Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sokan vagyunk anyukák ennyire...

Sokan vagyunk anyukák ennyire kiszolgáltatott helyzetben?

Figyelt kérdés

A fiam születése előtt volt jó kis munkám, amit imádtam. Független voltam mind anyagilag mint pedig fizikálisan. Viszont a baba születése óta, teljes mértékben rá vagyok utalva a férjemre. Két hitelünk (hitelem) van, amit teljes egészében elviszi azt a kevéske pénzt, amit GYED címszó alatt a baba után kapok. Így gyakorlatilag a párom fizetéséből élünk. Én 24 órában, 7 napban a babával vagyok, senki nincs aki segíthetne. Soha sehova nem tudok kimozdulni, minden rám marad, a férjem "csak" dolgozik.

Imádom a babát és az anyaságot, de ez a helyzet megvisel. Férjem rendszeresen megjegyzést tesz a kiadásaimra és arra hogy ő keményen dolgozik értünk. Nem várhatok el tőle semmi segítséget, a gyerekkel is alig foglalkozik.

Nyugtassatok meg, hogy nem csak én kerültem ilyen helyzetbe

2010. máj. 5. 10:13
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Nagy baromság az hogy akármit is lehetett előre látni.Nyilván ha előre láttuk volna nagyon sok mindent máshogy alakitunk.Utálom az ilyen ultra okos embereket.

Nem mindenki tökéletes, sem mi sem a férfi akihez hozzámentünk.Viszont az ő reakciójuk az anyagiakat tekintve nem elfogadható.Ebben pedig mi egyáltalán nem vagyunk hibásak!!

Sajnos igy alakult, vagy megoldódik a helyzet, vagy valóban valaminek a kárára fog válni:(

2010. máj. 5. 13:44
 22/25 A kérdező kommentje:

Azért mondtam hogy a "hitelem" mert mind kettő az én nevemen van, én vettem fel, egyiket még a házasságunk előtt. A független voltam anyagilag és fizikálisan pedig azt jelenti, nem kellett tőle kérnem pénzt, mert volt saját keresetem. Fizikailag pedig el tudtam mozdulni otthonról egyedül vagy akár vele, minidg eljárkáltunk,, és hasonlók.

Sajnos nem tudhatjuk előre hogy reagál a másik fél.

2010. máj. 5. 13:55
 23/25 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem aki gyereket szül az általában elég kiszolgáltott lesz, de arra senki nem kényszerít hogy szülj ha pedig igen akkor vállaltad ezt a kockázatot is. Én így értettem.
2010. máj. 5. 13:58
 24/25 anonim ***** válasza:
Ugyan, honnan kellett volna előre látni, hogy ebben a szituációban hogyan reagál a másik fél? Hiszen korábban nem volt gyerek, ez egy merőben új helyzet volt a férjnek is, és a kérdezőnek is. Mit gondolsz mi ő, isten? Hogy előre kellett volna látnia azt a szituációt? Ugyan már, ezt senki nem láthatja előre, sőt, amíg nem vagy ebben a helyzetben, addig fogalmad sincs róla, milyen érzés.
2010. máj. 5. 15:59
 25/25 anonim ***** válasza:

Akár én is írhattam volna ki a kérdést. Ráadásul engem úgy neveltek a szüleim, hogy önálló akár a jég hátán is megélő legyek. Mindig baromi büszke voltam a függetlenségemre.

Nálunk annyival cifrább a helyzet, hogy ha valamit megvettem az persze felesleges szemét volt, amire kiadok pénzt és hetekig hallgattam az ordítozást. Többször szét is mentünk, de valahogy mindig visszajöttem...magam sem tudom miért.

Aztán ezek a szemét dolgok hirtelen felértékelődtek, és minden rokonnak úgy adja elő, hogy ő találta ki, és milyen jó, és neki mekkora nagy esze volt anno, hogy ezt megvette. :D Persze az én megtakarított pénzecském volt.

- rezgős pihenőszék - nagyon hasfájós volt a baba és szuper volt

- átalakíthatós játszószőnyeg - 8 hetesen raktam bele először és 8 hónapos koráig érdekelte, mindig átvariáltam ahogy fejlődött, és én a korai mozgáskoordináció fejlődését is annak tulajdonítom

Természetesen mindegyiket a vételi áron tudtam továbbadni, amiből újabb dolgokat tudtam venni a babának.

2010. máj. 5. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!