Andrea vagy inkább Kiara? Ti melyiket adnátok?
Molnár Kiara? Nagyon szépen hangzik. Lehet hogy egy egyszerűbb vezetéknévhez sokan nem akarnak egyszerű keresztnevet, de még mindig szebb az Andreával.
Pl:
Kovács Eszter
Kovács Cipriána (Igen, ez is egy anyakönyveztethető név Magyarországon)
A kevesebb néha több.
Inkább Andrea.
A Kiara egyébként egy szép olasz eredetű név, de magyarosítva egyáltalán nem tetszik.
Az autentikus kiejtés egyébként "/Kjáárá/" lenne, Magyarországon viszont ugyanez a név "Kiara", ami elég döcögős, és egy magyar születésű gyereknek egyébként is szokatlanul hat.
Akkor inkább legyen Klára, ami egyébként jobban tetszik az Andreánál.
Kiara ne.
Akkor már inkább az Andrea.
Lehet, hogy azert, mert van olasz Chiara nevu csaladtagom es tudok is olaszul, igy mindig beugrik a jelentese, nekem nem furcsa ez a nev. Es azt se hidd, hogy nagyon ritka lenne, lassan 10 eve boven benne van a top 100 leggyakrabban adott lanynevben, konkretan elorebb, mint a Veronika, a Krisztina vagy a Diana :D Szoval nem lesz ez olyan kuriozum 5-10 ev mulva.
Az Andrea nekem onmagaban nem tetszik, igy a jelentesevel meg foleg nem :S raadasul ezert szinte mindenhol mashol ferfinev.
En ezekbol sokkal inkabb valasztanam a Kiarat, es ha neked nem furcsa akkor szerintem nyugodtan adjad, eleg elterjedt lesz ez addigra, mire suliba kerul a gyerek. Egyebkent meg ha masodik nevnek adod, akkor ugyis valoszinu, hogy feledesbe fog merulni, mert nagyon kevesen hasznaljak mindket nevuket. Ugyhogy masodiknak meg vegkepp mehet batran!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!