Tápszer elkészítése? Miért így?
Miért kell ki mérni x vizet utána bele tápszert, felrázni és a maradok vizet hozzá, újból felrázni és kész...
Nem ugyan az h egyszerre a kellő víz mennyiség pl 150ml abba az 5 kanál tápszer, fel rázni vagy kanállal megkeverni és már kész is...
Azért, amiért a pudingot is először kevés tejjel kevered el.
De ezt komolyan magyaràzni kell? Nem sokat főzhetsz.
felrázni pont nem szabad..
keverni kell, különben buborékok lesznek benne, ami hasfájást okoz
én úgy szoktam, hogy egyik cumisüvegbe kimérem a vizet
másikba a tápszert
a tápszerhez adok kb egy decit a kimértből
elkverem kanállal
és hozzáöntöm a többi vizet és megint elkeverem
ez a maximális oldódás miatt kell, hogy ne maradjon az alján tápszer, sűrűbben, azaz kevesebb vízzel jobban vegyül
a milumilen speciel keverés van.
hihetetlen, hogy rázós kép van fent akárhol is
Ezt a milumil elkèszítèsènek leírásában találtam:
"A tápszer elkészítése
1. Moss kezet és fertőtlenítsd a cumisüveget és a cumit, illetve az itatópoharat és egy kanalat forrásban lévő vízben.
2. Forrald fel a megfelelő mennyiségű vizet, majd hűtsd le kb. 40°C-ra.
3. Öntsd a felforralt és lehűtött víz 2/3-át a cumisüvegbe.
4. Kizárólag a dobozban található adagolókanalat használd! A mérésnél mindig simítsd le késsel az adagolókanálban lévő tápszerport.
5. A fertőtlenített cumisüvegbe vagy itatópohárba mérd ki a tápszerport (az adagolási táblázat szerint) és forgatva rázd óvatosan össze (kb. 10 másodpercig).
6. Öntsd hozzá a maradék vizet, zárd le a cumisüveget, majd óvatosan rázd össze újra. Itatópohár esetén tedd a tápszerport az itatópohárba, kevés vízzel keverd csomómentesre, majd öntsd hozzá a maradék vizet, és jól keverd el.
7. Ellenőrizd a tápszeroldat hőmérsékletét (kb. 37°C)."
Ennek tènyleg írja hogy először csak a 2/3-át kell megcsinálni, de itt is rázást ír.
En se szorakozok ilyenekkel.
Kimerem a vizet,belekanalazom a tapszert,osszekeverem aztan picit razom.
Amugy is varni kell ezzel a tapszerrel,hogy surusodjon.
Soha nem volt ebbol problema.
Hát h őszinte legyek én is úgy csinálom h az egész kimért vízbe teszem a x mennyiségű tápszert. Kanállal össze keverem hogy tényleg ne legyen buborékos és kész.
A babám ahogy felkel egyből szinte ordít h ő éhes... Szóval sietnem kell h éjjel pl ne keltse fel a nagyobbikat. :)
Kb 5 hónapja csinálom így, eddig baj még nem volt belőle..
Csak tényleg nem értettem a miért-jét hogy úgy kell csinálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!