Miért nem lehet bifiduszos joghurtot adni a babáknak?
Figyelt kérdés
Fiam 10 hónapos és bevallom eddig natúr Activiát kapott. Pár napja itt olvastam, hogy 2 éves korig nem lehet bifiduszosat adni. Miért? Most "rosszat" tettem?2010. máj. 5. 17:05
2/16 anonim válasza:
Én is azt szoktam adni a babámnak. Én is olvastam ezt a kérdést. Hát nem tudom miért mondják, mikor a nestlé gyümölcsös tejpépbe is van bifidus, és külön ki van emelve a dobozán nagybetükkel a bifidus, hogy segiti a baba emésztését.
3/16 anonim válasza:
A beba tápszer is bifiduszos. Nem értem, miért ne ehetnék.
4/16 anonim válasza:
Uramatyám. Az én kislányom rendszeresen Activiát eszik...
5/16 anonim válasza:
A bifidusz emésztést segítő baci. A tápszerbe és a tejitalba annyit tesznek, amennyi a babáknak kell, és jótékony hatású, az activia-ba meg annyit, amennyi egy felnőtt emésztését teszi helyre. Még a danone sem javasolja 2 éves kor alatt a saját termékét, bizonyára nem véletlenül, hanem azért mert ilyen mennyiségű baktériumflórát nem teszteltek kicsiken, érthető módon. Nem hiszem, hogy rosszat tettél volna neki, de lehet jobb lenne egy sima natúr joghurt, persze mindenki maga dönti el.
6/16 anonim válasza:
Akkor még egyszer belinkelem a danone honlapjáról az erre vonatkozó infót, mert úgy látom, sokan nem olvasták el:
7/16 anonim válasza:
Na, akkor én is megnyugodtam. Azért vettem ezt, mert szerintem ez a legjobb, de gondolom senki nem magában adja, az én lányom felesben eszi a turmixolt gyümölcspéppel (nincsen még foga)
8/16 anonim válasza:
Ha attól nyugodtál meg, amit írtam, akkor ne tedd, mert az, hogy csak a felét adod oda, nem jelenti azt, hogy a neki megfelelő mértékű baktérium mennyiséget kapja. Tényleg mindenki maga dönti el, de komolyan olyat adtok a gyereknek, amit még a gyártó sem javasol? Van olyan étel, amin még akkor is gondolkozom, adjam-e, ha nincs ráírva, hogy 2 éves kor alatt nem ajánlják, pedig nem vagyok egy problémázós. Tényleg azt hiszitek, hogy véletlenül ajánlják?
9/16 anonim válasza:
Az se kizart, hogy a gyarto azert nem javsolja, mert akor senki sem vasarolna meg a draga gyerekeknek valo termekeit. Nekunk a gyerekorvos Actimelt javasolta, meg 7 hos koraban, ugy tudom, ebben is van biffidusz. Szerintem nem kell ugy kezelni a joghurtot, mintha egy gyogyszer lenne. Nyugodtan add, foleg, ha nem is volt tole semmi baja sem (legfeljebb hasmenest okozott volna).
10/16 anonim válasza:
Azért gondolkozzunk már egy kicsit, mielőtt hülyeségeket beszélünk! A Danone cégnek hány terméke is van, ami külön gyerekeknek készül? Ugye csak egy? A Danonino!!! És megfizethetetlenül drága? Nem!!! Akkor meg miről beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!