Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól lehet tehéntejet...

Mikortól lehet tehéntejet adni a babának?

Figyelt kérdés
Kisfiam 6 hónapos. 3 hónapos kora óta adom neki a pépeket is kezdetben csak almát. mikortól lehet tehéntejet adni nekik? vagy bármilyen tejterméket? milyen veszélyei vannak?
2010. máj. 4. 16:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

erre a kérdésre senkitől sem fogsz kapni egyértelmű választ, amit más ne máshogy tudna vagy csinálna. leírom én mit tudok.

Tejterméket már 8 hónaposan is adhatsz neki, például joghurtot, túrót, esetleg vajat.

Magát tejet esetleg 1 éves kora után, bár mostani divat szerint csak 3 éves kor után lehet adni higítás nélkül. Én feles tejet adtam 14 hónaposomnak, de nagyon meghajtotta, ismerősöm meg már 8 hónaposan teljes tejjel itatta a lányát és semmi baja tőle. (engem leszidott a doktornő, hogy miért adtam ilyen kicsi! gyereknek tejet), szóval te tudod, azért én egy éves koráig nem akartam adni neki. üdv

2010. máj. 4. 16:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A tejet 1 éves kortól szokták javasolni.Bár nekünk azt mondta a védőnőnk,hogy 2 éves kortól,de gyerekorvos szerint 1 év után nyugodtan lehet.Most már adhatsz neki túrót vagy reszelt sajtot.Ha eszik már zöldségeket,nyugodtan belekeverheted,1 kávéskanállal,aztán majd ha nem allergiás,emelheted 5 kávéskanálig.
2010. máj. 4. 16:17
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Így van, ahogy már írták előttem, tejtermékeket (sajtot, joghurtot, túrót) 8 hónapos kortól, tejfölt inkább 10 hónapos kortól, magát a tehéntejet egy éves kor után.

Egy pohárnyi tehéntejben 120 mg mennyiségű nátrium van, ami a babák veséjét nagyon megterheli (összehasonlításként: egy pohárnyi anyatejben pedig 5 mg nátrium van), és a fehérje is túl sok benne.

2010. máj. 4. 16:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólókkal,joghurtot-kezdetben natúrt-ill. reszelt sajtot,kefirt már 8-9 hós kortól be lehet vezetni a baba étrendjébe,általában heti 1-2 alkalommal adhatsz ha semmi allergiás tünet-kiütés-nem jelentkezik.Tejet 1 éves kor után lehet adni.Én forralva adom 15 hós kislányomnak,kakaóval,az a vacsija.Sok mindent hallani az igaz,én is hallottam már,hogy csak 2 éves kor után adható tej,de ezt butaságnak tartom.A mi gyerekorvosunk azt mondta,nyugodtan adhatok tejet,még forralni se kell.Én azért igy biztonságosabbnak tartom,bár bolti tejről van szó.
2010. máj. 4. 17:11
 5/10 anonim ***** válasza:
71%

Egy éves kora alatt semmiképp ne adj, de én azt mondom, két éves korig biztonságosabb a tápszer, az pont az ilyen korú babák igényeinek megfelelően van kifejlesztve.

Ha pedig van a családban allergiás hajlam, tejtemék egyáltalán nem javasolt 1 éves kor alatt, mert a savanyitott tejtermékek is tartalmazzák a tehéntej - fehérjét, ami erős allergén.

2010. máj. 4. 18:33
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ.
2010. máj. 4. 22:07
 7/10 anonim ***** válasza:
40%
1 év után. A veszélye, hogy allergiás lesz és soha életében nem ehet tejterméket-mint sógorom... Ezt akarod? Ha nem , várj a kicsi egy éves koráig, és fokozatosan vezesd be a tejetméket kezdve a túróval, joghurttal, sajttal és csak azután a tejjel.
2010. máj. 14. 22:01
 8/10 anonim ***** válasza:

Sajtot a fiam 7-8 honapos kortol kapott, majd jott a joghurt, turo, savanyitott tejtermekek.

O tapszeres baba volt, de csak egy eves kora utan vezettem be a tehentejet, etelbe raktam, mondjuk fozelekhez, tejberizst foztem, tizoraihoz kapott 1-1 dl zsirosabb tejet.

Azutan reggel ebredeskor nem tapszert adtam mar, hanem tehentejet. Az esti tapszer kb 15-16 honapos koraig maradt meg, azutan azt is elhagytam es tehentejet kapott.

Nalunk igy nezett ki a folyamat, igy bejott, a 2. babamnal is ez lesz az utemterv.

2010. máj. 15. 08:29
 9/10 anonim ***** válasza:

l éves kor után.

A lányom ennek ellenére allergiás a tejre és a tejfölre. Megy a hasa tőle.

2010. máj. 15. 13:40
 10/10 anonim ***** válasza:
13:40 vagyok. Savanyított tejtermékeket (túró, kefír, joghurt, sajt) 8 hónapos kortól lehet adni. Azzal nincs is baja a lányomnak.
2010. máj. 15. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!