Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdi egy baba észrevenn...

Mikor kezdi egy baba észrevenni a világot? Mikor érzékeli anyát, apát? Mikor mosolyog vissza ránk? Tapasztalat?

Figyelt kérdés
2010. máj. 5. 09:23
 1/10 anonim ***** válasza:
2010. máj. 5. 09:28
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a linket:)

Tényleg hasznos!:)

DE tapasztalatokra lennék kíváncsi kinek mikor kezdett el "kommunikálni" a gyermeke?!

2010. máj. 5. 09:46
 3/10 anonim ***** válasza:

Mosolygás 6 hetesen volt az első, én kaptam egy mosolyt. Persze addig is mosolygott álmában, de az nem ugyanaz. A tudatos, nekem szóló mosoly 6 hetesen volt, szomszédasszonynak másnap, apának egy héttel később (gondolta, ez a szőrös ember még várhat.) Utána fokozatosan kezdett mindenre "fókuszálni" a szemével, nézte az ágya fölé rakott színes forgót, a körülötte lévő tárgyakat, és elkezdett mindenre vigyorogni.

Úúúúristen, milyen rég volt, és mégis tegnap! (7 hónapos) :)

2010. máj. 5. 09:59
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem pár hetesen már mosolygott. 1 hónapos volt pont mikor kiadta az első gőgicse hangot.Tudatoan szerintem csak 2 hósan mosolyog ránk.
2010. máj. 5. 10:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is kb. másfél- két hónaposan kezdett tudatosan mosolyogni. Azóta már három hónapos és az ismerősökre nevet, meg ha beszélünk hozzá akkor is. A hangját is sokszor hallatja, tök cuki. Ha rákattan valami új hangra egyfolytában ismétli :)
2010. máj. 5. 10:14
 6/10 anonim ***** válasza:

nekem is pont 6 hetes volt mikor elöször rám mosolygott. Az már nekem szólt. Én már ennyi idősen vettem neki babatornáztaot és játszószönyeget is. ahogy csapkod a kezével megüti őket amik mozognak és ez nagyon tetszik neki. (jó még nem tudatosan ütögeti őket) nagyon mondaná ilyenkor a magáét de még nem mindig jön össze. Formálja a száját, nyujtogatja a nyelvét, és a végére mindig kiszakad egy hőőőőő vagy heeeeee. Nagyon aranyos.

Egyébként nagy sumák. Északa úgy bepisilt, hogy át kellett öltöztetni, végig engem figyelt és fülig érő szájjal vigyorgott!! és még csak 8 hetes!

2010. máj. 5. 10:53
 7/10 A kérdező kommentje:
A kisfiam még csak 4 hetes lesz de mindig mosolyog,bár tudom hogy az még nem nekünk szól csak reflex mert éppen jól érzi magát de már nagyon várom az igazi mosolyt:-))
2010. máj. 5. 11:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Az en kislanyom is kb 6 hetes volt mikor ugy igazan hatalmasat mosolygott egy pelenkazas kozben, pont apuci is ott volt, hat majd megzabaltuk:)

Tegnap volt ket honapos, es azota is rengeteget nevet, a pelusozast meg imadja, vegig vigyorogja az egeszet :) Imadnivalo!

2010. máj. 20. 18:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam először egy szopi után nevetett rám, szinte megköszönte,hogy enni adtam neki. Annyira mghatódtam,hogy elpityeredtem. Ekkor volt 6 hetes és 3 napos. Most már lassan 5 hónapos lesz és általában fülig ér a szája :-)

2010. máj. 20. 18:39
 10/10 anonim ***** válasza:

szia!

kisfiam már a kórházban is nagyon mosolygott, minden nap azóta is sokszor fülig ért a szája :)

de amikor tudatosan mosolygott olyan 5-6 hetes volt :)

2010. máj. 21. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!