Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szörnyű anya vagyok? Ugye fog...

Szörnyű anya vagyok? Ugye fog még szeretni a kisfiam?

Figyelt kérdés
Éjjel újabban állandóan szórakozik az 5 hónapos kisfiam.Elalszik 7-kor,nem tudom tovább fenn tartani.És 11 körül felébred.Jobb esetben visszaalszik,de most éjjel ő játszani akart.Nincs el egyedül,így elkezdett sírni.Sehogy nem volt jó neki.Letettük,hogy akkor majd abba hagyja.1 órán át üvöltött,nekem pedig a szívem szakadt meg.Odamentem,megsimiztem,megpusziltam,de nem vettem fel.És most olyan borzasztó lelkiismeret furdalásom van,hogy szüksége lett volna rám,én meg nem öleltem magamhoz.Reggel az apjára rámosolygott,rám nem,hanem elfordult.
2010. máj. 5. 07:58
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

aranyos vagy..:)

én is ilyen lelkizős típus vagyok. de ne aggódj jól tetted.

meg kell 'tanulnia' a rendet. csak így lehet hozzászoktatni ahhoz, hogy éjjel aludni kell nem játszani

ettől még biztosan fog szeretni..:) ezen nem múlik. azért mindenben nem szabad a gyerek kedvére tenni később sem, mert akkor a fejedre nő.

szóval ne legyen lelkiismeret furdalásod. napköözben foglalkozz vele, akkor érezni fogja, hogy attól hogy te nem vetted fel éjjel, és nem kezdtél el vele játszani, attól még szereted.:)

2010. máj. 5. 08:03
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
Egyelek meg, 5 hónapos....Reggel nem direkt nem nézett rád, mert megsértődött, hanem mert a lelkiismeretfurdalásod miatt úgy érezted! nekem már közel 1 éves, néha nagyon sikongat, és már az 5. után rá szoktam szólni kicsit keményebben, persze utána mindig megbánom, de 2 perc múlva úgy tekereg körülöttem, mintha semmi se történt volna. ezeknek a piciknek az anyjuk (apjuk) a mindenük, és nem haragtartóak!:)
2010. máj. 5. 08:04
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,megnyugtattatok!
2010. máj. 5. 08:54
 4/6 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Ne haragudj, de tényleg Tündéri vagy! :)))

Velünk is volt ilyen, és a családban több gyerkőccel is.Ha eddig még nem próbáltad, bár drasztikusnak hangzik, de keltsd fel reggel hamarabb mint szokott, és napközben is keltegesd.Lehet megcserélte a napszakokat.2-3 nap és helyre jött nálunk a probléma.

2010. máj. 5. 09:51
 5/6 anonim ***** válasza:
79%

Legközelebb felveszed és megnyugtatod?

Mondjuk én akkor is felveszem - a már 10 hónapos babámat, amikor nem kéri, persze nincs állandóan ölben.

Képzeld, azt vettem észre, hogyha nagyon sír és felveszem 1-2 percre, és utána visszateszem, akkor tovább sír. Viszont ha kb. negyed óráig van ölben, annyi idő alatt megnyugszik és amikor visszateszem , nyugisan elalszik.

Szerintem sokkal rövidebb és meghittebb ez a negyedóra, minthogy 1 órán keresztül mindkettőtöknek rossz legyen.

Ja, és éjszaka próbálj minimális ingereket "produkálni" : kicsi fény, kevés és halk beszéd.

Lelkiismeretfurdalásod ne legyen: ne tudd meg, hány ilyen ismerősöm van, aki nem egyszer, hanem sokszor (!)hagyja sírni a babáját. + Régen ez volt "divat" is.

Szerintem fontos felvenni ilyenkor a babát, mert így tanulja meg, hogy érdemes megszólítani a világot, hiszen reagálnak rá. És a síráson kívül ezt még máshogy nem tudja közölni.

Minden jót Nektek ! :)

2010. máj. 5. 10:06
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek is!hamarabb nem akarom kelteni,mert így is fél 6 körül kel.napközben pedig nem alszik 3 óránál többet.
2010. máj. 5. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!