Akiknek korán ült fel, mászott, állt fel a babája, írna? Lent!
Kinek mikor kezdett el ülni, mászni, fel állni a babája?
Az nem gond ha gyorsan fejlődik egymás után ugye?
Harmadik kisfiam 5 hónaposan stabilan ült, 7 hónaposan kapaszkodva felállt, pár héttel később kapaszkodás nélkül.
10 hónapos korától önállóan járt.
Emlékszem, hogy sokat dolgozott ezeken úgymond, pl. az önálló felállást napokig próbálgatta a járókában, kitartóan, míg sikerült. Nagyon erős, masszív kis vasgyúró volt, talán az is számít, hogy rengeteget szopott (több mint két és fél évig), jól fejlődött, még hasfájós sem volt soha.
Nem gond, ha valaki előbb csinálja a dolgokat. Attól még nem biztos amúgy, hogy egyéb tekintetben is megelőzi kortársait, a szomszéd babája, aki mondjuk későn kezd járni, talán sokkal előbb fog beszélni, vagy korábban lesz szobatiszta. Szóval ez csak egy állapot.
Köszi h írtatok :)
Az én fiam 5 és fél hónaposan ült fel,
6 hónaposan elkezdett rendesen mászni, most 6,5 hónapos de már kapaszkodik fel pl a kiságyba és húzza fel magát, én ezt korainak gondolom :D
Nem tudom hova siet ennyire, de akkor ezek szerint nem gond fejlődés szempontjából h előbb kezdi el ezeket mint az "átlag"
Mindket fiam 6,5 honaposan allt fel. Az elso majdnem 7 honaposan kezdett maszni (kuszni nem kuszott), a masodik 5 honaposan kuszott, maszni kesobb kezdett.
9-10 honaposan mar tologattak a butorokat. Onalloan jarni a nagyobb 13 honaposan kezdett (tok atlagos), a kisebbik viszont 17,5 (!) honaposan. Azt hittem sosem fog jarni egyedul. Majdnem egy teljes ev telt el attol kezdve, hogy felallt es majdnem 8 honap attol kezdve, hogy szeket/puffot tologatva kozkekedett a lakasban, addig mig tenylegesen jarni kezdett...
A nagyobbik nagyon koran kezdett beszelni, a kisebbik az atlagnal korabban, de nem extremen.
De tobb gyereket ismerek, akik mar 10 honaposan onalloan jartak, tok normalisak 😀
Szoval nem feltetlen gond, ha tul gyorsan fejlodik egy gyerek. Nalunk meg raadasul a gyors kezdes utan belassult a fejlodes.
4hósan már ült, 5 hósan mászott, 6 hósan felállt és kapaszkodva ment majd, 9 hósan már egyedül sétált.
Nem gond szerintem. Azt mondják ha gyorsan fejlődik így akkor lassabban fejlődik a beszéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!