Mi baja lehet egy 10hós babának, ha nem kap sem tápit, sem anyatejet, sem pedig tehéntejet?
Figyelt kérdés
A barátnőm kisfia nem fogadja el egyiket se.szóval csak főzeléket,gyümölcsöket,zöldségeket,meg némi tejterméket eszik.Beteg lehet?2011. jan. 20. 20:23
1/8 anonim válasza:
A fehérjére nagy szüksége van a szervezetnek. Az agyi fejlődés szempontjából szükséges. Napi kb. fél litert kellene fogyasztania a babának.
2/8 A kérdező kommentje:
igen,én is így tudtam.Mi tehetne?
2011. jan. 20. 20:37
3/8 anonim válasza:
Nem mellesleg kálcium van a tejtermékekben, amit nagyon rosszul szív föl a szervezetünk. Keresni kell olyan háziorvost, védőnőt, dietetikust, aki ért hozzá. Addig is sok sajt, joghurt... tejpép?
4/8 A kérdező kommentje:
azt hiszem,azt megeszi,de ez akkor is kevés,nem?
2011. jan. 20. 20:45
5/8 anonim válasza:
Ez a napi fel liter nem szabaly.A lenyeg h igyon legalabb reggel,az etkezest ezzel kezdve,vagy az elalvas elott,de legalabb 1x ajanlott .A kislanyom most 16 honapos,reggel es este iszik (tapszert) 150-150 ml-t. fel litert biztosan nem birna megenni naponta,mert ezen kivul eszik fott etelt,gyumolcsot,joghurtot,kenyeret,edesseget,gyumolcslevet,teat.
6/8 anonim válasza:
Főzelékekbe lehetne tápszerport vagy elkészített tápszert önteni (csak forralni nem szabad), illetve ha eszik tejpépet is, az is beleszámít a tejalapú táplálékba. Az biztos, hogy jóval több tejterméket kellene fogyasztania, mint amennyit megeszik sajtból, túróból, joghurtból egy olyan baba, aki mellette még kap tápit vagy anyatejet is.
7/8 anonim válasza:
Már olyan sokféle tápszer van, ízesített is. Tejpépek is annyira finomak, abból is nagyon sok féle. Próbálgatni kell. Én mindig megeszem, ha marad a tejpépjéből.
8/8 anonim válasza:
Próbálják meg a banános Humanat, vagy a rózsaszín dobozos Hipp-t, édesebb, mint a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!