őt tanácsért, mert szerintük annyira paramentesen és normálisan megoldottam a sajátommal...

2017. jan. 29. 14:22
 17/25 anonim ***** válasza:
57%
15, tényleg, ne hallgass az ösztöneidre, legyél inkább egy elmebeteg, mindenkinek megfelelni vágyó dilipók anya, aki net alapján nevel.
2017. jan. 29. 14:24
 18/25 anonim ***** válasza:
84%
Terhesség előtt sem érdekelt, hogy mások mit gondolnak, mondanak, így most sem. Nyilván szakemberekre hallgatok, hogy ne legyen baja a gyerekemnek, de azt viszont pont lexarom, hogy x, vagy y mit gondol a nevelési elveimröl. Ezt tudom neked is javasolni.
2017. jan. 29. 14:42
 19/25 anonim ***** válasza:
63%
Reszben egyetertek a kerdezovel. Mert sokan letamadjak azt is aki normalisan kerdez, csak tapasztalatlan anyuka. Vannak túlzóan kioktato stilusu, bunko válaszolók. De vannak nyersen visszaszóló kèrdezők, akik a legkedvesebb válaszolót is letolják... szval ez több szemszöges tèma! :)
2017. jan. 29. 15:12
 20/25 anonim ***** válasza:
61%

Ne torodj senkivel, neveld ugy, ahogy jonak latod! A leirtak kozul semmi nem veszelyezteti az egeszseget. Kicsit tul van lihegve ez az egesz manapsag, plane az etetes! Az meg nyilvan bantja a szoptatosokat, hogy szoptatas nelkul mar GENERACIOK felnottek egeszsegesen, ugyhogy hiaba szenvednek. Mivel havonta jon a vedono es hetente megvizsgalja a gyerekorvos, nyilvan feltunne, ha "veszelyeztetned az egeszseget". Illetve ne aggodj, eszrevenned.

Ne akard tablazatokbol meg internetes legendak alapjan nevelni.

Gondolhatod, mennyire ertenek itt a gyerekneveleshez, amikor napi szinten vannak olyan kerdesek, hogy uristen, 5 kanal tapszer helyett 5 es fellel adtam, vigyem e orvoshoz? Meg a szoptatos kerdesek, amikor a majdnem 1 eves gyerek hajnal 3kor uvolt hogy enni ker, akkor el kene gondolkodni, hogy nem baromi ehes-e az a gyerek egesz allo nap, nem kene-e normalis kajaval is etetni mar?

Ennyit errol!

2017. jan. 29. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!