Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék a lányommal,...

Mit tehetnék a lányommal, hogy könnyebben aludjon el?

Figyelt kérdés
8,5 hónapos.Mióta mászik,és fela´ll egyedülre´ma´lom az altatás.Rendszer megvan a napjainkban.akkor viszem be lefeküdni,mikor álmos.Mégis mikor lefektetem,mint akit felhúztak.megy keze lába,forog,mászkál.kb 1óra mire síra´ssal elalszik.Másoknak is ilyen nehezen megy,vagy csak nekem??Mit tehetnék,hogy könnyebben aludjon??Napközben sem alszik,össz vissz 2 óra´t.
2008. okt. 9. 10:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hú, hát két óra szerintem édes kevés egy 8,5 hónapos babának. Az én babám 13 hónapos és sokszor alszik napközben 4-5 órákat.

Esetleg, ha pont etetés után vinnéd aludni? Teli pocival jobban elalszanak!

Ha másképp nem megy, és tudod, hogy hulla fáradt, teli a pocija, semmi nem zavarja, akkor hagyd magára így, pár nap alatt rájön, hogy ilyenkor aludni kell. Kicsit kegyetlennek hangzik a szó, hogy hagyd magára, de aki ezen már túl van, tudja hogy nincs más megoldás. Egy 8.5 hónapos baba már elég nagy ahoz, hogy ezt megértse!

Persze, ha nagyon sír, keservesen, akkor menj be hozzá, nem azt mondom, hogy vörösre sírja magát, és megfájduljon a feje, de addig, amig csak "nyekereg" addig hagyhatod, mert csak a határokat próbálgatja!

Szerintem. Én így csináltam. És mára már, ha napközben leteszem aludni (mert csinálta ő is azt, amit a te lányod) már lefekszik magától és elalszik.

2008. okt. 9. 10:47
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak félek,hogy kiesik az ágyból,ha ott hagyjuk..éjjelente még min3x ébred,és ilyenkor csak szopival alszik vissza.Nem fogadja el sem a cumit,sem az üveget.
2008. okt. 9. 10:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem teszitek lentebb az ágyat? A legalsó szintre állítva tuti nem esik ki. Az én lányom 9 hónapos, mióta áll nálunk is kínkeserves az altatás, mert képes félkómásan is felállni. Eljátszuk kb. 10* a -bemegyek, lefektetem, kimegyek a szobából, feláll, majd sír, visszamegyek a szobába, újra lefektetem- játékot:-), de olyan fél óra múlva belefárad és elalszik. Én is mindig teli pocakkal teszem le aludni és csak akkor megyek be hozzá, ha nagyon sír, így 3-4 órát csicsikál egyhuzamban / kivéve, amikor nem...:-) /, de csak egyszer alszik napközben. Szerintem sok mindent nem tehetsz, most folyamatosan gyakorolná a megtanult mozdulatokat, emiatt zaklatottabb, nehezebben alszik el. Az én lányom 3 hónapos kora óta végig aludta az éjszakát, de mostanában 2-3* megébred éjszaka, iszik egy kis teát / sajnos egy hónapja már nincs tejem / és visszaalszik. Túl leszünk rajta:-).
2008. okt. 9. 11:47
 4/9 A kérdező kommentje:
Nekem még sosem aludta át az éjszakát.Az a baj,hogy van olyan éjjel,mikor 5x 6x felébred,és nem lehet a cicit elveni töle,mert sír.na meg ha teljesen lerakjuk a kiságyat nem tudom öt belefektetni,anélkül,hog felébredjen.alacsony vagyok.Nem érek úgy bele a kiságyba.
2008. okt. 9. 12:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor viszont szerintem sürgősen szerezzetek be egy matracot, amin alhat, mert nagyon veszélyes sérüléseket szerezhet, ha fejjel kibukik az ágyból. És hidd el, sajnos pillanatok alatt megvan a baj, akármennyire is vigyázol rá. Erről az esti cicizésről én megpróbálnám leszoktatni, ha jól fejlődik nincs már rá szüksége, ez egy berögződött rossz szokás, ami nektek és neki sem jó. Biztos pár éjszakád rámegy, de ez pont az a kor, amikor már nem mindig a gyerek az első, neked is vannak jogaid, és igenis szeretnél végig aludni éjszaka, akkor ezt neki el kell fogadni és ne legyen lelkiismeret furdalásod miatta. Ő már okos "nagylány", nem kell már éjszaka is anya cicijén lógni. Én a helyedben bevezetném estére a vizet v. teát, egy idő után nem fog felkelni, ha csak ezt kap. És sírás nélkül biztos nem fog menni, de majd meglátod, hamar beletörődik, hogy este alvás van. Sok sikert!
2008. okt. 9. 12:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Akkor éjjel akárhogy sír,ne kapjon cicit csak teát vagy cumit???Mert lényege´ben csak pár kortyot nyel,a többi csak "cumiza´s".
2008. okt. 9. 14:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia.Az én fiam 7 hónapos.Kb.4,5hónapos koráig köztünk aludt. Aztán eljött az idő,hogy megpróbáljuk,tud-e egyedül aludni.Féltünk,de sikerült.Leoltottuk este a villanyt,csak egy kis fény van,és tudta hogy aludni kell.Nem volt hiszti.Boldogok vagyunk,ez azóta igy van.De sokat mocorog,ül,fel akar állni és a kiságya már nem biztonságos,igy bevetettük a Járókát,mint játszó-,ill.alvó ágyat. Remek! Egy kicsit be kell hajolni,de megéri. Ha felébred éjjel,elég ha megsimized,dúdolsz neki,rá kell jönnie,hogy minden oké és ismét aludni kell.Tényleg hagyni kell,ha "nyekereg",ugyis abba hagyja. Kitartást!
2008. okt. 9. 17:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Így, ahogy mondod. Kegyetlenül hangzik, de általában a szülő jobban fél az ilyen dolgoktól, mint amennyire kellene és meglepő módon a gyerkőcök jobban reagálnak, mint várnánk. Velünk is együtt aludt a babám, féltem, hogy mi lesz, ha be akarom szoktatni a kiságyba, húztam halasztottam, aztán egyik este áttettem és minden sírás nélkül elaludt. Azóta is / 5 hónapja / gond nélkül alszik az ágyikójában. Szerintem a lányod már van olyan nagy, hogy cici nélkül cumival, kis teával megnyugodjon. Nem azt mondom, hogy hagyni kell ordítani, mert azt én sem tenném, de cicit nem adnék, megpróbálnám másképp megnyugtatni, aztán majd szépen elhagyja ezt a szokást.
2008. okt. 10. 07:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,az elsö éjszakán túl vagyunk.Remélem,hogy gyorsan megszokjaa,és nem lesz rosszabb mint most....:)Nem kapott szopizni csak 5kor,de majd azt is elnyújtom reggelre.
2008. okt. 10. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!