Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vannak itt olyan anyukák,...

Vannak itt olyan anyukák, akiknek a fia nem mászik/mászott még 9 hónaposan? Ti hogy éltétek meg? Mit tesztek? (már régóta kúszik)

Figyelt kérdés
A nagyobbik gyermekem ekkor már szépen mászott, sőt fel is állt. Most úgy érzem mintha megállt volna az idő (semmi fejlődés hetek óta). Ráadásul az aggaszt, hogy már régóta kutyagol is, többször felhúzza magát négykézlábra, de ennyi. Nem akar továbblépni. Pedig a többi válaszoló és a gyakorlat is azt mutatja, hogy elvileg rövid időn belül mászás lesz ebből. De már annyi idő telt el.
2010. nov. 12. 14:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Sose tettem semmit. Kisfiam nem is kúszott, hanem forgott. Nem vagyok híve az erőltetésnek, ha van kedve majd csinálja vagy ha megérik rá. 10 hós volt amikor elkezdett mászni.8,5 hósan ült fel négykézláb állásból, tehát onnantól kezdve állt négykézláb és ennyi.
2010. nov. 12. 14:55
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem az, hogy már régóta kúszik, az ugyanolyan jó. A szabályos kúszás is váltott kéz-lábbal megy, nem is biztos, hogy nagyon erőltetni fogja a mászást. Nálunk 7 hónaposan kezdett el anno kúszni a kislányom, aztán 9 hónaposan felállt, majd utána kezdett el egy kicsit mászni is, de inkább a bútorok melletti lépegetés érdekelte. 11 hónaposan önállóan el is indult. Háziorvos azt mondta, hogy teljesen jó így is, mert a kúszása szabályos volt.

Most 6 éves, lehet, hogy sporttagozatos suliba fog menni, mert nagyon ügyes mozgása lett..(bármilyen sportot próbál ki, mindenben átlagon felülit produkál) :)) Ne izgulj, hadd fejlődjön úgy, ahogy ő szeretne!

2010. nov. 12. 15:00
 3/9 anonim ***** válasza:

szoktál előtte négykézláb menni? Sok mozgást ellesnek, nem árthat ha megmutatod neki :)

egyébként hány kiló? jól kúszik? ha van egy mozgásforma amit eredményesen tudnak használni, gyakran nehezen mondanak le róla. én fiam pl. elég soká kezdett járni, több mint fél évig mászott de mint a villám, így nem ösztönözte semmi.

2010. nov. 12. 15:01
 4/9 anonim ***** válasza:

az enyém 6,5 hónaposan elkezdett kúszni, de féloldalasan csinálta, a bal oldalát használta inkább

8,5 hónaposan felállt a kiságyban, aztán lassan elkezdett lépegetni falnál, bútornál, de nem mászott, a kúszása továbbra is féloldalas volt

10 hónapos korában elvittem orvoshoz, kettőhöz is, mindkettő azt mondta, hogy semmi baja, majd mászik

Aztán lassan rendeződött a kúszása, olyan igazi kommandós kúszás lett, már mindkét oldalát használta

Aztán egyik nap esett az eső, vizes lett a fű, kivittem az udvarra, letettem, és zavarta hogy vizes lesz a teste, ahogy kúszik, és elkezdett mászni :) 11 hónapos volt ekkor, azután már mászott a lakásban is

Rá 2 hétre pedig elindult magától

Nem vagyok szakember, de én úgy látom, hogy az én kisfiam a féloldalas kúszás miatt nem mászott, mert azt nem lehet féloldalasan csinálni

2010. nov. 12. 15:08
 5/9 A kérdező kommentje:
elég nagy súlyú, nagy baba is volt. Viszont sem ő sem a testvére nem szabályosan kúszik. (testvérénél ez nem volt gond). De mint látjátok nálatok is volt mindig valami változás. Nálunk meg szinte semmi. Elkezdtünk járni fejlesztőbe, de még nem sok eredményt tapasztalok. Ezért is kicsit elkedvtelenedtem, és gondoltam, hogy majd ti írtok olyat, amitől visszajön a lelkesedésem. Természetesen sokat mászunk előtte négykézláb, főleg a tesója.
2010. nov. 12. 15:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia, a kislányom jövő héten lesz tíz hós. Már régóta kúszik, és négykézláb álldogál, meg próbálkozik felállni (egyelőre sikertelenül)de csak pár napja vettem észre, hogy négykézláb kezdett mászni. A védőnő azt mondja hogy teljesen jó így. Ne aggódj.
2010. nov. 12. 15:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg, most leszel majd tanúja a változásoknak, ez a 9-10. hónap erről szokott szólni. Türelem!!!:))))
2010. nov. 12. 15:44
 8/9 anonim ***** válasza:
én is úgyanezt kérdeztem, csak nekem 8 hós a lányom. ő kúszni csak egy napig kuszott még egy hónappal ezelött. Hintázik is négykézlább már több mint egyhónapja, de mászásnak még semmi jele. Pedig szoktam neki segíteni, mutatom is, meg ha négykézláb van akkor rakom a kezét meg a lábát is, hátha.
2010. nov. 12. 15:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Szintén nagy súlyú, és hosszú babám van.

Ő 11 hónapos és még nagyon 4kézlábra se áll, csak elvétve.

Kúszni kúszik 8 hós kora óta, de semmi mászás féle. Mi gyógytornára járunk, mert az egész törzse tónustalan, ami miatt képtelen 4kézlábra állni. Szeptember végén kezdtük a tornát, eddig 4szer voltunk. Szépen fejlődik, de a törzse még mindig nagyon gyenge.

A nagyobbik fiam ennyi idősen már rég mászott, felállt, kapaszkodva oldalazott, felült és megült.

Nem szabad hasonlítgatni a babákat, de van egy bizonyos elvárás egy adott életkorban.

Javaslom, irass beutalót neurológushoz, majd ő elküld gyógytornára.

Nálunk a gyerekorvosnak nem tűnt fel a hipotónia, én nyaggattam egy nyamvadt beutalóért, és igazam lett, hogy valami nem stimmel.

2010. nov. 12. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!