Válogatós lenne? Mit tegyek?
11 hetes a kisfiam.
Az első perctől tápszeres kiegészítést kellett neki adjak. Bepa Pro Ha Star-ot kap a mai napig. Nagyjából 7 hét után úgy döntött nem akarja a cicimet, még nagyjából 2 hétig tudtam neki adni nagyon kicsike lefejt anyatejet. De most már csak tápszer van és újonnan tea. Nagyjából egyébként 2 hete adtam neki először egy kis kamillát, most pedig édeskömény (babateát) iszik, de azt is eléggé hígan.
Viszont mostanában egyre többször előfordul, hogy nem kell neki a tápszer csak a tea... A tápszert kiköpi, elutasítja. Arra már rájöttünk, hogy melegen egyáltalán nem kell neki tápszer, maximum a langyos, de a legjobb a szobahőmérséklet. Egyébként a tápszerrel eddig nem volt, nem bukós, nem fáj a hasa. A kakija ugyan zöld, de az ugye tápszernél azt mondta a gyerekorvos hogy normális, és napi csak egy van. Van hogy esetleg kimarad egy nap, akkor lehet h fájlalja a pociját, de akkor kap kamilla teát, és minden rendben.
Mit tegyek, hogy rendesen egyen? Jobban ízlik neki a tea azért azt akarja? De akkor mit adjak egy közel 12 hetes babának?
Már előre félek, ha majd elkezdjük a hozzátáplálást mi lesz, ha megtapasztalja, hány íz van még körülötte. Mert jelenleg egy tortúra az etetés :/ A tea csak azért jött be a repertoárjába, hogy két étkezés között elteljen a nagyjából 3 óra. Mert előtte hajlamos volt arra, hogy 20 percenként 30akat evett. És először úgy is nézett ki hogy működik ez a taktika, de azóta vannak étkezések, amikor csak a tea, és már mindent kipróbáltunk. Kicseréltük a cumisüveg fejét, hogy akkor tea ízűbb lesz a tápszer. Felváltva adtuk neki a teát és a tápszert, de hát nem hülye a kis manó ^.^ (ami egyrészről azért büszkeséggel tölt el)
Segítsetek kérlek! Nektek volt hasonló problémátok? Mit tegyek, hogy egyen rendesen?
Köszönöm
Kamilla csak kúraszerűen jó mert szárítja a gyomrot, az édeskömény meg puffaszt, felesleges tea ilyen pici babának, néha egy kis csipkebogyótea 4 hónapos kortól magas C vitamin tartalmával az jó, de ne minden nap.
Lehet fáj a hasa, sok a szele az édesköménytől , babáknak mert az emésztés étkezés közbe indul be ezért kér folyton enni.
Víz és tápszer, most másra nincs szüksége, esetleg próbálhattok hasfájás elleni tápszert ha gyakorta sír a pici.
1. mikor teát adtam neki azt a gyerekorvos ajánlotta...
2. szerinted már nem próbáltam, hogy nem adok neki??? próbáltam a vizet is azt is ha egyáltalán nincs tea... de már ismeri az ízét... de ezek szerint egyikőtök sem élt át hasonló problémát, akkor inkább tartsák meg a jó tanácsaikat maguknak... én olyanok véleményére lennék kíváncsi aki már tapasztalt ilyet...
Az én lányom is pontosan ezt csinálta! Én is orvos javaslatára adtam neki kamilla teát pici cukorral, mert nehezen kakilt. Nem tudom mert azt nem írtad hogy te teszel e bele cukrot,ha igen próbáld meg mellőzni. És azt a 3 órát nem kell percre pontosan be tartani ha éhes lesz hidd el megissza a tápszert is.
A sok okossal meg ne foglakozz, nem is értem minek hiszik egyesek magukat hogy még egy orvos utasítását is felül bírálják.
nagyon szépen köszönöm a válaszokat ^.^
egyáltalán nem ízesítem a teakát, sőt eléggé higítom is, kb egy deci egy filter, és azt szoktam felhígítani úgy hogy 2-3dl tea legyen belőle, amiből nem is fogy el egész nap az egész
és már azt is próbáltuk hogy lecseréljük az 1es cumi fejet 2esre, de nem használt :( akkor is csak a tea kellett
és tudom, hogy nem kell percre pontosan betartani a 3 órát, inkább csak iránymutatóként használom :D de ha arról van szó ugyanúgy megpróbálom odadni neki a tápszer, ha sír akkor is ha csak 2 és fél óra telt el, és nem is a tea az első amit adok, hanem helyette próbálok vele játszani, ha nem kéri a tápszert, hátha kicsivel később elfogadja, de nem... és ha teát kér akkor is csak azt akarja, ha 4 óra telt el
már arra gondoltam, hogy nem szereti a tápszert, csak hát ahhoz még kicsi, hogy ezeken kívül mást is adjak, ajánlották már nekem a gyümölcsleveket is, hogy azoknak legalább több tápértékük van mint a teának, de a gyümölcslevekkel azért még várnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!