Mikor kezdi egy baba észrevenni a világot? Mikor érzékeli anyát, apát? Mikor mosolyog vissza ránk? Tapasztalat?
Köszönöm szépen a linket:)
Tényleg hasznos!:)
DE tapasztalatokra lennék kíváncsi kinek mikor kezdett el "kommunikálni" a gyermeke?!
Mosolygás 6 hetesen volt az első, én kaptam egy mosolyt. Persze addig is mosolygott álmában, de az nem ugyanaz. A tudatos, nekem szóló mosoly 6 hetesen volt, szomszédasszonynak másnap, apának egy héttel később (gondolta, ez a szőrös ember még várhat.) Utána fokozatosan kezdett mindenre "fókuszálni" a szemével, nézte az ágya fölé rakott színes forgót, a körülötte lévő tárgyakat, és elkezdett mindenre vigyorogni.
Úúúúristen, milyen rég volt, és mégis tegnap! (7 hónapos) :)
nekem is pont 6 hetes volt mikor elöször rám mosolygott. Az már nekem szólt. Én már ennyi idősen vettem neki babatornáztaot és játszószönyeget is. ahogy csapkod a kezével megüti őket amik mozognak és ez nagyon tetszik neki. (jó még nem tudatosan ütögeti őket) nagyon mondaná ilyenkor a magáét de még nem mindig jön össze. Formálja a száját, nyujtogatja a nyelvét, és a végére mindig kiszakad egy hőőőőő vagy heeeeee. Nagyon aranyos.
Egyébként nagy sumák. Északa úgy bepisilt, hogy át kellett öltöztetni, végig engem figyelt és fülig érő szájjal vigyorgott!! és még csak 8 hetes!
Az en kislanyom is kb 6 hetes volt mikor ugy igazan hatalmasat mosolygott egy pelenkazas kozben, pont apuci is ott volt, hat majd megzabaltuk:)
Tegnap volt ket honapos, es azota is rengeteget nevet, a pelusozast meg imadja, vegig vigyorogja az egeszet :) Imadnivalo!
Szia!
Az én kisfiam először egy szopi után nevetett rám, szinte megköszönte,hogy enni adtam neki. Annyira mghatódtam,hogy elpityeredtem. Ekkor volt 6 hetes és 3 napos. Most már lassan 5 hónapos lesz és általában fülig ér a szája :-)
szia!
kisfiam már a kórházban is nagyon mosolygott, minden nap azóta is sokszor fülig ért a szája :)
de amikor tudatosan mosolygott olyan 5-6 hetes volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!